Nieuw manenstroombeeld van schoonheid | NL.Inspinre.com
Het haar

Nieuw manenstroombeeld van schoonheid

Nieuw manenstroombeeld van schoonheid

Diversiteit experts zeggen dat de mainstream beeld van schoonheid is een scherpe multiculturele wending genomen. Curlies zijn in de vraag!

Neem het novembernummer van Lucky, het winkelcentrum en de stijl magazine. Teen ster Vanessa Hudgens (van "High School Musical" faam) siert de cover met haar raaf krullen. Binnen een acht pagina's reclame verspreid voor Dillard's warenhuis voorzien van alle krullend modellen, en Dove kiest voor een Afrikaans-Amerikaanse model met verende spiralen om zijn body wash te verkopen.

"Zo'n 20 of 30 jaar geleden, de standaard beeld van schoonheid was blond, blue-eyed vrouw met steil haar, die een afspiegeling is van de meerderheid van de bevolking die relevant was op dat moment was", zegt Fayruz Kirtzman, diversiteit expert en directeur bij Global Lead, internationale diversiteit adviesbureau hoofdkantoor in Cincinnati, Ohio. "Naarmate de bevolking verandert, hoewel, we zien het beeld van schoonheid verandering, met een verhoogde aandacht voor mensen van kleur, met inbegrip van vrouwen van kleur, en de beeltenis van deze vrouwen van kleur in hun natuurlijke staat."

load...

In de jaren 1980, supermodellen met traditionele Barbie-pop features gedomineerd reclame voor cosmetica, met Christie Brinkley afgeschilderd als de frisse gezicht van CoverGirl en Kim Alexis gekozen als ultieme blik Revlon voor haar Ultima II make-up lijn.

Fast-forward twee decennia en CoverGirl nu prominent Afro-Amerikaanse en Latijns-Amerikaanse beroemdheden als ambassadrices, zoals Halle Berry, Salma Hayek, Rihanna, Brandy, en Tyra Banks. Het gezicht van Revlon is ook uitgegroeid tot een meer multiculturele beeld van schoonheid door het ondertekenen van invloedrijke superster vrouwen van kleur, met inbegrip van Jessica Alba, Eva Mendes en, nogmaals, Halle Berry om haar schoonheid producten te vertegenwoordigen.

"Letterlijk, wordt de teint van het land te veranderen en dat gaat meer en meer gebeuren," zegt David Morse, president en CEO van New American Dimensions, een in Los Angeles, Californië op basis van multiculturele bedrijf voor marktonderzoek.

In feite is de laatste prognoses van het Census Bureau blijkt dat de minderheden zullen vormen 54 procent van de Amerikaanse bevolking van 2042 - en de term 'minderheid' niet meer letterlijk van toepassing op Afro-Amerikanen, Hispanics, en andere mensen van kleur. De grootste verandering zal naar verwachting worden gevonden onder Iberiërs, met het aandeel van de bevolking zal naar verwachting verdubbelen tot 30 procent.

"Als een consument-product bedrijf, wilt u dat markt te veroveren, en u wilt om het te vangen zo authentiek mogelijk. [Adverteerders] kan het niet negeren, omdat de cijfers tonen de koopkracht is zo sterk," zegt Kirtzman. "De enige significante stijging van de Amerikaanse koopkracht er nu gebeurt in etnische minderheden."

In haar jaarverslag over minderheid te kopen, de Selig Center for Economic Growth projecteert de koopkracht van Hispanics naar boven 1 € biljoen en Afro-Amerikaanse koopkracht tot meer dan 1 € biljoen in 2012.

"Grote adverteerders zijn, beetje bij beetje, krijgt het. Ze zien de cijfers en over en weer ze te horen", zegt Michael Persaud, voorzitter van Brand Development voor Muse Communications, een Hollywood, Californië op basis van multiculturele reclamebureau. "Multicultureel is de nieuwe mainstream en daardoor zijn de slimmere algemene commerciële bureaus begonnen om het aan te pakken, en als je kijkt naar hun werk, bent u het zien."

load...

Persaud wijst ook op een versterking van de multiculturele invloed die uit leiders in diverse branches. In de televisie, de machtige kracht die Oprah blijft om mensen in het hele land om goede daden te doen en rush naar boeken die ze aanbeveelt kopen. In drama, de hit laten zien Grey's Anatomy vitrines een uitgebreide cast van personages en een smeltkroes van rijke (en relatable) verhaallijnen. In de politiek, Barack Obama is nu onze president-elect, het winnen met een vloedgolf van steun voor zijn historische campagne. En in de sport, Tiger Woods domineert golf en de zusjes Williams zijn bekende namen in het tennis; beide sporten waren, op een bepaald moment, beschouwd als niet-traditionele voor mensen van kleur, Persuad merkt.

"Ik denk dat iedereen die van invloed zijn waar we naartoe gaan op het gebied van diverse beelden in de reclame, marketing, en messaging," zegt hij.

Ondanks de vooruitgang in-celeb gedreven kringen, hoewel, Persaud zegt dat de mode-industrie is nog steeds een aanzienlijke diversiteit ontbreekt op de baan.

"Als mensen denken van het beeld en schoonheid, wat denk je dat ze gaan neigen naar? Mode", zegt Persaud. "De [leiders in dat] industrie het meeste werk te doen en, in zekere zin, zij zijn degenen die verantwoordelijk is voor de grootste beelden. Maar veel van wat er gedaan wordt gedreven door cijfers. Dus als mensen krijgen analytische over het, ze kunnen het niet negeren."

"De hele etnische identiteit van ons land is aan het veranderen," voegt Morse. "Er is een echte trend om mensen in al hun diversiteit te laten zien en mensen omarmen dat. Het is het krullend haar, maar ik denk dat het ook meer over het hebben van een eigen unieke stijl en identiteit. Of u strek je haar of laat het in haar natuurlijke staat, het is een uiting van persoonlijke stijl."

load...