De waarheid over sulfaten, volgens de wetenschap | NL.Inspinre.com
Het haar

De waarheid over sulfaten, volgens de wetenschap

De waarheid over sulfaten, volgens de wetenschap

Als een cosmetisch chemicus, is het vaak moeilijk om deken generalisaties over ingrediënten die vaak worden aangeduid als no-no ingrediënten horen. De grondgedachte achter het vermijden van bepaalde belangrijk ingrediënt woorden is een beetje ingewikkeld en niet zo eenvoudig als "goed" of "slecht". Eigenlijk is het een stuk ingewikkelder. De Miseducation van de naturalista heeft geleid tot de ultieme angst van bepaalde ingrediënten voor wat soms lijken te mooi irrationele redenen vanuit een wetenschappelijk perspectief zijn. Er is de waarheid te veel van wat je hoort, maar een aantal van deze generalisaties niet 100% waar is; eerder, een aantal van deze ingrediënten kunnen een aantal goede doen als intelligent geformuleerd en met mate gebruikt.

De sulfaat Stereotype

Hier is een goed voorbeeld: sulfaten. Zij zijn als de lelijke stiefkind van het natuurlijke haar gemeenschap. Soms voel ik me slecht voor hen, omdat ze zijn allemaal stereotiep en bestempeld als gevaarlijk, drogen en kanker veroorzaken. Ik realiseer me dat er studies die een aantal van deze dingen om waar te bewijzen; echter, dit is het equivalent dat de verklaring “All Republicans rijk zijn.” Het is in wezen een stereotype dat waar sommige bestanddelen die zijn aangewezen als sulfaat kan houden, maar is niet alomvattend.

load...

Natriumlaurylsulfaat (SLS) en natriumlaurethsulfaat (SLES) is bekend dat enkele van de zwaarste oppervlakteactieve vanwege hun potentieel te drogen tot de huid en het haar. Echter, het woord sulfaat slechts een chemische aanduiding van de chemische structuur SO42-. Deze structuur is op zichzelf niet wat sulfaten eng maakt; het chemische proces genaamd sulfatering dat een alcohol behandelt met zwavel trioxide gas, waardoor de nieuw gevormde alcohol zwavelzuur niet stabiel vanwege negatieve lading sulfaat's, eventueel met achterlating van sporen dioxaan (een reukloos ether vloeistof die kan worden irriterend voor de ogen en luchtwegen).  

Een aantal producten beweren dat ze “aardoliederivaten” oppervlakteactieve stoffen. Hoewel dit waar kan zijn, het maakt uiteindelijk niet uit of de bron van de alcohol uit een natuurlijke bron of niet, is het sulfateringswerkwijze dat de oppervlakteactieve stof mogelijk schadelijk maakt. SLES ondergaat dezelfde sulfateringswerkwijze, maar het enige verschil is dat het eerst wordt geëthoxyleerd tot de irritatie factor het sulfateringswerkwijze verminderen; maar het kan ook nog steeds achter sporen van dioxaan.

Het maakt uiteindelijk niet uit of de bron van de alcohol uit een natuurlijke bron of niet, is het sulfateringswerkwijze dat de oppervlakteactieve stof mogelijk schadelijk maakt.

Surfactants zijn geweldig verbindingen die we niet zonder kunnen leven. We gebruiken ze in de hand, wasmiddel en shampoo, maar wat je vaak niet horen over de andere types van oppervlakte-actieve stoffen die in andere producten zoals conditioners en styling crèmes. Deze soorten oppervlakteactieve stoffen worden gemaakt door middel van verschillende chemische reacties die niet zo instabiel als het proces achter SLS en SLES zijn. Er zijn vier soorten surfactanten en aanwijzing van een surfactant wordt bepaald door het type van lading op het polaire uiteinde van het molecuul:

Anionogene oppervlakteactieve stoffen

Anionogene oppervlakteactieve stoffen hebben een negatieve lading op haar polaire kop. Deze oppervlakteactieve stoffen worden gewoonlijk in shampoos omdat de negatieve lading van de oppervlakteactieve stoot de negatieve lading die bestaat op het oppervlak van het haar onder vorming van micellen (of een bel-achtige structuren) rond het vuil te verwijderen van het oppervlak. Dit proces heeft vaak de mogelijkheid om de cuticula iets te verhogen. Common oppervlakteactieve stoffen in deze categorie zijn SLS, SLES, en sulfosucciantes een paar te noemen.

load...

Ionogene oppervlakteactieve

Niet-ionische oppervlakte-actieve stoffen hebben geen lading op het molecuul. Deze soorten oppervlakteactieve stoffen zijn niet ideaal voor het reinigen, maar worden voornamelijk gebruikt om het niveau van schuim te wijzigen en te helpen bij oplosbaarheid. Cocamide MEA en kokos glucoside zijn voorbeelden van dit type oppervlakteactieve stof.

Amfotere (of zwitterionische) tensiden

Amfotere (of zwitterionische) oppervlakteactieve stoffen zijn de mildste van de oppervlakteactieve categorieën. Ze hebben positief als negatief groepen die helpen om de irritatie van andere oppervlakteactieve stoffen in een formulering te verminderen op te laden. De meest voorkomende oppervlakteactieve stoffen die onder deze categorie vallen, zijn betaïnen genoemd, en worden vaak gebruikt in baby of geen traan shampoos.

Kationische oppervlakteactieve stoffen

Kationogene oppervlakteactieve stoffen aan de andere kant positief geladen en hebben het vermogen te binden aan de negatief geladen buitenlaag van het haar. Deze stoffen worden meestal gebruikt in conditioners en dienen als grote ontwarren en weekmakers. Sommige van de meer voorkomende kationogene oppervlakteactieve stoffen zijn mono functionele kationische verbindingen zoals cetrimoniumchloride of quaternaire ammoniumverbindingen zoals dicetyldimonium chloride en behentrimoium methosulfaat (BTMS).

Behentrimoniummethosulfaat

Behentrimoniummethosulfaat is een voorbeeld van een quaternaire ammonium ingrediënt dat de sulfaat verbinding (SO42-) bevat, maar vanwege het feit dat een kationisch oppervlakte, het chemische proces voor de productie van dit bestanddeel minder irriterend en zorgt voor een neutrale / stabiele verbinding. Als een zaak van feite is dit bepaald ingrediënt heeft de mogelijkheid om een ​​aantal grote conditionering eigenschappen aan het haar te verlenen door het verhogen van slip en helpen bij het sluiten van de cuticula, vanwege de kationische aard. Dit is slechts één voorbeeld van een no-no ingrediënt dat enkele gunstige eigenschappen heeft, bij gebruik in de juiste context.

Je moet toegeven, het maakt je afvragen wat andere ingrediënten heb je gegeneraliseerde en voortijdig veroordeeld zonder alle feiten.

Volg Sister Scientist hier:

SisterScientist.com, Facebook, Twitter en Instagram.

Bron

Sulfonering en Sulfatie Processes, Norman C. Foster, Ph.D., PE The Chemithon Corporation, 1997.

load...