5 meest voorkomende emulgatoren in natuurlijke haarproducten | NL.Inspinre.com
Het haar

5 meest voorkomende emulgatoren in natuurlijke haarproducten

5 meest voorkomende emulgatoren in natuurlijke haarproducten

Als u een fervent DIYer, weet je waarschijnlijk inmiddels wel dat water en olie gaan niet samen.

Water, zijnde de zwaardere van de twee, zou natuurlijk naar de bodem zakken, terwijl olie overeind blijft. Het maakt niet uit hoeveel je te schudden en roer ze samen, natuur dicteert dat deze twee verbindingen nooit samen zullen combineren om één te worden. Je kunt je afvragen hoe alle oliën in uw conditioner en moisturizer in slagen om goed te mengen met de andere ingrediënten in uw product.

Een emulgator is het ingrediënt dat alle andere bestanddelen samenhoudt het perfect worden.

Wat is een emulgator?

Een emulgator is het ingrediënt dat alle andere bestanddelen voorkomt in conditioner, shampoo of leave-in uit elkaar.

Emulgatoren kunnen worden gevonden in een product dat olie en water bevat, volgens The Herbarie Resource Center. Omdat veel haarproducten hebben een verscheidenheid van ingrediënten in hen die van nature niet goed samen zou combineren, een emulgator helpt ervoor te zorgen dat deze ingrediënten samen kunnen binden aan een product dat is aantrekkelijk voor het oog en gaat langer mee te produceren. Ze worden gebruikt in producten zoals lotions, crèmes, shampoos, conditioners, moisturizers, schoonheidsproducten en zelfs in sommige voedingsmiddelen (zoals mayonaise).

load...

5 meest voorkomende emulgatoren

De kans is groot, vindt u een van deze 5 gemeenschappelijke emulgatoren op de lijst van ingrediënten van uw heilige graal haar en beauty producten te zien.

Emulgerende was NF (National Formulary)

Emulgerende was de meest gebruikte emulgator in de cosmetische industrie vanwege zijn vermogen om perfect mengen crèmes en lotions die olie en water bevatten. Emulgerende was helpt om de consistentie en de textuur van het uiteindelijke product te verbeteren zonder dat daarbij een vette film op de buitenste huid of het haar na gebruik. Het kan ook worden gebruikt om viskeuze (dik) of dunne emulsies te maken, afhankelijk van de concentratie waarin het wordt gebruikt. Emulgerende was te vinden in een concentratie van 5-10%.

Cetearyl alcohol

Dit is een vetalcohol afgeleid van natuurlijke oliën en vetten (cetyl en stearyl alcohol). Het wordt gebruikt om te verdikken en stabiliseren van producten met het oog op de samenhang te verbeteren. Cetearylalcohol aanwezig is in een concentratie tot 2% in producten.

Ceteareth 20

Dit is een veel voorkomende emulgator, omdat het goed mengt met allerlei olie. Het werkt het beste wanneer gebruikt in combinatie met een ander emulgeermiddel zoals glyceryl stearaat. Ceteareth-20 wordt gewoonlijk gebruikt in een 0,5-30% concentratieniveau. Een hogere concentratie wordt gebruikt gelachtige producten.

 Glyceryl stearaat

Dit is een co-emulgator die worden gebruikt in combinatie met een ander emulgeermiddel zoals polysorbaat 20 of ceteareth- 20 glycerylstearaat wordt ook gebruikt als een verdikkingsmiddel en stabilisator in cosmetische produkten. Het concentratieniveau van glycerylstearaat in beauty producten is meestal rond de 1-3%.

Polysorbaat 20

Dit is een veelgebruikte emulgator van etherische oliën en olie gebaseerde geurstoffen en het in de natuur afgeleid van laurinezuur (kokosolie). Polysorbaat-20 zijn te vinden in een concentratie van ongeveer 2-10%. Ze worden meestal gebruikt in een op water gebaseerd product, zoals shampoos, haarsprays en douchegels.

Nu, de volgende keer dat u lezen via de lijst van ingrediënten op uw product, wees niet verbaasd als je een van deze emulgatoren op de lijst.

load...
load...