Kankeroverlevende ouidad geeft terug | NL.Inspinre.com
Het haar

Kankeroverlevende ouidad geeft terug

Kankeroverlevende ouidad geeft terug

Ouidad

Het jaar was 2004. De Olympische zomerspelen trok duizenden atleten naar Athene in een gevecht voor het goud - en krul goeroe Ouidad geleerd dat ze na haar moeizame gevecht met borstkanker won de emotionele equivalent van de gouden medaille. Eindelijk voelde ze vrij.

De verwoestende diagnose had twee jaar eerder komen. Na een zware operatie ondergaan, de auteur van "Curl Talk" en eigenaar van New York's Ouidad Salon herinnert aan het exacte moment dat ze leerde ze vrij van kanker was. Ouidad De man was aan haar zijde. Ze waren meer dan blij, maar weinig wisten zij hoe hun vreugde een inspirerende rimpelig effect in de gekrulde gemeenschap zou leiden.

"Het was een emotionele tijd en het was een jubelende tijd tussen ons, want we waren zo opgewonden en dankbaar." Ouidad zegt. "Toen begonnen we praten over hoe we wilden de artsen en de informatie die we nu hebben was rond in 1982."

load...

Dat was het jaar Ouidad verloor haar moeder aan borstkanker, na te zijn gediagnosticeerd met de ziekte slechts een paar jaar eerder. Ze was 50. Om haar te eren, Ouidad maakte twee substantiële donaties per jaar aan onderzoek naar borstkanker.

"Ik was heel dicht bij mijn moeder, en het was een groot verlies voor mij," zegt Ouidad. "Daarna werd ik gediagnosticeerd met borstkanker van dezelfde leeftijd als mijn moeder werd gediagnosticeerd, en het was emotioneel overweldigend voor mij."

Dat overweldigend gevoel snel veranderd in kracht en vastberadenheid als ze voorbereid op de strijd van haar leven. Ouidad uiteindelijk de overwinning en heeft kanker-vrij voor vier jaar. Hoewel haar persoonlijke strijd kwam tot een vreugdevol einde in 2004, werd de familie kruistocht voor anderen getroffen door de ziekte net begonnen.

"Mijn man en zakenpartner, Peter, zei dat we moeten iets dat [voorbij persoonlijke donaties] is meer substantiële doen", Ouidad herinnert.

"Zodra we erachter dat Ouidad was vrij van kanker, mijn geest nam af," legt Peter Wise, haar man en zakenpartner. "Ik dacht, hoe kunnen we de toekomst veranderen? Ik moest denken aan mijn dochter en ik wisten dat we moesten om actie te ondernemen. Ouidad's moeder overleed aan borstkanker. Ouidad borstkanker ontwikkelden. Want we hebben een dochter, wilden we meedoen en vind een behandeling voor borstkanker."

Het echtpaar begon door het doneren van 50 procent van de opbrengst van de verkoop van een roze limited-edition Ouidad Deep Treatment aan de Breast Cancer Research Foundation.

Peter Wise (tweede van links) en Ouidad presenteert een cheque aan de Breast Cancer Research Foundation, een van de vele ze de loop der jaren hebben gepresenteerd.

"We verhoogd bijna 60 € met dat alleen", zegt Ouidad.

Maar Ouidad en haar man wilde om meer te doen - nog veel meer. Het jaar daarop, in 2005, begonnen ze hun eigen stichting, Curls voor een Behandeling. In samenwerking met de Breast Cancer Research Foundation, het ingezamelde geld zal een onderzoeker te ondersteunen, zodat het vinden van een remedie.

load...

"Het gaat niet alleen over het geven van een stuk van het geld", zegt Ouidad. "Het geeft stuk van de geest te weten dat iemand werkt samen met het geld dat we verhogen, waardoor het veel tastbaarder emotioneel en spiritueel maakt."

Gelanceerd in 2005, is Krullen voor een Behandeling bevorderd het hele jaar door op Ouidad.com, waar iedereen kan (of ze nu klanten Ouidad's of niet) een donatie kan maken. Om snel de ante, Ouidad garandeert ook dollar match voor dollar - tot 50 € per jaar - op alle donaties ontvangen via het programma.

"Of u doneert een 1 € of 8 €, zullen we het allemaal te passen," zegt Ouidad. "We moeten geld in te zamelen om meer onderzoek te creëren om het nog sneller om meer mensen te bereiken."

De lopende fondsenwerving inspanningen regeerde in bijna 170 € aan donaties sinds haar oprichting. Ouidad's doel is om een ​​kwart te verhogen van een miljoen dollar.

"Als we kunnen voldoen aan dat, zal het een fenomenale prestatie," zegt ze, "en dan blijven we aan de gang!"

Het echtpaar heeft ervoor gekozen om samen te werken uitsluitend met de Breast Cancer Research Foundation, omdat het brengt het meeste geld naar het vinden van een behandeling, aldus Wise.

"Meer dan 90 cent van elke dollar gaat naar borstkanker onderzoek," zegt Wise. "Nu hebben we onze hele gemeenschap van klanten, die werken met ons en het is een fantastisch ding!"

"We hebben echt het gevoel dat we die allemaal werken aan iets," voegt Ouidad. "Ik wil de realiteit te zijn dat als je de diagnose borstkanker, zal het zijn als het hebben van een koude, je komt wel goed."

Tot die tijd Ouidad blijft om uit te reiken naar andere overlevenden van borstkanker, of het nu gaat om persoonlijke strijd van haar cliënt te luisteren of te delen haar eigen - en dan bieden inspiratie.

"Na borstkanker is het versterkte mijn kern [zelf] en maakte me meer vastbesloten om iedereen die ik kan helpen," zegt Ouidad. "Ik ben geen materiaal meisje. Ik succesvol ben en kan wat ik wil, maar ik woon niet een groot leven. Als ik weg ben, wil ik mensen te zeggen dat ze is degene die de krullend haar industrie gecreëerd - en zij is degene die haar klanten emotioneel door een moeilijke tijd in hun leven geholpen ".

Ouidad vond ook de sterkte van haar eigen moeilijke tijd te overwinnen met de ziekte. Haar kijk op het leven veranderd.

"Ik geniet van elke dag. Ik geniet van elke klant. Ik geniet van elk verhaal dat ze te delen", zegt Ouidad. "Ik geniet van elk klein ding dat ik doe!"

Ouidad Biedt Stress-Free Tips voor een gezonde-hair Comeback

"Bijna elke vrouw, na hun haar verliezen, wanneer het groeit terug het is bijna altijd het tegenovergestelde textuur van wat haar haar was", zegt Ouidad, een overlevende van borstkanker, auteur van CurlTalk, en eigenaar van New York's Ouidad Salon, de Curl Onderwijs Centrum. "Het is als gevolg van de chemische reactie in het lichaam waar de behandelingen om de kankercellen te doden."

Als je strakke krullen had voorafgaand aan de behandeling, kunnen ze weer losser of zelfs recht komen, zegt ze. Als u losse krullen gehad, kan ze terugkomen zo strak spoelen. Maar de verandering is vaak niet permanent, en je haar meestal terug naar de vorige krulpatroon binnen een jaar tot 18 maanden. Als het haar groeit weer, er is meer te denken dan aan te passen aan de nieuwe structuur.

Hier, Ouidad deelt vijf stappen om gezond haar voor de overlevenden van borstkanker.

Wees geduldig

"Sommige vrouwen krijgen hun haar terug zeer grijs, toen het valt uit en hun reguliere haar begint om terug te komen, beetje bij beetje de kleur komt terug", zegt Ouidad. "Dus, probeer niet bezorgd over te zijn."

Vergeet niet dat je krullende lokken zal meestal terug naar hun normale kleur en krul patroon gaan na het effect van chemotherapie op de haarfollikel verdwijnt.

Conditioning is Critical

Als je nooit echt in de buurt van een verblijf in overeenstemming met conditioning behandelingen in het verleden, is het tijd ijverig te krijgen. Gebruik een diepe behandeling om de twee weken, in aanvulling op uw dagelijkse conditioner, Ouidad aanbeveelt.

"Ook al is het nieuwe haar, het is niet volledig geconditioneerde omdat intern bent u nog steeds te maken met jezelf aan het reinigen van de chemicaliën [van de behandelingen van kanker]," zegt ze.

Wachten met Highlights / Color

"Begin niet met het kleuren van je haar meteen," zegt Ouidad. "Wacht ten minste één jaar. U wilt dat de nieuwe haar te hebben een aanzienlijke groei. Nogmaals, het gaat een tijdje duren als uw lichaam zich reinigt van de [behandeling] chemicaliën."

Probeer Handige haaraccessoires

Terwijl je haar groeit, ben je dankbaar, maar het is gewoon nooit lijkt zo snel als je wilt in te komen. Voor de tussenliggende fase, kunt u pronken met de groei die je hebt, als je accessoires.

"Je kunt zo veel dingen te doen met toebehoren. U kunt gaan met uitbreidingen of mooie sjaals," zegt Ouidad.

Neem de tijd om te investeren in een mooi accessoire, een die is speciaal voor jou. Dan draag het op een creatieve manier - en met trots!

Geniet van wat je hebt

Het doorlopen van behandelingen van kanker en het verliezen van je haar is een drastische en stressvolle tijd, dus de vreugde van het zijn op de andere kant van het te omarmen - zelfs als je haar is anders of groeit uitzonderlijk traag.

Ongeacht de kleur, maakt niet uit hoe krullend of steil, als het gaat om je haar, Ouidad zegt: "Vier dat het terug!"

load...