Dead prez viert natuurlijk haar in een nieuw nummer | NL.Inspinre.com
De gebeurtenis

Dead prez viert natuurlijk haar in een nieuw nummer

Dead prez viert natuurlijk haar in een nieuw nummer

Onlangs had ik het genoegen van zitten met de helft van het dynamische duo dat Dead Prez. Bekend om hun revolutionaire en politieke teksten, was ik nog steeds aangenaam verrast toen ik voor het eerst hoorde "De schoonheid binnen." Een remix van BoB's "Nothing on You," het werd uitgebracht op Moederdag 2010, en viert de schoonheid van de zwarte vrouwen, en (tromgeroffel aub) natuurlijk haar.

Ik deelde de video een paar weken terug en het antwoord was unaniem positief. Het maakte zo'n impact op onze gemeenschap, dat ik dacht dat het alleen maar passend om uit te reiken aan de kunstenaars met uw vragen. Stic.Man, officieel de realest, duurde het enige tijd uit zijn tourschema om ons te laten halen zijn hersenen.

SweetDrk1: In een wereld vol kant fronten, wat je gemotiveerd om het nummer aan de natuurlijke vrouwen wijden?

Stic.Man: Zoveel dingen gemotiveerd dit nummer. In wezen, werden we proberen om een ​​groet te geven, geef steun, en energie te geven aan vrouwen die zelf-liefde en vertrouwen. Het is voor de vrouwen die weten dat het verzorgen van zichzelf natuurlijk alleen een verrijking voor hun schoonheid. In tegenstelling tot het kopen van in de cultuur van het zetten van alle soorten chemicaliën in het haar, en het doen van een miljoen verschillende dingen proberen om iets anders te zijn; iets anders dan wat we zijn.

load...

Ik ben opgegroeid in een huishouden met de dame die "fixed de dutjes." Zeer Mevrouw CJ Walker [lacht]. Ze was een zeer populaire schoonheidsspecialist in mijn woonplaats. Vrouwen kwam naar haar voor hun permanenten en relaxers en zo. Dus opgroeien, was het niet ongebruikelijk is voor mij om te horen, "Laat me vast te stellen dat de keuken" of "Dat haar is een puinhoop;. Laat me iets doen om het te"

Toen ik groeide en begon te leren over figuren als Malcolm X en onze strijd in het algemeen, werd ik reflecterende over dat hele proces en de manier van denken. Op een dag, mijn nichtje kwam thuis van school in tranen. Ze had een hoofd vol van gezonde, natuurlijke haar dat haar moeder bewaarde in vlechten en wendingen. Helaas, vanwege haar-un rechtgetrokken haar, de kinderen in haar klas werden de pik op haar. Mijn moeder vertelde haar: "Maak je geen zorgen te maken wat ze say.just geloven in jezelf."

Ik herinner me dat het trekken van mijn moeder aan de kant en vroeg haar: "Waar denk je dat ze hoort dat soort dingen meer? Nog meer dan op school?" Dat is wat je zegt de hele dag, dat is wat haar moeder vertelt haar de hele tijd: "Kom hier, laat me iets doen om die hair" Ik zei je dat verhaaltje, want die dag, mijn moeder en mijn zus ging natuurlijk. En ze hebben natuurlijk sindsdien-mijn nichtje is nu 22! Dus ik heb net omheen, en cultureel, het is een groot probleem voor onze zusters, en veel vrouwen, om hun schoonheid te waarderen als ze zijn gemaakt door de natuur. Dus ik wilde steunen.

Terra D: Wat voor invloed wilde je dit lied te maken?

Dat is een goede vraag. We hebben dit lied te ondersteunen en te motiveren dat zus die iemand daten met de mentaliteit: "Ik hou niet van al dat nappy kort haar," of de zuster die denkt dat de blonde Beyonce pruik is wat schoonheid is. Dus de impact wil ik het hebben is om onze vrouwen te laten zien dat alle broeders zeker zie het niet zo. Ik wil gewoon dat het om aanmoediging te geven en te zeggen dat de status quo is geen mening van iedereen, en wat het belangrijkst is de manier waarop je je voelt aan de binnenkant.

load...

Ik ben niet proberen te zusters die relaxers, of mensen die in creatieve stijlen die niet natuurlijk kunnen hebben beoordelen. Ik ben niet proberen om tegen elkaar te spelen. Ik voel me alsof onze gemeenschap psychologisch getraumatiseerd is, en gemaakt om niet waarderen onze huid, onze cultuur, onze haren, ons lichaam het type, vormen, lippen, neuzen, ezel, noem maar op! We moeten echt een stap terug en waarderen deze dingen. Zodat je kunt zeggen: "Ik ben me, en ik ben uniek, en ik ben fris, en ik ben vliegen!"

JasmineA: Uw interview met Nikki komt op de hielen van de hoogst bekend Psychology Today artikel, waar de "wetenschappelijke" conclusie is dat zwarte vrouwen zijn minder aantrekkelijk dan andere rassen. Wat zijn uw gedachten over dat?

Ik miste dat, maar het klinkt als een stapelbed. Ik ben bevooroordeeld als een zwarte man. Voor mij is er geen fijner, mooier, dynamischer, meer volle vrouw, dan de Afrikaanse vrouw in alle soorten en vormen. Ik zeg niet dat het cliche, maar Afrika is de moeder van alle vrouwen, van alle mannen. Aantrekkelijkheid is zeker in het oog van de toeschouwer. Een Aziatische man denkt waarschijnlijk Aziatische vrouwen zijn de mooiste, terwijl een blanke man blanke vrouwen geeft de voorkeur. Ik denk dat als je over schoonheid spreken in termen van symmetrie, in termen van duurzaamheid; kijken naar de huid van een zwarte vrouw, kenmerken, en de schoonheid na verloop van tijd, het is zonder twijfel! Ik ben niet proberen om het een racistische ding te maken, maar blanke mensen niet goed ouder worden. Er is geen manier in de wereld die je me niet kan zeggen dat de zwarte vrouw is niet de dopest die je hebt gezien op de planeet. Maar zoals ik al zei, ik ben bevooroordeeld. Ik ben geboren uit een zwarte vrouw, en ik ben getrouwd met een zwarte vrouw. Ik ben waarschijnlijk niet de meest objectieve persoon om deze vraag te beantwoorden.

JasmineA: Stic.Man, hoe heb je vrouw ontvangt het nummer "The Beauty binnen?" Is ze natuurlijk?

Is mijn vrouw natuurlijk? Zij is de belichaming van dat lied. Totally. Ze kreeg zelfs me gericht op gezondheid. Toen ik haar ontmoette, was ze natuurlijk. Ze maakt deel uit Creoolse en haar haren heeft een lossere wave-kinky, maar golvend. Ik herinner me haar, waardoor het zeer, zeer duidelijk voor mij, "Je weet dat dit niet een relaxer." Ze was gewoon erg onvermurwbaar: "Ik ben een zwarte vrouw, ik ben natuurlijk, ik dit niet eten, ik eet niet dat ik in de sportschool." Ze is een krijger met haar natuurlijke zelf! Ze is nu een holistische gezondheid counselor en heeft een website, Nattral. Ze is in volledige steun van de song. Meer nog dan in steun, ze is de inspiratie voor het nummer. Haar en zussen als haar over de hele wereld.

TerraD: Heeft u nog een advies voor de mannen, om te helpen blijven zwarte vrouwen te verheffen?

We moeten kijken naar de vrouwen in ons leven, onze partners, onze vrienden, onze medewerkers, moeders, tantes-as echt onze kameraden. Ik zeg altijd teamwork maakt de droom werk. We moeten zien dat wanneer we elkaar afbreken, het is eigenlijk gewoon op angst die valse pimp, machismo dingen die we verschuilen achter. Het is contraproductief, en we moeten onszelf zien als teamleden en steun geven en woorden. Ik denk dat vrouwen goed reageren op de woorden en complimenten. Maar ze reageren nog meer te zien van die acties van ondersteuning. En het respect dat wordt weergegeven als u zeer van elkaar-wanneer je spreekt je woord houden, als je niet proberen te denken voor een vrouw-die boekdelen spreekt. We moeten onze vrouwen hun teamgenoot aan te moedigen om hun eigen stem te hebben, en in plaats van te proberen het feit dat hun baas, en hun ontwikkeling te bevorderen. Als mannen kunnen we dit doen. Wij kunnen u ondersteunen, leren, luisteren en leren. Bovenal moeten we dat compassie voor de moeders van onze familie te hebben. We moeten onze vrienden te zien als onze zusters en onze vrienden, en nog veel meer dan alleen maar ons liefhebbers.

CN: Vertel ons over de video.

Het is grappig. "The Beauty Within" video, degene waarnaar u verwijst naar That's zweven rond het web, is in feite een niet-geautoriseerde versie van de video die we geschoten een jaar geleden. We besloten om het te seponeren. Dus ja, wat je zag was een paar shots van wat beelden in elkaar gezet door een andere bestuurder. Het was niet in orde en het werd uitgebracht zonder toestemming. Het heeft nog steeds een goede vibe, maar het was zeker een inbreuk op de interne [lacht]. Mijn man Shannon McCollum, een geweldige fotograaf en videograaf, schoot net de officiële video, en het is geweldig! Ik zal er zeker van zijn dat er overheen te komen naar u wanneer het beschikbaar is.

CN: Wat ben je aan het werken op dit moment? Alles wat je wilt delen met de GN-community?

Ik zou graag voor jullie uit te checken "Baby Vet" op mijn nieuwe album "The Workout". Het is met mijn vrouw rappen voor de eerste keer. Ook kan een verdovend middel, verdovend middel, dope natuurlijke zuster genoemd Maimouna Youssef zingt de haak, en een ander echt sterk, revolutionaire natuurlijk haar stylist en MC, genaamd Ife Jie. Ze hielpen me op dat lied, dat is gewijd aan gezondheid en fitness. Dat bepaald nummer is te inspireren en aan vrouwen die de geboorte om het leven hebben gegeven en proberen om hun lichaam weer in vorm te komen begroeten, want ze willen, niet voor de samenleving. Dus ik zou graag wat feedback van de vrouwen van CurlyNikki op dat record, en het album in het algemeen te horen. U kunt het controleren op SticRBG.com.

Heeft u vragen voor celebs? Wilt u deelnemen aan de volgende communautaire Interview? E-mail me op [email protected] met behulp van "celeb interviewer" als onderwerp, en ik zal zeker contact met u de volgende keer dat ik een VIP Op de bank kreeg!

load...