Alles over een ander moeilijk uit te spreken ingrediënt | NL.Inspinre.com
Het haar

Alles over een ander moeilijk uit te spreken ingrediënt

Alles over een ander moeilijk uit te spreken ingrediënt

“Polyquaternium” is niet een term die de meeste consumenten kunnen betrekking hebben op, en is een beetje intimiderend op het eerste gezicht. Echter, zodra we leren waar het woord vandaan komt, het is niet zo ontmoedigend. Het woord is INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients) naam waarmee algemeen een polymeer dat gemodificeerd is door een proces dat quaternisering beschrijven. Deze werkwijze omvat gewoonlijk het toevoegen van ammoniumchloride alkyl- groepen langs de polymeerketen, die positief geladen plaatsen produceert (vandaar: poly-quatern-ium, polymeer gequaterniseerd, ammonium). Enkele andere polyquaterniums hebben positief geladen plaatsen in de werkelijke ruggengraat. Die polymeren (ook wel ionenen of polyelektrolyten) worden gevormd door de condensatiereactie van een amine en een halogenide.

Als gevolg van de positieve ladingen op deze polymeren, zijn ze zeer inhoudelijke aan de negatief geladen oppervlakken van menselijk haar en huid. Om deze reden, hebben veel van deze kationische polymeren zijn gevonden zeer nuttig in haar styling en het conditioneren van haar toepassingen, evenals in de huid crèmes en lotions te zijn. Ze worden ook gebruikt in formuleringen voor het vormen van heldere, glanzende films op het haar en voor het verminderen of elimineren van statische lading opbouw en fly-away haar.

load...

Er zijn veel verschillende polyquaternium polymeren. Sommige zijn gemaakt door het modificeren van nature voorkomende materialen zoals cellulose en guargom. Anderen zijn zeer specifiek op maat synthetische moleculen. Hun eigenschappen variëren sterk volgens de structuur van het polymeer, het molecuulgewicht (grootte) van het polymeer en de ladingsdichtheid.

Kationische cellulose afgeleide polymeren

Cellulose is een natuurlijk voorkomend, onvertakt polymeer samengesteld uit zich herhalende eenheden anhydroglucose. Dit polymeer in zijn natuurlijke staat is niet erg wateroplosbaar helemaal door zijn kristallijne structuur, maar de toevoeging van hydroxyethylgroepen toelaat kristallijne structuur wordt verstoord, waardoor het polymeer enigszins oplosbaar in water zijn, waardoor het gemakkelijker maakt gebruikt door persoonlijke verzorging product samenstellers. De oplosbaarheid van het polymeer is afhankelijk van het polymeer ketenlengte en de substitutiegraad van hydroxyethylgroepen op de ketting. Deze groep polymeren zijn herkenbaar aan INCI namen zoals hydroxyethylcellulose (HEC), hydroxymethylcellulose, hydroxypropylmethylcellulose en hydroxypropylcellulose. Deze polymeren worden gebruikt om de shampoo of conditioner verdikken emulsies te stabiliseren, en soms ook de conditionering eigenschappen te verlenen. Een chemische modificatie van deze cellulosepolymeren (quaternisering) produceert verscheidene van de bekendere polyquaternium polymeren volgens conditionering en styling producten nu, zoals Polyquaternium-10 en Polyquaternium-4.

Polyquaternium-4 is een cellulose (afgeleid van natuurlijke cellulose) polymeer gemodificeerd positieve ladingen langs de hoofdketen. De positief geladen groepen van dit polymeer zijn tegenhanger aan het skelet (afkomende uit de ruggengraat opgehangen), waardoor het een uiterlijk dat leek op die van een kam.

Dit polymeer is een superieure filmvormer op het haar, en is gevonden om zeer hoge retentie krul vertonen zelfs in de luchtvochtigheid. Vanwege de unieke architectuur polymeer, heeft een vrij hoge ladingsdichtheid in vergelijking met enkele andere polyquats. Het is zeer substantief (kleeft aan het haar goed), maar vertoont weinig opbouw wanneer onderzocht met behulp van een niet-beschreven testmethode (men kan aannemen dat omvatte wassen van het substraat met een typische anionische surfactant). Door zijn moleculaire structuur, is het zeer stijf, zo is bij uitstek geschikt voor gebruik in styling fixatieven en verleent ook zacht gevoel en makkelijker nat en droog kammen.

Polyquaternium-10 is een cellulosepolymeer met kleine positieve ladingen bevestigd langs de ruggengraat op een andere wijze dan polyquat-4. Deze polymeren hebben niet de kamvorm dat polyquat-4 heeft, maar is lineair kleine geladen zijgroepen langs de ruggengraat. Deze polymeren hebben lagere ladingsdichtheid dan polyquat-4. Ze geen films zo stijf als die gevormd door polyquat-4 of polyquat-11, waardoor ze een zachtere greep te vormen, maar zijn gevoelig voor de stijl of krullen niet behouden. Ze zijn iets meer geneigd om te bouwen-up dan polyquat-4. Ze zijn beter verenigbaar met schoonmaakmiddelen, zodat ze groot om in shampoos teneinde formule verdikken en een conditionerende effect met de shampoo te verschaffen. Ze zijn uitstekend conditioners en door te geven glans en goede ontwarren en combability.

load...

Guarhydroxypropyltrimoniumchloride een gekwaterniseerd modificatie van een natuurlijk voorkomend polymeer, guargom, die functioneert op een gelijkaardige wijze als Polyquaternium-10. Sommige studies hebben aangetoond dat dit polymeer superieur ontwarren en nat kammen eigenschappen kan verlenen aan Polyquaternium-10 bij gebruik in een conditioneringsinrichting shampoo.Non-Cellulose IngredientsPolyquaternium Polyquaternium-11 is een niet-celluloseachtige copolymeer van VP / DMAEMA (vinylpyrrolidon en dimethylamino-ethylmethacrylaat). Dit polymeer heeft een gemiddelde ladingsdichtheid en heeft vaak heel hoog moleculair gewicht. Het geeft goed nat en droog kammen resultaten en zorgt voor een glad gevoel aan het haar. Het feit dat het een copolymeer van VP en een acrylaat betekent dat enigszins minder gevoelig voor vocht dan VP zou zijn, maar het kan meer vatbaar voor falen door vocht dan polyquat-4 als gevolg van het feit dat sommige VP presenteren erin. Polyquat-11 wordt over het algemeen aanbevolen voor mousses en crèmes, waar het ook kan hydrateren als steun in styling. Dit polymeer is water mengbaar, maar niet in water oplosbaar. Dit zou kunnen leiden tot een aantal build-up na verloop van tijd als men niet zo nu en dan werden met behulp van een zuiverende shampoo.

Polyquaternium-16 en polyquaternium-44 beide copolymeren van vinylpyrrolidon en gequaterniseerd vinylimidazool. Deze polymeren zijn beide gevonden om uitstekende conditionering en ontwarren eigenschappen vertonen, maar zijn niet zo nuttig in styling toepassingen die hold vereisen. Polyquaternium-46 is een terpolymeer (met drie verschillende types monomeren) uit vinylcaprolactam, vinylpyrrolidon en gequaterniseerd vinylimidazool. Dit polymeer is gevonden om een ​​goede instelling te dragen en vasthouden om styling producten zoals haargel en mousses.

Polyquaternium-5 is een copolymeer van een alkyl ammonium methosulfaat en acrylamide, polyquaternium-6 is een polymeer van dimethyl diallyl ammoniumchloride (DMAC), andPolyquaternium-7 is een copolymeer van dimethyldiallylammoniumchloride (DMAC) en acrylamide, die een lagere heeft totale percentage kationische plaatsen op de polymeerketen (lagere ladingsdichtheid).

Oplosbaarheid in water en opbouw

Polyquaternium materialen variëren van water mengbaar tot wateroplosbaar, in verschillende mate. Het is echter belangrijk te beseffen dat deze worden gebruikt in producten, omdat ze een complex met je haar te wijten aan elektrostatische interacties. Het resulterende complex tussen het haarkeratine en het polymeer kan zelfs stabieler dan complex dat door aantrekking tussen een Polyquaternium polymeer en een anionische oppervlakteactieve stof kan worden gevormd zoals natrium lauryl sulfaat. Dit betekent dat sommige van deze polymeren bestand zijn tegen verwijdering kan worden, zelfs met verduidelijking van shampoos. Polystyreensulfonaat, een negatief geladen polymeer, is gevonden te helpen bij het verwijderen van deze polymeren wanneer ze zijn resistent tegen verwijdering door traditionele middelen. Sommige studies hebben aangetoond dat Polyquaternium-4 is bijzonder goed over het niet veroorzaken van opbouw.

Conclusie

Polyquaternium polymeren zijn kationische polymeren die goed presteren in haar en huid toepassingen vanwege de interactie van de positieve lading de negatieve lading op het oppervlak van de huid en het haar bij neutrale pH. In het algemeen, ze geven goede vochtinbrengende en conditionering effecten en kan vasthouden en het instellen van effecten toe te voegen aan gels en mousses als ze een geschikte moleculaire structuur. Sommige van deze polymeren kunnen opbouw op het haar na verloop van tijd te veroorzaken, zodat de juiste verduidelijken stappen moeten periodiek worden genomen om ze uit het haar surface.Hopefully te verwijderen, dit artikel op voorwaarde dat een goede introductie over wat polyquaterniums zijn en hoe ze functioneren. Dit is op geen enkele wijze een uitputtende behandeling van het onderwerp. Er zijn veel van deze polymeren erkend door INCI (meer dan 50), en verscheidene boeken geschreven die meer diepgaande informatie over deze materialen.

load...