Zou je je haar in brand steken om van gespleten punten af te komen? | NL.Inspinre.com
Het haar

Zou je je haar in brand steken om van gespleten punten af te komen?

Zou je je haar in brand steken om van gespleten punten af te komen?

U wilt uw natuurlijke haar lang groeien, maar voortdurend met al uw gespleten haarpunten is niet het helpen van je houden elke lengte gesneden. Dit is een veel voorkomende scenario dat, geloof het of niet, is het mogelijk om “fix” met behulp van een kandelaar. De Velaterapia ( "kaars methode") behandeling maakt gebruik letterlijk een kaars om gespleten haarpunten af ​​te branden.

Voel je als het spelen met vuur? Laat het maar aan de profs.

“Natuurlijk, het spelen met vuur zeker wordt geleverd met een risico, en mag niet een doe-beweging 'zegt celebrity hairstylist Anh Co Tran.' Het kost grote controle, die moeilijk kan zijn. Ik wil precies zien wat te snijden en wat niet te snijden, zodat met de verbranding methode, als je het niet stoppen op tijd, kunt u meer af [haar] te nemen dan je wilde." Net als de meeste gespecialiseerde haar technieken, dit één vereist een goed opgeleide kapper om de klus te klaren rechts proberen dit thuis is niet zoals het openen van een doos met kleurstof, of kleur -. Laat het aan de profs.

load...

Ricardo Gomes, NYC Maria Bonita Salon stylist die de kaars methode is gebruikt voor drie jaar nu zegt dat "een heleboel mensen in de war raken over de behandeling, omdat ze denken dat het te maken heeft met de was van de kaars, maar het eigenlijk gaat om gewoon het controleren de vlam."

Net als de meeste gespecialiseerde haar technieken, dit vereist een goed opgeleide stylist om het werk gedaan te krijgen. Proberen dit thuis is niet zoals het openen van een doos met kleurstof, of kleur - laat het aan de profs.

Anders dan het spelen met vuur, klanten en stylisten, moeten ook begrijpen dat de geur die betrokken zijn bij deze methode is niet altijd aangenaam. Ons haar bevat keratine en zwavel. De verbrande haren geur kan niet alleen extreem sterk, maar blijft hangen voor enige tijd, ook.

"Het is niet zo vergezocht dat we spelen met warmte met het haar", zegt celebrity stylist Sarah Potempa, die uitlegt dat soms haarstylisten gebruiken warmte op andere manieren, zoals door het verwarmen van hun schaar voor het geven van een kapsel. Ze voegt eraan toe ook dat vrouwen zetten intense hitte op hun haar regelmatig thuis met warme gereedschappen, hoe dan ook.

Hoe de kaars methode wordt gedaan

Voor de beste resultaten, de kaars werkwijze vereist droge, rechtstreeks naar golvend haar, die vervolgens wordt verdeeld in kleinere stukken, die los gedraaid. Vervolgens wordt de stylist werkt met de vlam over de gerafelde stukken die steken van de twist en verbrandt ze af. Door draaien elke sectie, kan stylisten waarborgen dat alleen beschadigde haren worden verwijderd. Na dit deel wordt gedaan, de stylist wast het haar en voegt een diepe voorbereidende behandeling. Met de warmte die het haar cuticula geopend, het is een kans voor voedende vitaminen aan de hoofdhuid te worden toegevoegd en verzegeld in voor de restauratie en reparatie. De behandeling en koud wassen en spoel ervoor te zorgen dat de cuticula gesloten is en helpt bij de groei van nieuwe haren. Ten slotte wordt het haar gewoonlijk uitgeblazen en een laatste "controle ter plaatse" voor alle resterende gespleten haarpunten wordt gedaan.

En terwijl het idee van het hebben van uw gespleten haarpunten worden gegaan kan een mooi zijn, de methode is niet voor iedereen. "Het is aan te raden voor mensen die vooraf behandeld haar, highlights of gebruik veel hete gereedschap. Dit is ideaal voor mensen met veel gespleten haarpunten die niet willen om de lengte te snijden", zegt Gomes, die adviseert dat alleen mensen met schouderlang haar of onder rekening houden met de behandeling.

load...

En als gevolg van de aard van de kaars methode, is het intense hitte en schokken aan het haar, is het raadzaam dat deze methode alleen om de drie tot vier maanden wordt gedaan. In een salon, zoals Maria Bonita in NYC prijzen beginnen bij € 150 en ga tot 250 €, afhankelijk van het type en de lengte van het haar.

load...