Curly Zebra maakt enorm mooie hoeden | NL.Inspinre.com
Het haar

Curly Zebra maakt enorm mooie hoeden

Curly Zebra maakt enorm mooie hoeden

Toen Vicki Ude kreeg haar economie aan de Universiteit van Minnesota in 2000, had ze geen idee dat ze op een dag zou worden zetten die kennis om te werken bij een bedrijf dat maakt en verkoopt hoeden speciaal ontworpen om krullen niet te verpletteren.

Maar negen jaar, een Nigeria-native echtgenoot, zwangerschap geïnduceerde krullen en twee prachtige, biracial, super-krullend dochters later, Ude en haar zus, Lisa Machado, bevinden zich hardlopen Curly Zebra en over de verkoop van hun prachtige, handgemaakte hoeden om curlies de wereld.

“We leven in Minnesota. Het haar van mijn dochters zou krijgen zo uitgedroogd in de winter. Ik worstelde met steeds met het oog op het vlies of acryl hoed, die het haar zou beschadigen. Maar ik kon niets anders vinden,”zegt Ude.

load...

Ude zegt dat het idee voor iets beters begon karnen in haar hoofd afgelopen winter. Niet in staat om iets dat de hoofden van haar dochters zou beschermen tegen de kou, maar niet verknoeien hun krullen, vroeg ze haar moeder, een volleerd naaister, een satijnen voering naaien in een gewone hoed.

Vicki Ude en Lisa Machado

Ude was blij met de resultaten. Hair haar dochters zag er prachtig uit, zelfs na het dragen van de hoeden. “Ik merkte zo'n groot verschil. Ik heb gemerkt dat hun haar was in veel betere staat,”zegt ze.

Winter maakte plaats voor de lente en de zomer, maar toch Ude bleef denken over het koud weer hoeden. Zij en haar zus creëerde meer prototypes, en een bedrijf begon vorm te krijgen.

In de late zomer van 2009, was Curly Zebra officieel van start gegaan, met de hoeden te koop bij Twin Cities-area ambachtelijke shows. Het bedrijf ging online in begin september.

Ude zorgt voor de zakelijke kant van de dingen, terwijl haar zus is het bedrijf de creatieve kracht.

Curly Zebra hoeden zijn er in drie verschillende stijlen

De hoeden-voor kinderen en volwassenen worden aangeboden in drie stijlen: pillendoosje, chullo en kous. De bunker is het bedrijf de beste verkoper, en de chullo en kous hoeden zijn populair voor jongens. Omdat er veel stijlen, ontwerpen en maten, worden de-vlek gevoerde fleece hoeden op bestelling gemaakt. En zelfs op maat maken van elke hoed, Curly Zebra erin slaagt om bestellingen de deur uit in een week of minder te krijgen, zegt Ude.

De omzet gestaag dit najaar gegroeid, zegt Ude.

Uiteindelijk, Ude zegt Curly Zebra zou graag economisch achtergestelde vrouwen uit Nigeria en Angola hebben - de geboorteplaatsen van de zusters man-een aantal van de hoeden. “Veel van de vrouwen en moeders in deze arme landen kunnen niet over de middelen om zichzelf te onderhouden,” zegt ze. “We willen graag helpen.”

load...