Trading plaatst een dag van zelfontdekking | NL.Inspinre.com
De gebeurtenis

Trading plaatst een dag van zelfontdekking

Trading plaatst een dag van zelfontdekking

Tekst door Sarah Mangum en Jane McMurrey

Foto's door Callie Clemons

Het idee: Neem een ​​krullend meisje en een straight-haired girl, en zet hun haartypes voor de dag.

Het doel: Om inzicht te krijgen in hoe het is om te leven met een ander haartype krijgen, en misschien tot een grotere waardering voor hun eigen natuurlijke haartype ontwikkelen.

De meisjes: Tieners Jane en Sarah, vrienden sinds de eerste klas, die altijd elkaars haren hebben benijd.

Waar: Ann Kelso Salon + CitySpa, en rondom Austin.

Ik heb gegaan door het grootste deel van mijn leven met een zeer wispelturig haar - haar die beslist voor zichzelf dagelijks hoe het precies wil krullen en kroezen. In middelbare school, tijdens de puberteit, mijn golvend haar veranderde in een pluizig puinhoop. Ik heb geprobeerd om een ​​steiltang te gebruiken, het mocht niet baten. Ik geborsteld het, die maakte het alleen maar frizzier. Ik probeerde een miljoen verschillende dingen en niets werkte. Ik was jaloers op mijn vrienden met een strak, steil haar dat de hele tijd goed verzorgd - zelfs na het nemen van een duik in het zwembad.

load...

Toen ik jonger was, had ik geen idee welke producten te gebruiken op mijn haar en mijn badkamer was vol met half-open, niet-gebruikte serums, balsems en mousses gevuld. Tegen de tijd dat ik mijn laatste twee jaar van de middelbare school bereikt, heb ik besloten om te stoppen met vechten mijn haar en begon te waarderen hoe het was een groot deel van wat maakt me wie ik ben. Ik merkte dat ik kreeg meer complimenten over mijn haar wanneer het krullend was, en zelfs lange tijd vrienden riep hoeveel ze hielden om mijn haar te zien in zijn natuurlijke staat.

Hoewel ik strek mijn haar soms, het dragen van het natuurlijk geeft me een gevoel van bevrijding.

Ik kon me niet voorstellen hoe het zou zijn voor een persoon die is opgegroeid met steil haar te kelderde in de wereld van gekke krullen voor een dag.

Het proces was vrij eenvoudig. Bij Ann Kelso Salon + CitySpa, stylist extraordinaire Brooke Michie nam mijn semi-nat 3A krullen en geborsteld ze helemaal uit. Dan coupes ze mijn haar en gespoten Aquage Beyond Shine spray op het vóór kammen en het runnen van een Chi stijltang langzaam door kleine delen. Ze eindigde met een beetje haarlak om de stijl vast te zetten voor de dag en houden de luchtvochtigheid buiten.

Toen ik de stoel verliet, mijn hoofd woog minder. Mijn haar was glad en glanzend. Ik hield mijn hoofd heen en weer zwiepen. Het bleef op zijn plaats zo goed.

Ik ging om de hoek naar Jane, haar krullende lokken bevestigd bobby pinnen om meer volume en een lift toe te zien.

We brachten de dag rondlopen Austin, drinken koffie bij Jo's op South Congress, browsen in de boetieks aan North Lamar en een hapje bij Whole Foods. Ik bleef op zoek naar mezelf in de achteruitkijkspiegel en de reflectie van ramen.

Gedurende de dag, Jane en ik bleef kijken naar elkaar en lachen. Het was moeilijk om te wennen aan onze nieuwe looks.

Zoals ik mijn vingers liep door mijn haar - iets dat is moeilijk met mijn haar krullend - Ik vroeg me af hoe het zou zijn om wakker te worden elke ochtend met haar als dit zou zijn. Het voelde zo strak en glad. En het zou zo voorspelbaar zijn, zonder onverwachte kroezen en out-of-control krullen die een vast onderdeel van zijn gekruld zijn. Het leek alsof het leven een stuk gemakkelijker zou zijn.

Maar ik realiseerde me ook hoeveel mijn krullen vorm mijn persoonlijkheid. Ze maken me het gevoel meer creatieve, uitgaande en avontuurlijk.

load...

Jane's Story

Is er ooit een meisje met rechtere, blonder haar geweest? Ik betwijfel het.

Ik heb nooit echt gedacht tweemaal over mijn haar opgroeien. Het was altijd vrij eenvoudig. En ik heb altijd veel complimenten over. Maar ik heb nooit echt nagedacht over mijn haar. Ik heb nog nooit echt iets kon schelen over wat haar producten die ik gebruik. Ik gebruik geen conditioner. Ik net wakker en gaan.

Ik herinner me dat ik 7 jaar oud en slapen in krulspelden alleen wakker worden met mijn flat, steil haar.

Toen ik aankwam bij Ann Kelso en zat in de stoel, een kudde van stylisten zwermden rond mijn haar in ongeloof. Ze konden niet geloven dat mijn haar zou dit recht en deze blonde zijn. De directe zorg geworden of mijn haar zelfs een krul te houden. Brooke eerst gewassen en geconditioneerd mijn haar met DevaCurl Low-Poo Shampoo en één voorwaarde. Ze bespoten wat voelde als liter mousse over het en gemasseerd het in mijn haar. Toen gebruikte ze kleine rollen te rollen 3-inch secties van mijn haar - in totaal ongeveer 40 rollen.

Vervolgens heb ik doorstaan ​​een zeer interessante avond van slapen op een kloppende hoofd. Ik was terug in de salon de volgende ochtend om 10 uur aan de krulspelden eruit te halen. En ik zag eruit als een poedel! Ze gepositioneerd mijn krullen in verschillende bobby pinnen en bespoten er zachtjes met licht-hold haarlak. Ik kon niet stoppen met kijken naar mezelf in de spiegel. Ik voelde me alsof ik was van plan om de prom of iets dergelijks. Ik was erg onzeker over hoe Sarah, en de rest van de wereld, zou reageren op mijn nieuwe 'te doen.

Voordat ik een dag doorgebracht met krullend haar, ik - net als een heleboel mensen met steil haar - soort ervan uitgegaan dat het zou zijn de typische “gras is groener” scenario. Ik heb altijd verlangd naar krullend haar.

Maar ik was freaking out toen ze mijn haar af van rollers. Het was heel vreemd en surrealistisch. Ik was verbaasd over hoe het veranderen van mijn haar textuur maakte me er uitzien als een heel ander persoon. Ik hield van het lichaam dat mijn nieuwe haar had, maar ik was verrast dat het hebben van krullend haar heeft veel meer onderhoud nodig.

Tijdens het wandelen in de stad, ik soort verwacht mensen te kijken naar me grappig en een of andere manier weten dat dit was niet mijn normale look. Maar dat deden ze niet; ze gewoon aanvaard mij als ik wa. Terugkijkend op de ervaring, ik voelde me als een heel ander persoon met krullend haar. Het was leuk voor een dag, maar ik ben blij om mij te zijn!

Speciale dank aan: Brooke Michie en Tamra McCarley, Ann Kelso Salon + CitySpa

Jane en Sarah sport hun nieuwe dos tijdens het winkelen.

load...