Schadecontrole: innovaties in haarkleur | NL.Inspinre.com
De gebeurtenis

Schadecontrole: innovaties in haarkleur

Schadecontrole: innovaties in haarkleur

Professional, permanente kleuring producten en hun DIY tegenhangers vaak afhankelijk van ammoniak, een schadelijke chemische verbinding die het haar cuticula opent, zodat de nieuwe, gewenste tint grondig kan doordringen. Hoewel effectief, zijn agressieve aard leidt soms tot irritatie en een branderig gevoel dat een kleur afspraak maakt lijken marteling voor sommigen. Maar zelfs als je niet gevoelig voor allergische reacties, het verven proces is nog steeds een belangrijke oorzaak van saaie, kroeshaar strengen. “Ammoniak kan haar verzwakken en maakt het saai door het strippen van de buitenste laag van elke as”, zegt Elizabeth Tanzi, MD, een in Washington, DC, dermatoloog.

Om de klap te verzachten, L'Oréal Professionnel debuteerde INOA (wat staat voor Innovatie Geen ammoniak) in 2011. Het was een spel-veranderende alternatief voor de traditionele kleuring producten, dankzij het gebruik van een reukloos chemische, monoethanolamine (of MEA), om Open de haarschacht. Terwijl baanbrekende, de zachtere versie had bepaalde beperkingen-te kunnen strengen donkerder slechts een schaduw, niet te verlichten of te verbergen grijstinten. Sindsdien hebben L'Oréal chemici een manier om de effectiviteit van MEA stimuleren ontdekt, waardoor ammoniak-averse consumenten meer opties en een breder kleurenpalet. Deze nieuwe technologie, verschijnt voor het eerst in een at-home kleur, is in Garnier (dat eigendom is van L'Oréal) Olia at-home kleur lijn. Het bevat MEA en een olie-gel (dubbed oleogel) die jassen en verzorgt de buitenlaag van haarlokken sterkte behouden.

load...

MEER: Een gezondere manier om te markeren

Monoethanolamine (MEA)

Innovatieve haarkleuren

  • Olia
  • Aubrey Organics Color Me Natural
  • Lush Henna Hair Kleurstoffen

Volgens het bedrijf, Olia-die 24 kleuren bevat en is doordrenkt met geurende bloem op basis van olie-kleur kan maximaal drie niveaus te tillen. “Het is een spannende optie die zachter, glanzender en gezonder uitziend haar levert”, zegt Kyle White, een in New York gevestigde celebrity colorist met Garnier die de lijn op zijn cliënten heeft gebruikt. “Denk aan het op deze manier. Als ammoniak is suiker, MEA is Stevia”

Naast ammoniak, hebben sommige bedrijven eveneens geëlimineerd PPD (ook bekend als PTD)--petroleumsulfonaten afgeleide kleurstoffen vaak gebruikt in haarkleur pigmenten die kan leiden tot ernstige allergische reacties-uit hun formules. In plaats daarvan gebruiken ze plant- of plantaardige versies haar tint. Hoewel minder effectief (het pigment, meer als een spoeling, duurt slechts zes of zeven shampoos, in tegenstelling tot de vier tot zes weken met een semi-permanente kleuren), ze zijn een gezondheidsbewuste optie voor mannen en vrouwen gewoon op zoek naar grijs maskeren. Aubrey Organics Color Me Natuurlijk is zo'n merk dat zilverachtige wortels op donkere bruine strengen verbergt. Lush Henna Hair Kleurstoffen zijn er in vier kleuren om voorzichtig te dekken grijs geschoten op roodharigen en brunettes, terwijl conditionering en het meegeven van glans. “Plantaardige kleurstoffen zijn gezonder voor het haar”, zegt Melissa Harvey, een in New York gevestigde consulting trichologist (haar wetenschapper) met haar groei van het bedrijf Bio follikel. “Maar omdat ze dieper in de nagelriem met elke toepassing, het maakt het moeilijk voor iedereen die op zoek om lichter te gaan maken.”

MEER: Is het gebruik van kleur-veilige Shampoo echt nodig?

load...