Mijn frizz free curly hair routine, van maandag - vrijdag | NL.Inspinre.com
De gebeurtenis

Mijn frizz free curly hair routine, van maandag - vrijdag

Mijn frizz free curly hair routine, van maandag - vrijdag

Routine, routine, routine! Wassen, ontwarren, stijl, droog en herhalen! Het klinkt als een veel hard werk voor krullend haar, uur na uur inderdaad!

Hoeveel minuten heb je uitgegeven tandenpoetsen, een douche, het lopen van de hond of zelfs het wegzetten van schotels deze week?

U heeft waarschijnlijk niet weten, want ze zijn gewoon weinig gezonde acties die deel uitmaken van een dagelijkse of wekelijkse routine te vormen. Op dezelfde manier, het bevorderen van de gezondheid van uw krullen kan gebeuren als je een routine die werkt voor je haar vast te stellen. Vaststelling van de exacte routine die werkt voor u zal enige tijd duren, maar na wat doorzettingsvermogen, je niet eens de kleine dingen die je gaat doen om de gezondheid van je krullen te behouden merken.

load...

Het kostte me ongeveer zes maanden om te leren en verschillende technieken aan te passen aan de exacte routine die het beste werkt voor mijn 3A / B krullend haar vinden. Zoals de seizoenen en de omstandigheden veranderen, neemt ook de routine ooit-zo-iets. In eerste instantie zou ik nodig om mijn haar te wassen elke tweede of derde dag, maar nu hoef ik alleen maar te wassen en mijn krullen of twee keer per week stylen. Mijn krullen zijn grof en van laag naar normale porositeit. De routine Ik ga hier delen is heel simpel en gemakkelijk om te oefenen - het werkt voor elke poreusheid ook. Laten we meteen in wat de week eruit ziet voor mijn krullen!

Dag van de was

Het is wash dag, eindelijk!

Wash dagen meestal gebeuren op zaterdag voor mij, want dit is wanneer ik diep conditie van mijn krullen. Ik reinig mijn hoofdhuid met Devacurl Geen Poo Decadence in Herfst-Winter of Original in het voorjaar-zomer.

Ik giet het product op de toppen van mijn vingers na mijn haar volledig bevochtigen en masseer mijn hoofdhuid voor ongeveer 4-5 minuten - dit is essentieel voor een schone hoofdhuid. Dan, ik ga verder met mijn krullen met de No Poo ontwarren ook. Ik een royale hoeveelheid van toepassing op mijn lengtes en meer water toevoegen aan mijn haren - dit zorgt voor een goede slip, die wrijving vermindert. Ik vinger ontwarren mijn krullen in secties, die werkzaam zijn in een neerwaartse beweging, vanaf de uiteinden, helemaal tot aan de wortels.

Tot slot, ik spoel alle Geen Poo uit, verwijder het overtollige water en een ruime hoeveelheid diepe conditioner van toepassing op mijn krullen, die werkzaam zijn in secties.

Zodra mijn haar is verzadigd met diepe conditioner, behandel ik mijn hoofd met een plastic dop en gebruik mijn warme Heet Hoofd thermische dop bovenop. Ik laat mijn haar om te genieten van al het vocht met zachte warmte voor 30-40 minuten.

Styling & droogtechnieken

Na het spoelen van alle diepe conditioner uit mijn haar, ik begin het product aanvraagprocedure in de douche, met de hulp van een douche spiegel.

load...

Het merendeel van de tijd gebruik ik 3 producten voor deze:

  • Een primer,
  • Een leave-in crème / conditioner of stylingcrème
  • Vla / gel

Stap 1. Ik geniet van mijn haren in water omkeren door mijn hoofd naar voren en snel waardoor het water uit de douche te lopen door mijn krullen als een waterval, een laatste keer. De krullen druipnat op dit punt. Waarom doe ik dit? Om beter hydratatie mogelijk te maken. Water is hydratatie en de producten zal het water af te sluiten op mijn krullen. Curls moeten drinken en door dit te doen, ben ik hen te geven wat ze nodig hebben.

Stap 2. Met mijn hoofd omgedraaid, ik breng een dunne laag van een primer - mijn go-to primer is Devacurl B'Leave-in. Zodra ik dit product met behulp van de "biddende handen methode toe te passen, de krullen stoppen druipen onmiddellijk omdat het water is in verzegeld.

Stap 3. Ik breng een laag van een van beide leave-in crème of styling crème om mijn krullen met de "biddende handen" methode. Ik gebruik nooit zowel leave-in en styling crème, omdat dit te veel product zou zijn voor mij. Na het aanbrengen van de crème om mijn haar met het bidden handen, ik zachtjes hark mijn haar een keer om een ​​gelijkmatige verdeling te verzekeren - als ik merk dat ik niet genoeg slip (een "zeewier" gevoel) hebben in een specifiek deel, voeg ik meer crème. Het geheim met harken voor mij is dat ik het product slechts één keer en niet meer te harken. Te veel harken zal breken de krullen en zij zullen slap eens droog. Zodra al mijn delen het gevoel dat zeewier, ik ga naar de volgende stap.

Stap 4. Met de "biddende handen" methode, ik breng een royale laag gel of vla - ik de neiging om gels in het voorjaar-zomer en vla's te gebruiken in de herfst-winter. Op dit moment is er geen meer harken. Ik gebruik gewoon de "scrunch en de pomp methode, met mijn hoofd omgedraaid naar voren, voor extra volume. Scrunch en de pomp is een prachtige techniek voor natuurlijke vorming krul, omdat het niet de krullen te manipuleren om te proberen en maken ze zich op een bepaalde manier. Het activeert hen eenvoudig, vrij snel. Ik kneed elke sectie en pomp ze meerdere malen, terwijl het horen van een zeer natte, squishy geluid. De pompende beweging helpt om al het water en product te verspreiden verder in het haar, terwijl het activeren van natuurlijke krullen.

Stap 5. Ik doe een "natte plop". Natte plopping is zeer praktisch tot kroezen te voorkomen. Ik heb geleerd over het van hif3licia op Youtube. Het betekent gewoon plop een kunststofkap plaats van een overhemd. Natte plopping heeft een game changer voor mij. Het maakt het mogelijk al het product om te genieten in het haar, terwijl ik ben klaar om mijn haar te drogen.

Stap 6. Ik mijn haar te verwijderen van de dop en gebruik een kap droger mijn krullen droog met een temperatuur van 125 ° F / 52 ° C. Mijn haar duurt ongeveer 8 uur aan de lucht drogen en wordt gewogen neer met al het wachten, dus een hooded droger is een noodzaak voor mij. De hooded droger droogt mijn krullen in 1 uur of iets minder - het wonder van een capuchon droger is het feit dat je de temperatuur kan regelen. De hierboven genoemde temperatuur wordt beschouwd als veilig voor frequent gebruik. Het is het equivalent van de laagste warmte instelling in uw handheld droger met een diffuser. Als ik een bijzondere gebeurtenis in de maak, ik meestal diffuse tot 70% droog voor extra volume en definitie, toen ik klaar ben met mijn roots drogen onder de bonte droger.

Stap 7. Ik kneed de crunch. Ik wil vla en gels die een knapperige cast op mijn krullen creëren, terwijl ze liggen te drogen voor extra bescherming tegen kroezen gebruiken. Zodra mijn haar is 100% droog, ik kneed het crunch met behulp van dezelfde "scrunch en pump" methode die ik beschreven in stap 4. Ik wrijf wat conditioner op mijn handen en vervolgens kneed en pomp tot de krullen zijn zacht en klaar om te gaan. Voor mij is dit lijkt op de spannende moment van het openen van een doos vol met bloemen, want als je eenmaal samenperst de crunch, krijg je de verbazingwekkende resultaten van al het harde werk dat u hebt toegepast om het te laten gebeuren te zien.

De resultaten met de bonte droger.

Resultaten met de diffuser.

Behoud Curls Overnight

Tot mijn krullen 's nachts te behouden, doe ik iets heel uniek. Na veel teleurstelling over de ananas, knippen of zelfs een zijden pet op zijn eigen, heb ik besloten om mijn eigen gigantische zijden pet te creëren om mijn krullen te behouden na het wassen dag, terwijl ze groeien.

Ik besloot om een ​​zijden pet en een zijden kussensloop elkaar te naaien om ruimte te creëren voor mijn krullen 's nachts, terwijl het vermijden kroezen. Daarnaast gebruik ik ook een zijden kussensloop op mijn kussen om wrijving te voorkomen.

Deze methode maakt mijn krullen te duren 3 tot 4 dagen, volledig onaangeroerd. Het is de enige methode die werkt voor mij. U kunt zien hoe ik mijn krullen te behouden 's nachts hier:

Midden van de week

In het midden van de week (meestal op woensdag), zult u ook niet zien me wassen van mijn krullen of een verfrissend. Het grootste deel van de tijd dat ik de voorkeur aan om opnieuw te wassen, want ik voel de behoefte om een ​​aantal knopen goed ontwarren en te voorkomen dat het afstoten van accumulatie. Toen ik was midweek, dat doe ik niet diep conditie. Ik volg alle stappen die ik hierboven beschreven, ter vervanging van de diepe conditioner met een normale conditioner.

Als ik besluit om te vernieuwen, Kinky-Curly Spiral Spritz is het enige product dat met wat gel Ik gebruik op het moment dat werkt voor mij, samen.

Ik gewoon mijn haar nat op 50% -niveau, squishing het water door mijn lengte en breng een ruime hoeveelheid Spritz, gevolgd door een laag gel. Ik gebruik de "biddende handen" methode voor. Of gewassen of verfrist, mijn krullen duren meestal nog 3 dagen onaangeroerd en de volgende keer dat ik te wassen na dit meestal in het weekend, nogmaals.

U kunt zien hoe ik mijn krullen verfrissen met mooie resultaten hier:

Mijn Top 3 tips voor krullend haar

Gedurende deze reis ik veel dingen geleerd over krullen en op basis daarvan, dit zijn mijn top 3 tips voor krullend haar:

  1. Voorkom hoge temperaturen. Warmte temperatuur boven 149 ° F / 65 ° C is gevaarlijk voor haarvezels beschouwd. Een veilige temperatuur voor het krullen is het equivalent van een föhn met een diffuser op laag vuur.
  2. Ontwarren je krullen met je vingers. Dit is altijd beter en zachter dan het gebruik van een kam. Gebruik veel water met conditioner en werk je weg omhoog in een neerwaartse beweging, vanaf de uiteinden.
  3. Stel de tijd opzij wekelijks diep conditie. Deep conditioners hebben ingrediënten die diepere penetratie voor reparatie mogelijk te maken. Tijd instellen opzij om diep conditie van uw krullen ten minste een keer per week is van groot belang.

De oprichting van een gezonde routine in het leven is essentieel voor een gezond leven. Dit geldt ook voor de manier waarop we de zorg voor onze haren. Krullen zijn als bloemen. Voed ze rechts en gebruik de juiste technieken met volharding, en je zult zien ze bloeien.

Heeft u een vaste routine voor je krullen? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Wilt u meer artikelen als deze? Volg Lindsay op Instagram en meld je aan voor de Natuurlijk Krullend nieuwsbrief!

load...