Is het Roos of een droge hoofdhuid? Ontdek welke je hebt | NL.Inspinre.com
De makeup

Is het Roos of een droge hoofdhuid? Ontdek welke je hebt

Is het Roos of een droge hoofdhuid? Ontdek welke je hebt

Droge hoofdhuid, vaak verward met roos, is een gemeenschappelijk probleem dat veel mensen treft. De termen worden ten onrechte door elkaar gebruikt om gedeelde symptomen te beschrijven, maar er is een verschil tussen deze twee hoofdhuid aandoeningen.

Wat is droge hoofdhuid?

Droge hoofdhuid zorgt ervoor dat de huid te voelen strak. U zult ook merken dat de huid zal een witte, zilvergrijze kleur, voel mals, en jeuk. Wanneer u een droge hoofdhuid krassen, kunt u de huid die is geschild of in vlokken uit je hoofdhuid te zien.

Droge hoofdhuid wordt veroorzaakt wanneer de pH van talg, de natuurlijke olie van de hoofdhuid, wordt verstoord. Talg is verantwoordelijk voor het bijhouden van goede vochtbalans op de bovenste laag van de hoofdhuid. Het beschermt de huid tegen bacteriële en schimmelinfecties. Dit is de reden waarom het belangrijk is om shampoos die een pH-bereik van 4,5 tot 5,5, hetzelfde pH-bereik als talg, en dat reinigen hebben te gebruiken zonder het verwijderen van te veel vocht uit de hoofdhuid. Ik adviseer Wild Naturals Eczeem & Psoriasis Shampoo. Het bevat cocamidalpropyl betaïne, een zacht reinigingsmiddel dat je haar niet zal strippen en biologische aloë barbadensis gel, die helpt verzachten de hoofdhuid en ontsteking te verminderen.

load...

Wat is roos?

Roos treedt op wanneer de huidschilfers; dit kan mild, matig of ernstig zijn. Hoewel de oorzaken van roos zijn onbekend, verschillende theorieën suggereren dat roos kan worden veroorzaakt door te veel Malassezia bolvormig, of gist, levend op de hoofdhuid. Malassezia bolvormig leeft op de hoofdhuid normaal maar kan vlokken voor sommige mensen veroorzaken als het leeft op de huid in overvloed.

Droge hoofdhuid en roos kan bestaan ​​op de hoofdhuid bij elkaar en het kan moeilijk om te bepalen of u een of beide hebben.

Wees niet ongerust als u wat roos ziet wanneer u shampoo, kam of borstel je haar. De hoofdhuid werpt natuurlijk geharde huidlagen van de epidermis, de bovenste laag van de huid. Dit proces heet schilfering en is normaal. Echter, dieet, voeding, hormonen, stress, allergieën en auto-kwesties het normale proces van afschilfering beïnvloeden, waardoor vlokken te snel en dan werpen. Onregelmatig wassen kan ook een factor zijn.

Dus, wat is het verschil?

Denk aan droge hoofdhuid als iets wat je kunt optreden op de hoofdhuid te voelen, terwijl de roos is wat je ziet, omdat vlokken vallen uit de hoofdhuid. Met een droge hoofdhuid kunt u de behoefte om uw hoofdhuid krassen voelen. Uw hoofdhuid kan pijnlijk tegen krassen voelen en kunnen bloeden als je je hoofdhuid overmatig krabben. Als haarverlies of bloeden plaatsvindt als gevolg van krassen, moet u naar een dermatoloog of trichologist om het probleem te helpen te zien.

Als u denkt dat u ondervindt droge hoofdhuid, kunt u proberen om je hoofdhuid masseren voordat je shampoo met deze jojoba olie scalp behandeling.

Jojoba olie is vergelijkbaar met talg van de hoofdhuid. Het dringt door de huid en laat geen vettig gevoel achter te laten op de hoofdhuid. Het helpt ook los te komen vlokken, die vervolgens kunnen worden verwijderd zodra u uw haar shampoo. U kunt een paar druppels kamille essentiële olie toe te voegen aan de jojoba-olie, die zal helpen ontspannen de hoofdhuid, terwijl kalmerende en genezing droge, geïrriteerde huid. Een paar druppels tea tree olie kan worden toegevoegd aan de mix om jeuk te bestrijden en schimmel- en bacteriële infectie te verminderen.

load...

Wat scalp behandeling heeft u gebruikt voor uw droge hoofdhuid? Hoe hebben deze producten werken? 

load...