Een verschuiving in de (natuurlijke haar) markt | NL.Inspinre.com
De gebeurtenis

Een verschuiving in de (natuurlijke haar) markt

Een verschuiving in de (natuurlijke haar) markt

Ik had onlangs een interessant gesprek met een vrouwelijke ondernemer die een lijn voor natuurlijk haar heeft. Ze werd gefrustreerd door de moeilijkheid ze had het behalen van haar producten in de schoonheid winkels die tegemoet te komen aan de etnische haarverzorging publiek - winkels die traditioneel zijn geweest Koreaanse eigendom. In sommige gevallen, de winkel eigenaren leek helemaal niet bewust van de natuurlijke haar beweging. En als ze op de hoogte waren - grotendeels te wijten aan kelderende verkoop van relaxers - ze zagen dit als een voorbijgaande trend.

Het is niet de eerste keer dat ik deze klacht gehoord. In feite, als de natuurlijke haar industrie is geëxplodeerd, is er een grotere kloof tussen het traditionele distributienetwerk voor zwart haarverzorgingsproducten en de consumenten die het kopen van deze producten. Dus lees ik met veel interesse een artikel dat deze week in de New York Times over de kleine maar groeiend aantal zwarte vrouwen die schoonheid aanbod winkels hebben geopend in een industrie gedomineerd door de Koreaanse eigenaars. Het artikel wijst erop dat deze Koreaanse Amerikanen waren pioniers die een leegte in de markt zag, en op voorwaarde dat haarverzorgingsproducten in gebieden waar ze niet eerder beschikbaar.

load...

“Veel mensen denken dat deze mensen waren het weg te nemen van zwart-eigenaren, maar dat is niet het geval”, zegt Lori Tharps, een co-auteur van het boek “Haar verhaal:. Ophelderen van de Wortels van de Black Hair in Amerika”

Maar het is bemoedigend om een ​​stijging van de nieuwe winkels die eigendom zijn van vrouwen met een ware passie voor de industrie gevoed door hun eigen natuurlijke haar reizen te zien.

Tijdens NaturallyCurly's 16-jarige geschiedenis, een van de dingen die mij heeft opgewonden meest heeft gewerkt onder een groep van creatieve ondernemers met passie en lef die innovatieve merken hebben gecreëerd, er natuurlijk haarstylisten en opende schoonheid winkels om tegemoet te komen aan andere vrouwen met haar als hen. Veel van onze CurlTalkers zijn gegaan naar hun eigen blogs en YouTube-kanalen te starten, het versterken van dit gesprek in de mate dat wat sommigen afgedaan als een trend heeft een onstuitbare kracht geworden.

Belemmeringen voor deze ondernemers. Het artikel Times wijst erop dat de eigenaren zwarte bedrijf niet in staat zijn om dezelfde soort deals gesneden met groothandels als Koreaanse retailers. Maar als je kijkt naar het succes van de eigen bodem haarverzorging bedrijven die nu het geven van enkele van de grootste merken een run voor hun geld, het is geen onoverkomelijk obstakel.

“Jongere, natuurlijke haren zwart consumenten - 'naturalistas' zoals sommigen het noemen hen -. Zijn meer dan ooit bewust van waar hun dollars te gaan en wat er in hun haar”, zegt de Times.

load...