Leidt een jeukende hoofdhuid tot haargroei? | NL.Inspinre.com
Het haar

Leidt een jeukende hoofdhuid tot haargroei?

Leidt een jeukende hoofdhuid tot haargroei?

We hebben allemaal wel een jeuk die een tijdje duurt om weg te gaan en onze hoofdhuid zijn niet anders. Na het opmerken van uw vingers voortdurend het maken van hun manier om je hoofd, je moeder, een tante of oma kunnen zijn commentaar: “O, dat betekent dat je haar groeit!”

Nou, het is waar dat je haar groeide, maar een jeukende hoofdhuid is geen teken van de haargroei. Jeuk kan eigenlijk betekenen dat je hoofdhuid niet op zijn gezondste, die een negatieve invloed kunnen hebben op de haargroei. Of het duurt dagen of weken, kan de oorzaak van een jeukende hoofdhuid meestal worden opgespoord. Je hoeft alleen op uw detective hoed te zetten om het te achterhalen.

Oorzaken van een jeukende hoofdhuid

Een veel voorkomende oorzaak van jeukende hoofdhuid is seborrheic dermatitis, aka, roos, zegt Kathryn Schwarzenberger, MD, professor in de dermatologie aan de Oregon Health and Science University.

load...

“Vaak hebben mensen klagen dat hun hoofdhuid droog is, terwijl het in werkelijkheid is het eigenlijk ontstoken”, zegt Schwarzenberger.

Andere boosdoeners voor jeukende hoofdhuid omvatten psoriasis, allergie voor haarverf of producten, schimmelinfecties en zelfs hoofdluis.

“Scalp jeuk kan ook een oorzaak van een onderliggende aandoening, zoals diabetes mellitus, lever- en nierziekten, evenals sommige vormen van kanker,” Schwarzenberger voegt.

Eerste verdedigingslinie

Als u nog niet over een huidaandoening gediagnosticeerd door een dermatoloog of trichologist, proberen verschillende haarproducten en natuurlijke remedies is een goed uitgangspunt.

Een van de meest effectieve eerste behandelingen voor jeukende hoofdhuid is een grondige shampoo scrub om los en schilferige huid te verwijderen, zegt dr Josh Ax, DNM, CNS, DC, de oprichter van het oude Voeding en DrAxe.com. Na het proberen dat, een populaire natuurlijke remedie om te proberen is tea tree olie.

“Wat is er veel over tea tree olie is dat het antioxidant voordelen en is antimicrobiële, wat betekent dat het de mogelijkheid heeft om bacteriën, virussen en schimmels te bestrijden”, aldus Bijl.

Wanneer de jeuk gaat niet weg

Als experimenteren met verschillende producten en natuurlijke remedies het probleem niet oplossen, kunt u een over-the-counter medicinale shampoo proberen.

“Er zijn veel goede producten, met actieve ingrediënten die selenium sulfide, zinkpyrithion en ketoconazool bevatten”, zegt Schwarzenberger. “Tar shampoos kan seborrheic dermatitis en psoriasis op de hoofdhuid te behandelen, maar sommige een hekel aan de geur. Maar mensen met wit haar moeten het gebruik van tar shampoos, omdat het haar kan leiden tot geel.”

Als je hebt gevonden dat allergie is het probleem, vooral als er is een bijbehorende uitslag rond de nek en of het gezicht, Schwarzenberger zegt te proberen vrij van parfum of “allergievrije” haarproducten. Topical steroïden zijn ook een optie, maar vereisen een recept.

“Je moet uw dermatoloog te zien of je hoofdhuid niet verbetert met het gebruik van medicatie shampoo of wanneer het wordt geassocieerd met haarverlies of de huid laesies in de hoofdhuid of de omliggende huid”, zegt Schwarzenberger.

load...

Die geïnteresseerd zijn in meer ideeën voor het verlichten van een jeukende hoofdhuid? Bekijk de lijst van detergenten die droge, jeukende hoofdhuid kan veroorzaken.

load...