Is glycerine goed voor je haar? | NL.Inspinre.com
De gebeurtenis

Is glycerine goed voor je haar?

Is glycerine goed voor je haar?

Het lijkt erop dat natuurlijk krullend mensen hebben een haat / liefde verhouding met glycerine. Er is een heleboel informatie en desinformatie, over deze schijnbaar eenvoudige stof. Ik dacht dat ik wat licht werpen op de chemische samenstelling van glycerine en welke invloed krullend haar in het bijzonder.

Dus wat is het

Glycerine is een alcohol, ook bekend onder de chemische namen glycerol en 1,2,3, propaan triol. Het kan worden verkregen door hydrolyse van natuurlijk voorkomende plantaardige of plantaardige vetten (triglyceriden) of via chemische synthese uit petrochemische producten. Het is een conditionering alcohol vergelijkbaar met andere conditionering alcoholen, maar het heeft drie zeer hydrofiele hydroxyl (-OH) groepen in tegenstelling tot een enkele. Hierdoor glycerine veel water oplosbaar dan andere conditionering alcoholen zoals laurylalcohol en cetearylalcohol.

load...

Glycerol is gebruikt voor vele jaren in cosmetica en persoonlijke verzorging, en is gevonden om een ​​opmerkelijke moisturizer voor de huid en haar. In feite zijn er nieuwe studies aangetoond dat het verbazingwekkende vermogen om daadwerkelijk te helpen bij het herstel en regeneratie van de huidcellen.

Figuur 1

Chemische structuur van glycerol

Glycerol verkregen uit natuurlijke vetten is een product van chemisch afbreken triglyceridesinto de vetzuurbestanddelen. Triglyceriden zijn vetmoleculen uit een glycerol skelet met drie armen aanhangsels van vetzuren gebonden aan het glycerol via een esterbinding. Deze drie vetzuurketens kunnen exact dezelfde molecule (zoals stearinezuur) allemaal of alle van elkaar verschillen (een stearinezuur, een laurine-, palmitine- een - bijvoorbeeld) zijn. Hydrolyse van de esterbinding leidt tot de productie van glycerol en drie vetzuurmoleculen.

Figuur 2

Glycerine kan afkomstig zijn van verschillende natuurlijke bronnen, omdat triglyceriden kan afkomstig zijn van dieren of groenten. Enkele voorbeelden van plantaardige bronnen zou kokosolie en shea boter. Normaal gesproken, als je de aankoop van glycerine, zal het label zeggen als het afkomstig is van een plantaardige bron van glycerine. Echter, een multi-ingrediënt eindproduct niet de bron van glycerine (dierlijke, plantaardige of synthetische) beschrijven tenzij het een marketing voor het merk.

Synthetische glycerine heeft wat publiciteit gekregen als een potentieel gevaar voor de gezondheid, en veel consumenten de voorkeur om het te vermijden. Het wordt typisch vervaardigd uit het uitgangsmateriaal epichloorhydrine, dat een toxische chemische stof die wordt geclassificeerd als een mogelijk carcinogeen. Van belang is de aanwezigheid van sporen restanten van epichloorhydrine of een ander potentieel kankerverwekkende verontreinigingen zoals 1,4- dioxaan. Dus, terwijl synthetische glycerine biedt dezelfde voordelen voor uw haar als glycerine natuurlijk verkregen, kan er voldoende daaraan verbonden risico's te rechtvaardigen kiezen alleen plantaardige of dierlijke afgeleide glycerine zijn.

load...

Eigenschappen van Glycerine:

Glycerine is een alcohol en is oplosbaar in water en ook andere alcoholen. Het is onoplosbaar in olie, maar kan veel olie oplost en kan worden gebruikt als emulgator voor het toevoegen van olie in een formulering. In zijn zuivere vorm, het is reukloos en kleurloos, maar heeft een zoete smaak. Het heeft een dikke viscositeit en duidelijk, zodat het frequent toegevoegd aan formuleringen voor de hydraterende en viscositeit modificerende eigenschappen. Toe te voegen aan een formule is een goedkope manier om een ​​dikke, fluwelen textuur van een product, een eigenschap specifiek gewaardeerd door de consument verschaffen. Het is een zeer effectieve moisturizer en bevochtigingsmiddel voor huid en haar. Zijn dikke viscositeit en hoog kookpunt zijn wat maakt het een effectieve curl-definer en kroezen minimizer (in het juiste klimaat).

Glycerine is een relatief klein molecuul in vergelijking met vele moisturizers en bevat drie hydroxylgroepen. Deze hoge moleculaire dichtheid van hydrofiele groepen maakt het een zeer hygroscopische molecuul dat water opneemt uit zijn omgeving. Het doet dit om een ​​dergelijke hoge mate dat het een blaar zal verhogen indien toegepast in een onverdunde toestand op de huid. Als het in zo'n geconcentreerde toestand haar toegepast, kan het al het vocht ontdoen van het inwendige van het haar.

Echter, bij gebruik in een verdunde vorm, glycerine kan een grote crème en bevochtigingsmiddel voor het haar. Zorg moet worden genomen om het te gebruiken in omgevingen van matige vochtigheid. Als het klimaat is erg warm en vochtig, zal glycerine veel vocht uit de lucht, waardoor de haren te zwellen, het verhogen van de nagelriem en het verstoren van krulpatroon, het creëren van grof, kroeshaar. In het weer dat is extreem droog is, zal glycerine op zoek gaan naar vocht uit je haar en eigenlijk uitdrogen het, dat schade en breuk kan veroorzaken. Lees meer over dit.

Zorgen en voorzorgsmaatregelen

Veel warmte-styling technieken kunnen voldoende warmte genereren om het water te koken in de haarschacht, die verschrikkelijk breuk kan veroorzaken. Een manier om dit probleem te voorkomen of te minimaliseren is het bekleden van het haar met een verzachtend middel dat afdicht bij het vocht en die niet de warmte gemakkelijk te dragen van het apparaat aan het haar. Helaas, glycerine voert thermische energie vrij efficiënt (maakt zij warmte gemakkelijk aan het haar), zeker in vergelijking met siliconen, eiwitten en polyquaternium conditionering ingrediënten. Daarom gebruiken glycerol spaarzaam in combinatie met een isolerende en beschermende crème bij het gebruik van enige vorm van verwarmde drogende of styling behandelingen.

Een van de grootste zorgen die ik heb gezien geuit over glycerine is dat het kan verwijderen of strippen kleur van het haar. Veel mensen met chemisch geverfd haar te voorkomen dat het bijna eenzijdig. De waarheid van de zaak is dat glycerine is een redelijk goed oplosmiddel voor vele soorten moleculen. Het kan oplossen en grijpen gebonden kleurstofmoleculen die gemakkelijk toegankelijk zijn nabij de buitenzijde van het haar.

Dit is relevant in een paar verschillende gevallen. Gebruikers van permanente chemische kleurstoffen moet enige voorzichtigheid in de eerste dagen na de verwerking te oefenen. Haar dat vers is gekleurd met een permanente chemische kleurstof gevoelig voor verlies van enkele kleurstofmoleculen omdat de cuticula mogelijk niet volledig opnieuw gesloten. Het is echter geen reden tot bezorgdheid na de eerste wasbeurt omdat de kleurstof moleculen in de cortex van de haarschacht zijn doorgedrongen, wordt de cuticula afgedicht en de overmaat op het oppervlak weggewassen.

Gebruikers van semi-permanente kleurstoffen of kleuren berucht voor zijn korte duur (zoals tinten van rood), kan het verstandig zijn uiterst voorzichtig te zijn ten aanzien van het gebruik van glycerine in hun haar. Dit is omdat deze soorten kleurstofmoleculen zijn te groot om het haar dringen en te verblijven in hoofdzaak aan de buitenzijde van de haarschacht. Glycerine kan eenvoudig op te lossen en deze kleuren te verwijderen en te versnellen het onvermijdelijke verkleuring.

Het opsommen

Glycerine is een wateroplosbaar alcohol conditionering en is een uiterst effectieve vochtinbrengende crème en bevochtigingsmiddel. Dit betekent dat alle gebruikelijke dingen bewust te zijn van ten aanzien van bevochtigingsmiddelen, krullend haar, en het weer van toepassing zijn bij het gebruik van glycerine.

De viscositeit en helderheid maken het een geweldige ingrediënt om definitie te geven aan krullen en de fly-away haar glad.

Gebruik het in combinatie met een ander middel voor het conditioneren als je van plan om warmte styling methoden te gebruiken.

Gebruik geen glycerine direct na het gebruik van een permanente kleurstof op het haar, en beschouwen het vermijden als je semi-permanente of rode kleur op je haar.

load...