Mousse of gel voor krullend haar? | NL.Inspinre.com
Het haar

Mousse of gel voor krullend haar?

Mousse of gel voor krullend haar?

Of het nu gaat winderig, regenachtig of zonnig, soms is je haar net dat extra beetje oomph. De go-to styling producten voor curlies meestal om mousse of gel voor krullend haar. Maar deze dagen, zijn er zo veel verschillende styling producten, is het moeilijk om onderscheid te maken welke het beste is voor je haar. Gelukkig, als u type 3 haar, we hebben een aantal antwoorden op die hard-hitting debat: mousse vs. Gel.

First Things First

Wat is Mousse? Wat is Gel? WERKELIJK.

De eerste vraag die mensen stellen is hoe zowel mousse en gel te definiëren. Deze is een beetje lastig, want er is niet altijd een duidelijk te onderscheiden verschil deze dagen. Veel producten over de lijn tussen mousse en gel, sommigen zichzelf men zelfs te bellen als ze de ander bedoelt. Maar er zijn een aantal fundamentele verschillen.

Mousse

Mousse neemt doorgaans een fles of spuitbus en is meestal ondoorzichtig. Het wordt gebruikt in kleine hoeveelheden op nat of droog haar. Dit product wordt gebruikt voor lichtere meer beeldhouwen techniek en voor meer volume, een pro mousse versus gel debat. Als je moet je haar een paar keer in één dag veranderen, kan mousse worden gebruikt en hergebruikt als gevolg van de lage dichtheid.

load...

Het nadeel van mousse is niet uit hoe groot het is voor beeldhouwen volume, het is zo licht en poreus als een product dat het niet zo veel hold als gel veruit. Tuurlijk, je haar ziet er geweldig uit en natuurlijk valt precies goed met de juiste mousse etiquette, maar als je uit bent op een winderige dag, lopen na kinderen, of het doen van een vreemde activiteit, kan mousse het ruim je hoeft niet te hebben.

Gel

Hoe zit het met het gebruik van gel voor krullend haar? Wanneer mensen denken aan gel, denken ze meestal van flessen of potten gevuld met een duidelijke stof. Nogmaals, zoals mousse, is het niet veel gel op nat of droog haar te nemen. Het helpt niet alleen af ​​te wikkelen haar, kroezen en statisch haar, maar het is perfect voor dikker haar. En hoewel het helpt definiëren krullen wanneer toegepast op haar zoals mousse vochtig, duurt het langer duren. Gel is zwaarder en dus zeer geschikt voor rond te rennen voor uren op eind.

Hoewel het gebruik van gel voor krullend har is een goede optie, het heeft wel zijn nadelen. Haargel is zwaarder dan mousse en heeft de neiging om te verzwaren haar. Gel, vooral goedkoper gels, vlok veel meer dan mousse. Het heeft ook een hogere dichtheid en een lagere porositeit wat geweldig is voor de hele dag dragen, maar als je niet wilt dat je haar nat, glad en vettig kijken, misschien mousse een betere optie.

Beste inzet voor Type 3 Curls

De meeste mensen geven de voorkeur ofwel mousse of gel voor krullend haar, niet beide. Uw beslissing moet gebaseerd zijn op de dikte van je haar meer dan de aard van de krul. Het is de techniek of de toepassing van het product als het gaat om mousse versus gel die het verschil maakt.

Als het gaat om dun of type 3a haar, kan mousse een betere optie zijn. Het is licht van gewicht en kan je haar geven de extra beeldhouwen mogelijkheid die het nodig heeft om ofwel worden golvend of krullend. Gel kan niet zo goed van een optie in dit geval, omdat het zal wegen naar beneden haar, waardoor het moeilijker om krullen voor dunne of type 3a haar definiëren.

load...

Hoe dikker het haar, alsmede het type 3b en 3c haar, hoe meer gewicht het haar aankan. Gel's dichtheid heeft veel minder effect op dikker haar, en het wint voor haar vermogen om haar op zijn plaats langer vasthouden. Bovendien 3b en 3c haar is eerder dan kroezen type 3a haar en, gel bezit meer kroezen en wapperend haar dan mousse.

De gulden middenweg

Met een haarproduct, het is allemaal over het evenwicht. Voor de gel evenals mousse, is uw keuze op basis van de voorkeur van zo veel als het ligt op wat beide producten te bieden heeft. Ja, het is waar dat mousse is beter voor beeldhouwen en volume, terwijl gel is beter voor te houden en kroezen. Maar als het gaat om het gebruik van mousse of gel voor krullend haar, geen van beide is een goede optie als je het glob op je haar.

Als u dat hold hele dag, hoeft u alleen maar een kwart-size waarde van gel op nat haar en kam het door. Als u wilt verende sloten ondanks de geringe dikte van je haar, probeer dan een schar van mousse die je kan ofwel kneden of op het werk door. Hoe dan ook, er is ruimte voor beide producten op uw badkamer teller.

Meer willen?

Doorzoek duizenden van door de gebruiker beoordeeld gels en mousses en vind je favoriete product!

Laatste gedachten

Welke werkt beter voor u: gel of mousse?

load...