Top allergieën voor haarverzorgingsproducten | NL.Inspinre.com
De gebeurtenis

Top allergieën voor haarverzorgingsproducten

Top allergieën voor haarverzorgingsproducten

Onlangs ontving ik een nogal verhitte e-mail waarin een lezer sterk bezwaar tegen een van mijn eerdere geschriften. Ik had geconcludeerd dat een bepaald ingrediënt is over het algemeen veilig voor gebruik in haarverzorgingsproducten, maar de lezer persoonlijke ervaring had een ernstige allergische reactie geweest. Het was een verschrikkelijke ervaring voor deze persoon, en het brengt aan de ongelukkige en onvermijdelijke feit dat veel van de gebruikte ingrediënten in het haar en huidverzorging zijn potentiële allergenen of irriterende stoffen te steken. Het is helemaal niet ongewoon voor gebruikers om reacties op schijnbaar onschuldige ingrediënten die in het algemeen als veilig en effectief voor de meeste mensen worden erkend te melden.

Allergieën zijn een zeer complex vraagstuk van het immuunsysteem, en rapporten lijken te zijn op de stijging, hoewel het moeilijk is om te bepalen of dat het gevolg is van verhoogde incidentie of toegenomen bewustzijn. Een bijzonder verstorende factor in deze situaties is dat een immuunsysteem van een allergische reactie na jaren van herhaalde blootstelling aan de stof, die heel verbijsterend kan zijn en kan soms leiden tot een ingrediënt het hoofd worden gezien als de bron van het probleem te kunnen monteren.

load...

MORE: 4 Gemeenschappelijke Allegens in Hair Products

Overgevoeligheid

Sensibilisatie het woord gebruikt om een ​​allergische reactie die ontwikkelt na herhaalde blootstelling aan een allergeen beschrijven. Vaak is de eerste keer dat een lichaam wordt blootgesteld aan een stof het lijkt niet te weten wat te doen met het en eigenlijk gewoon merkt het. Echter, in de daaropvolgende blootstellingen, het blijkbaar erkent de stof, en wanneer zij van mening materiaal een gevaarlijke indringer, hij mounts een aanval (immuunrespons) tegen.

Af en toe, sensibilisatie optreedt na een kleine blootstelling, maar vaker optreedt na een enkele hoge dosis of grote oppervlakte exposure, of na langdurige, herhaalde blootstelling gedurende ofwel kleine of grote oppervlakten. Dit is de reden waarom producten zoals haarverf en relaxers raden u patch testen een klein deel van de huid elke keer dat u van plan bent om het product te gebruiken.

Symptomen van sensibilisatie naar ingrediënten in haarverzorgingsproducten kunnen bestaan ​​uit de ontwikkeling van een pijnlijke, pimply huiduitslag, schilferige, jeukende atopische dermatitis, contact dermatitis, eczeem, ontsteking en jeukende, schilferige hoofdhuid. Systemische en / of anafylactische reacties zijn onwaarschijnlijk gezien de kenmerkende hoeveelheid van elke ingrediënt in een haar product en het relatief klein gebied van blootstelling, maar ze zijn niet geheel ongehoord.

MORE: Hair Product Ingrediënten die acne veroorzaken

Veel voorkomende allergenen

 1. Conserveringsmiddelen zijn waarschijnlijk de meest voorkomende ingrediënt categorie verantwoordelijk voor allergische reacties in haarverzorgingsproducten. Voorbeelden hiervan zijn de formaldehydedonor antimicrobiële middelen, die diazolidinylureum, imidazolidinyl ureum, DMDM ​​hydantoïne en quaternium-15 omvatten, een paar te noemen. Deze ingrediënten zijn berucht met dermatologen voor het veroorzaken van huidirritatie. Een ander conserveringsmiddel familie berucht voor zijn sensibilisatiemiddelen de isothiazolinonen.
 2. load...
 3. Geuren zijn ook een beruchte allergeen voor veel mensen. De fabrikanten van deze producten meestal niet onthullen wat er in hun eigen formules, en ze bevatten vaak veel voorkomende allergenen in aanvulling op welke verbinding (s) zijn verantwoordelijk voor hun karakteristieke geuren. Om deze reden, veel consumenten proberen om geuren te voorkomen, maar de meeste producten bevatten ten minste een maskeren van geur te verdoezelen onaangename geuren van een aantal van de andere ingrediënten. Dit kan een echte uitdaging voor de gevoelige persoon.
 4. Ingrediënten afkomstig van voedselallergenen. Mensen met een extreem sterke voedselallergieën kan ook zelf aanleg voor het hebben van allergische reacties bij blootstelling aan ingrediënten afkomstig van hun voedsel allergenen. Dit lijkt vooral voor degenen met graan, noten en tarwe gluten intolerantie zijn. Notenolie, tarwekiemolie, tarwe-eiwitten, gehydrolyseerde tarwe-eiwitten en tarwe aminozuren worden vermeden door mensen met de desbetreffende allergieën. Echter, er zijn andere ingrediënten afkomstig van tarwe en maïs die niet als zodanig worden gelabeld en kan echt problematisch zijn voor sommige mensen. Vitamine E en A kunnen tarwe verkregen, terwijl vitamine C maïs kan worden verkregen. Propyleenglycol en ethyleenglycol gebruikt om ethoxyleren (PEG-wijzig) materialen maïs afgeleid zijn. Terwijl de wetenschap niet noodzakelijkerwijs verklaren waarom deze afgeleide producten een allergische reactie zou uitlokken, zijn er geen enkele accounts van hen doen. Daarom draagt ​​overweging. Een probleem is dat product labels niet nodig zijn om de bron van een bepaald bestanddeel aan te duiden.
 5. Planten en dieren afgeleide oliën zoals kokosnootolie, arganolie, castorolie, avocado-olie, canola-olie en lanoline zijn ook alle gevonden allergische reacties bij een klein percentage mensen. Anderen vinden hun huid intolerant minerale olie of vaseline, die uit aardolie verkregen producten.

Het ingrediënt waarover we werden benaderd was propyleenglycol, die over het algemeen als veilig wordt erkend, maar is zeker ook erkend als af en toe een allergeen. Het is mogelijk dat allergie voor dit grotere schaal dan voorheen ook gerealiseerd, of het kan worden als gevolg van een grotere blootstelling aan materialen, het delen van de chemische eigenschappen van de glycolen vaker voor. Deze omvatten verbindingen gemodificeerd door ethyleenglycol wateroplosbaarheid verhogen, zoals natrium laureth sulfaat, PEG-gemodificeerde siliconen, en andere surfactanten, en ze zijn zeer gangbaar in voedingsmiddelen, medicijnen en cosmetica.

Typisch een allergie voor dit soort materialen worden begeleid door bestaande co-factoren die lijken aan een persoon vatbaar maken voor een reactie. Deze co-factoren omvatten bestaand eczeem, blootstelling aan grote delen propyleenglycol gebaseerde producten zoals cortison, voedselallergieën, en gist en hormonale problemen. Ook sommige populaties lijken te ontbreken de noodzakelijke enzym voor het metabolisme van deze glycolen.

MORE: Leer je etiketten Ontcijfer

Potentiële allergenen in cosmetische producten

 • Verwekende: notenolie, arganolie, kokosolie, lanoline
 • Eiwitten: Tarwe eiwitten, gehydrolyseerde eiwitten, aminozuren
 • UV-absorberende middelen: PABA, octocryleen, octylmethoxy cinnamaat
 • Oppervlakteactieve stoffen: natriumlaurylsulfaat, natriumlaurethsulfaat
 • Bevochtigingsmiddelen: propyleenglycol, glycerol (glycerine), panthenol
 • Conserveringsmiddelen: isothiazolinonen, fenoxyethanol
 • Formaldehydedonoren: DMDM ​​hydantoïne, diazolidinylureum, imidazolidinyl ureum,
 • Geuren: zowel synthetische en botanische
 • Vitaminen: Vitamine E en A kunnen tarwe afgeleid zijn. Vitamine C wordt vaak afkomstig van maïs.
 • Glycolen en triolen: (glycerol en propyleenglycol), polyolen, geëthoxyleerde polymeren, oppervlakteactieve geëthoxyleerde

MORE: Surfactants, sulfaten en U

Conclusie

Van de talloze verschillende ingrediënten gebruikt in de haar- en huidverzorging formules, de meeste zijn in het algemeen veilig en effectief is voor de meerderheid van de bevolking. Echter, veel van deze ingrediënten dragen ook het potentieel om sensibilisatoren voor sommige mensen, het produceren van reacties variërend van mild onaangename om echt ernstig. Het is verstandig om te weten als u een specifieke allergieën en zorgvuldig etiketten lezen en vragen te stellen van de fabrikanten om te bepalen of een product veilig is voor jou.

Eén ding is veilig om te zeggen, en dat is dat we dagelijks worden blootgesteld aan een veel groter aantal complexe stoffen dan onze voorouders ooit waren: geneesmiddelen zowel lokaal toegepast en ingenomen, voedsel behandeld met vele chemicaliën, verwerkte voedingsmiddelen met veel toevoegingen, gazon zorg chemicaliën, bestrijdingsmiddelen, cosmetica met een lange ingrediëntenlijst en chemisch behandelde kleding en meubels en tapijten, om er maar een paar te noemen. De kans op cumulatieve en synergie-effecten is gewoon onthutsend wanneer men bedenkt het.

Om deze redenen, is het bijna onmogelijk om te voorspellen wanneer en of een specifiek ingrediënt of combinatie van ingrediënten in een haarverzorging product een schadelijke respons kan produceren. Een manier om het potentieel te verminderen voor een overgevoeligheidsreactie is om uw blootstelling aan al deze materialen in het algemeen. Een ander ding dat je kunt doen is om uw producten te draaien, zodat de blootstelling is beperkt en kan je immuunsysteem “rust.” Het beperken van het aantal ingrediënten waaraan u wordt blootgesteld door te kiezen voor producten met een kortere ingrediëntenlijst kan nuttig ook. Helaas, in het geval van allergieën, natuurlijk is niet altijd beter, zo veel planten en dieren afgeleide producten zijn verantwoordelijk voor allergische reacties. Er zijn bedrijven die ernaar streven om producten die echt hypoallergeen zijn, zoals Arbonne te maken, maar zelfs nog, kan er een die naar een van hun ingrediënten reageren zijn.

MORE: Natural Hair Producten die Oorzaak droge hoofdhuid & Skin

load...