4 manieren om je haar te wassen zonder shampoo | NL.Inspinre.com
De makeup

4 manieren om je haar te wassen zonder shampoo

4 manieren om je haar te wassen zonder shampoo

Fall in Melbourne, Australië langzaam maar zeker rollen in. De zon gaat eerder elke dag en de temperaturen zijn consequent steeds lager. Voor mij is dit duidt op een behoefte om over te schakelen op mijn haar routine op de veranderende weersomstandigheden. In koelere maanden, mijn haar is meer geneigd om dat te droog om het te beschermen tegen teveel vochtverlies, ik ervoor kiezen om het te wassen zonder shampoo. 

Nu begrijp me niet verkeerd - het wassen van je haar is een belangrijke stap in het behoud van een gezond haar regime, maar niet altijd vereist. Shampoos zijn zeer geschikt voor het reinigen van haar, maar in de wintermaanden, ik vind dat ze mijn haar gevoel droog vertrekken. Als ik wil mijn haar te reinigen, maar wil niet een shampoo te gebruiken, gebruik ik deze vier DIY remedies:

Appelcider azijn

Dit is één van de beste gaven van de natuur om ons. Apple Cider Vinegar heeft een pH-waarde van 4,5-5,5, vergelijkbaar met dat van een gezonde hoofdhuid. ACV als reinigingsmiddel, ik een onverdunde mengsel rechtstreeks uit de fles. Ik giet het over de lengte van mijn haar en masseer het product in mijn wortels en langs de lengte van de haarschacht. Als u nog niet eerder hebt gebruikt ACV, kunt u om te beginnen met een verdunde mix - slechts 2 eetlepels van ACV in een kopje en daarna uw recept te veranderen om uw haar behoeften. Voor mij is een onverdunde brouwsel geeft een diepere reinigen, maar dat is slechts mijn persoonlijke voorkeur.

load...

Verdund citroensap

Ik hou van alle dingen citrus dus dit is zeker een van mijn favoriete manieren om mijn haar te reinigen zonder shampoo. Ik heb gewoon knijp een citroen in een kopje warm water en zorg ervoor dat alle zaden of pulp die in mijn haar zou kunnen komen te zitten te verwijderen. Dan giet ik het verdunde sap over mijn haar. Citroensap, net als ACV, heeft een lage pH-waarde die onze hoofdhuid en streng gezondheid bevordert. Ik masseer het sap op mijn hoofdhuid en spoel af met koud water.

 Bakpoeder

Baking soda heeft vele populaire toepassingen in de woning en het is te groot voor haarverzorging. Om je haar te reinigen met zuiveringszout, zet twee eetlepels in een kopje warm water. Roer het mengsel totdat het opgelost. Giet de oplossing royaal over je haar, met de nadruk op de wortels. Laat het zitten op je haar voor 3-5 minuten en spoel af met koud water voordat conditioning je haar.

Bentoniet Clay

Ik heb bentoniet klei in mijn haar en schoonheid regime jarenlang gebruikt. Ik vind dat het trekt uit onzuiverheden op mijn huid en hoofdhuid zonder mijn haren van vocht strippen. Tot mijn haar met bentonietklei reinigen, voeg ik twee grote eetlepels bentoniet klei in een plastic kom. Ik dan langzaam giet wat ACV over het leem totdat het een yoghurt-achtige consistentie. Ik royaal Breng het mengsel op vochtig strengen en bedek mijn haar met een plastic dop gedurende 15 minuten. Ik zorgvuldig wassen van de klei en ga verder met mijn diepe conditionering.

Heb je je haar reinigt zonder shampoo? Zo ja, hoe doe je dat? Laat ons een reactie beneden, zouden we graag willen weten.

Lees volgende: Alles over de no-poo methode

load...