Ik keerde terug naar mijn (krullende) Braziliaanse roots | NL.Inspinre.com
De gebeurtenis

Ik keerde terug naar mijn (krullende) Braziliaanse roots

Ik keerde terug naar mijn (krullende) Braziliaanse roots

Geboren en getogen in Brazilië, mijn familie hebben ons verplaatst naar de Verenigde Staten toen ik acht jaar oud was. Opgroeien in Amerika was veel anders dan het was in Brazilië, omdat ik een bevoorrecht leven hier woonde. Echter, een ding bleef hetzelfde: iedereen dacht dat krullend haar werd beschouwd als bad hair. Mijn moeder's natuurlijk krullend haar was geweldig in al zijn glorie en toch, zou ze chemisch rechtzetten het elke drie maanden. Na in haar voetstappen, ik had geen idee hoe ik mijn eigen haar op te lossen. Niemand om me heen ooit hun krullen omarmd; alles wat ik wist om lief was steil haar omdat krullend haar was het niet 'goed' volgens mijn familie. 

Sinds mijn moeder had haar schoonheidsspecialiste licentie, was ze in staat om alle nieuwe en professionele haar behandelingen op de markt te verkrijgen.

Ze zou mijn permanente keratine behandelingen doen op een routine-basis tot mijn roots groeide uit krullend. De cyclus zou blijven voor de komende jaren. Grappig genoeg, de behandelingen die nooit helemaal rechtgetrokken mijn haar, dus zijn toevlucht tot het gebruik van een stijltang, die op hun beurt nog meer schade. Mijn uiteinden zou zo droog zijn, maar ik weigerde om ze af te snijden. Op het moment, lengte was belangrijk voor mij.

load...
Ik zou gel terug mijn krullen om ze te laten leggen, omdat ik mijn volume gehaat.

Fast forward naar drie jaar geleden toen ik besloot om neer te zetten van de steiltang en doe een grote chop.

Fed met niet in staat om naar de sportschool, want, God verhoede, zou mijn vers rechtte haar ontketende krijgen bezwete en pluizig, ikzelf van de flat ijzer. Ik had zo veel schade en dus het enige wat ik kon bedenken was om het allemaal afgesneden. Vanaf dat moment, ik begonnen aan mijn natuurlijke haar reis. Ik zou gel terug mijn krullen om ze te laten leggen, omdat ik mijn volume gehaat. Weten niets over hoe je een styling gel goed te gebruiken, de crunch veroorzaakt mijn krullen te kijken en voelen glanzend en hard (je weet wat ik bedoel!)

Ik probeer mijn best om mijn krullen houden, maar ik deed het helemaal alleen.

Ik was de eerste persoon in mijn familie om gewoon laat mijn krullen zijn. Ik wist dat ze waren een grapje, dus ik heb niet hun opmerkingen serieus nemen, hoewel het me verdriet dat mijn soon-to-be veertien-jarige halfzusje chemisch maakt haar haar net als mijn moeder nog steeds doet aan deze dag.

Ik kan je vertellen dat je je krullen houden - echter alleen je gaat om het te laten gebeuren voor jezelf. Mijn moeder nooit gedaan, maar ik hoop dat het delen van mijn foto's zal haar helpen om van die krullen en negeren de haters. Toen ze klein was, zouden we om de beurt tijdens haar wasdag. Ze huilde toen het tijd was om te ontwarren was. Soms willen we om te ontsnappen aan onze problemen in plaats van het vinden van manieren om ze op te lossen. Dat heb ik gedaan, maar ik weet nu dat op een dag, toen ik een kind hebben, zullen ze houden van hun haar als Ik hou van de mijne. Onderwijs de sleutel is om te omhelzen - Het zal iets wat we samen zullen doen.

Meer willen?  

Hoe is uw omgeving gevormd uw liefde (of haat) voor uw natuurlijk krullend haar? Laat het ons hieronder weten.

load...

Lees waarom Whitney omhelsde haar krullen ondanks de sterke afkeuring van haar Dominicaanse familie.

Volg Stylefeen en NaturallyCurly op Instagram voor meer krullend haar inspiratie.

load...