Probeer dit voor een vette hoofdhuid: etherische olie van citroengras | NL.Inspinre.com
Het haar

Probeer dit voor een vette hoofdhuid: etherische olie van citroengras

Probeer dit voor een vette hoofdhuid: etherische olie van citroengras

Wat is citroengras olie?

Citroengras (Cymbopogon citratusis) is een grasachtig plant afkomstig uit tropische en subtropische omgevingen, zoals India en Sri Lanka. Het is commercieel geteeld in Zuidoost-Aziatische landen en zelfs in de Verenigde Staten in Californië en Florida. Het heeft lang gestreepte bladeren, gekartelde randen, en een duidelijke citrus geur die sommigen als scherp. Heel populair in Oost-Indische en West-Indische gerechten, citroengras is veel meer dan een tuin plant. Het gebruik ervan voor het koken is populair geworden in het Caribisch gebied en in de Verenigde Staten voor zijn aromatische citrus smaak. Citroengras olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van gedroogde citroengras.

Gezondheidsvoordelen van citroengras olie

Net als de meeste essentiële oliën, citroengras olie is vol met therapeutische eigenschappen die het krachtige en vastberaden om ons lichaam te maken. De belangrijkste chemische bestanddelen van citroengras olie myrceen, citronellal, geranylacetaat, nerol, geraniol, neral, en sporen van limoneen en citral. Het wordt nuttig geacht als een antiseptisch middel, een antioxidant, een samentrekkende, en als een natuurlijke deodorant onder het genot van antimicrobiële, antibacteriële, insecticide en fungicide eigenschappen. Het wordt meestal gebruikt bij het schoonmaken en aromatherapie als ondersteuning voor het immuunsysteem, gewrichten, en spierstelsel. Het is een grote bron van vitaminen A, B1, B2, B3, B5 B6, C en foliumzuur.

load...

Voordelen Hair

Met alle bovengenoemde positieve eigenschappen is er geen wonder hoe deze essentiële olie gemakkelijk kan helpen bij haar gezondheid. Met zijn antimicrobiële en antiseptische eigenschappen, velen gebruiken voor hoofdhuid voorwaarden, te weten de hoofdhuid ontsteking. Sommige aromatherapeuten geloven dat citroengras olie daadwerkelijk kan versterking van de haarfollikels. Het is bekend om haar verlies te vechten en wanneer het wordt gecombineerd met rozemarijn en lavendel het is een geweldige haar behandeling. Het is ook bekend voor mensen die worstelen met vet haar en een populair ingrediënt in shampoos te veel olie te bestrijden en zelfs aan glans toe te voegen. Het speelt ook goed met andere oliën zoals het prima te combineren is met basilicum, bergamot, zwarte peper, cederhout, salie, koriander, cipres, venkel, gember, lavendel, rozemarijn en tea tree om er maar een paar te noemen.

Hier zijn een aantal populaire haarproducten die de positieve eigenschappen van citroengras olie gebruiken om je lokken te helpen:

  • Obia Natural Hair Care Twist Whip Boter
  • Alikay Naturals Lemongrass leave-in conditioner
  • Darcy's Botanicals Coconut Lemongrass Transitioning Crème 

Citroengras olie haar behandeling

  • 3 druppels citroengras
  • 3 eetlepels. Olijfolie of favoriete dragerolie

Meng de olie voor het aanbrengen van uw hoofdhuid en laat zitten voor 15 min. Onder een douche-cap of een warme handdoek. Was en stijl zoals gewoonlijk.

load...