Veroorzaakt teveel shampoo een vettere hoofdhuid? | NL.Inspinre.com
De gebeurtenis

Veroorzaakt teveel shampoo een vettere hoofdhuid?

Veroorzaakt teveel shampoo een vettere hoofdhuid?

Wat is talg?

Talg wordt geproduceerd uit de talgklieren en kunnen overal op ons lichaam te vinden, behalve de palmen van onze handen en de zolen van onze voeten. Talg is een lipide squaleen bevat en lost niet op in water. Dit vet oplosbare verbinding zoals cholesterol; Het wordt uitgescheiden door de huid en is belangrijk bij het huidoppervlak lipidefilm die het lichaam beschermt tegen externe omgevingen. Het belangrijkste doel van talg is om het haar en de hoofdhuid te beschermen tegen uitdrogen.

Hoe wordt de talg gemaakt?

Talg wordt geproduceerd door de talgklieren in de huid en slijmvliezen. De klier cellen duren slechts ongeveer een week van formatie te ontladen. Talg is een complex cocktail van lipiden zoals glyceriden, vrije vetzuren, cholesterol esters, cholesterol, squaleen en wasesters. Talg komt niet van de vetten en oliën die worden gebruikt in onze voeding, maar in plaats van een gespecialiseerde natuurlijk proces.

Waarom hebben we talg nodig?

Talg is essentieel voor de integriteit en normale functie van de huid als beschermende orgaan. Het is afgescheiden van de buitenste schil van de talgklieren om vocht van de huid, de hoofdhuid en haar te behouden. Het is ook nodig in het houden van bacteriële infecties van het krijgen in door het creëren van een barrière op de huid om ze te blokkeren van het invoeren van ons lichaam. Talg verzacht ook overlappende cellen van haarlokken die helpen bij de aanpassing zachter en elastischer.

load...

Kan een lichaam produceren te veel talg?

Een overproductie van talg (waar de huid en het haar voelt zeer olie, vet en levenloos), wordt meestal geassocieerd met een verandering in de hormonale niveaus in het lichaam. Het zorgt ervoor dat de hoofdhuid extreem vettig aanvoelen. Een andere dader kan overmatig drogen van de hoofdhuid, waardoor de haarzakjes meer talg om de droogte tegen te produceren. Talgproductie onder controle androgenen en de hypofyse die zich in de hersenen.

Heeft talg acne veroorzaken?

Talg veroorzaakt geen acne, hoewel de over-productie van talg de proliferatie van acne kunnen verergeren. Andere populaire misvattingen zijn dat make-up zorgt ervoor dat de over-productie van talg ofwel en een vette voeding veroorzaakt overmatige productie van talg. Geloof niet dat deze mythen.

Heeft overmatige wassen verhogen talg?

Het kan volgens Michelle Hanjani, een dermatoloog aan de Columbia University. Ze vertelde NPR dat wanneer je je haar wast u het verwijderen van talg en als je die dagelijks (of te vaak) doen dan de olie-klieren compenseren door het produceren van meer olie (of talg). Terwijl ze suggereren mensen met steil haar kan af te houden voor een paar keer per week, ze gaan op om te zeggen dat Afro-Amerikanen en anderen met krullend haar nog langer tussen wasbeurten kan gaan.

Het lijkt erop dat we een lange weg kwam om het antwoord te krijgen, maar het is zinvol als je eindelijk te begrijpen wat talg is, waar het vandaan komt, hoe het wordt geproduceerd, en waarom overmatig shampooing wel degelijk een negatieve invloed hebben op de productie ervan. Talg houdt onze huid gehydrateerd (hoofdhuid inbegrepen) en wanneer de huid te droog is zal het springen in de productie-modus. Dus, was wanneer dat nodig is, misschien zelfs de CG methode proberen en weet dat talg is een noodzakelijk onderdeel van een gezonde haarverzorging en geen vies, vettig woord.

load...