Waarom mijn natuurlijke haar in elke professionele omgeving past | NL.Inspinre.com
De gebeurtenis

Waarom mijn natuurlijke haar in elke professionele omgeving past

Waarom mijn natuurlijke haar in elke professionele omgeving past

Wanneer ik een sollicitatiegesprek hebben gehad, heb ik altijd al onmiddellijk aan te raden om mijn haar te dragen in een knot, omdat het dragen van mijn haar naar beneden werd beschouwd als minder professioneel. Bij nader inzien, ik ben gekomen om deze aanbevelingen te erkennen als een perfect voorbeeld van de bandwagon effect. De bandwagon effect is wanneer een groep mensen sterk geloven in iets, en dan anderen blindelings hun voorbeeld te volgen. Als gevolg van de perceptie van krullend haar in het verleden zijn veel geneigd te geloven dat krullend haar is niet professioneel.

Degenen die me deze aanbeveling gaf niet altijd hun natuurlijke haar te omhelzen, en vervolgens werden ze vooringenomen mening delen. Als een zaak van de feiten, werden ze ook opgevoed met de overtuiging dat de natuurlijke haar is niet een prachtige karakteristieke. Soms zijn deze overtuigingen maken deel uit van een binnenlaag van een cultuur: haar waarden. Hofstede gedefinieerd cultuur als "De gezamenlijke programmering van de geest die de leden van een groep of categorie mensen van anderen onderscheidt." Zo werden krullen altijd gezien als de haartype die moest worden rechtgetrokken in de Dominicaanse Republiek en andere Latijns-landen. Soms zijn mensen zijn opgegroeid met een zekere waarneming, die tijdens de adolescentie kan zijn gevormd.

load...

Helaas hebben deze adviezen beïnvloed mijn zelfvertrouwen voor een tijdje. Het begon zelfs aan mijn prestaties beïnvloeden tijdens mijn sollicitatiegesprekken. Ik was niet zo extravert als ik normaal ben en langzaam maar zeker ontwikkelde ik de overtuiging dat het lot van mijn sollicitatiegesprekken niet alleen afhankelijk van mijn ervaring, maar ook op mijn uiterlijk. Gelukkig realiseerde ik me dat dit onzin was. Ik geloof dat mensen altijd iets te zeggen zal hebben, dus waarom zou ik niet mijn persoonlijke opvattingen en meningen belangrijker vinden dan de meningen van anderen?

Ik wil geen deel uitmaken van een organisatie die haar medewerkers geselecteerd op basis van hun uiterlijk, in plaats van ervaring zijn. Naar mijn mening zijn dit soort bedrijven missen professionaliteit. Ik zou dankbaar zijn als een dergelijk bedrijf mij zou afwijzen omdat aan het eind Ik zou niet passen bij hun bedrijfscultuur. Bovendien zou een dergelijke werkomgeving niet bijdragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling, omdat ik voortdurend geconfronteerd zou worden met een verkeerde perceptie. Bijgevolg zal mijn geluk ook worden beïnvloed.

Toen mijn huidige werkgever me uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek droeg ik mijn krullend haar met trots, en ik gedifferentieerde me van andere deelnemers, als gevolg van mijn vertrouwen en mijn ambities. Niet alleen heb ik laten zien dat ik wilde een deel van het bedrijf zijn, ik geplaatst mezelf ook als een waardevolle aanwinst in plaats van een optie.

Ben je een beetje onzeker wat HR-managers aandacht besteden aan tijdens sollicitatiegesprekken?

Ik vroeg een HR-manager voor u en zij antwoordde het volgende:

"Bij het huren we nodig hebben om onze supervisors waarvoor wij werven iemand die zal bijdragen aan het bereiken van de organisatiedoelen te waarborgen. I iemand inhuren als ik geloof dat de kandidaat met succes zal mij steunen bij het bereiken van de doelstellingen van de afdeling. Als deze niet wordt voldaan, dan zal ik verantwoordelijk gehouden worden. Niet alleen zal dit van invloed op mijn jaarlijkse budget, maar ook mijn geloofwaardigheid binnen het bedrijf. [Hier zijn enkele van de dingen die we kijken naar bij het aannemen]."

  • De kandidaat interview kledij
  • load...
  • De kandidaat ziet er schoon
  • De kandidaat is ervan overtuigd
  • De kandidaat heeft de functie, bedrijf en de industrie onderzocht
  • De kandidaat heeft voldoende ervaring
  • De kandidaat is gepassioneerd

Heb je het gevoel dat het inhuren van managers waarnemen krullend haar als niet-professional?

Als je ooit het gevoel dat je haar je zoektocht naar werk heeft beïnvloed, we willen horen in de comments.

load...