Het meisje van Louisiana schopte uit de klas voor het dragen van vlechten | NL.Inspinre.com
De makeup

Het meisje van Louisiana schopte uit de klas voor het dragen van vlechten

Het meisje van Louisiana schopte uit de klas voor het dragen van vlechten

Op maandag, een klein meisje in Terrytown, Louisiana, werd naar huis gestuurd in tranen voor het dragen vlechten naar de klas. Tijdens de zomer, haar school, Christ The King Elementary School, verboden hair extensions, clip-ins en weeft. Dit beleid omvat vlechten en twists - traditionele zwarte kapsels die zijn geïnstalleerd met behulp van extensies.

Het besluit is een nationaal stof doen opwaaien.

“[Mijn zus Faith] is het bijwonen van deze school voor twee jaar en het dragen van extensions,” Steven Evergeen Fennidy schreef in een Facebook-bericht.

“In de zomer heeft de school sneakily toegevoegd in een beleid, dat er geen extensions, clip-ins of weefsels zijn niet toegestaan. Faith kreeg een bericht op de eerste dag van de klas.”

Steven postte een video van zijn zus wordt geschopt uit de klas en huilen. Volwassenen kunnen worden afgeluisterd geruststellend het meisje.

load...

“Ik wil niet dat dit gebeurt”, zegt een volwassene.

Tegen het einde van de video, Faith vermeldt dat ze niet de enige meisje dat werd gestraft voor haar kapsel die dag was.

De school ouder-student handboek zegt eenvoudig: “Jongens en meisjes: alleen natuurlijk haar van de student is toegestaan. Extensions, pruiken, haar stukken van welke aard dan ook zijn niet toegestaan.”

Steven's video viraal ging, wat resulteert in een massale protest tegen de duidelijk discriminerend beleid. Het is moeilijk om de raciale implicaties van nieuwe regel van de school, die vooral van invloed op zwarte meisjes te negeren - de enigen die routinematig dragen vlechten en wendingen naar de klas.

Sterker nog, het beleid is oneerlijk op meerdere niveaus. Weinig onderhoud vlechten kan een redder in nood voor kleine meisjes, die moet in staat zijn om te leren, te spelen en socialiseren zonder nadruk over een kapsel te zijn. Door het uitsluiten van deze uiterst gemeenschappelijk kapsel, is de school letterlijk waardoor het moeilijker wordt voor zwarte kinderen naar school te gaan.

“Extensions maken het haar makkelijker te onderhouden. Het laat mijn zus om de toegang tot het zwembad te hebben zonder aan haar haren RRE gedaan elke avond te krijgen,”Steven schreef.

Bovendien, zwarte meisjes - net als alle andere kinderen - de noodzaak om vertrouwen, veilig en zeker in hun schoolomgeving te voelen. Vlechten zijn een punt van culturele trots voor veel gezinnen. Ze zijn unapologetically, heerlijk zwart en mooi. Door een verbod op deze kapsels, is Christus de Koning Elementary een duidelijke boodschap: Onze school is niet voor meisjes zoals jij.

Er is geen andere manier om het te zetten: Gericht op een jonge zwarte kind voor haar haar, de afzonderlijke vermelding van haar in het bijzijn van haar collega's, en het verzenden van haar uit de klas is racistisch. Het is traumatiserend. En het is niet goed.

Faith's familie is van plan om een ​​ontmoeting met een advocaat vandaag om een ​​discriminatie rechtszaak tegen de school, WWL verslagen.

load...