Curls-oprichter, mahisha dellinger, sterren in eigen tv-serie om ondernemers te helpen | NL.Inspinre.com
De merken

Curls-oprichter, mahisha dellinger, sterren in eigen tv-serie om ondernemers te helpen

Curls-oprichter, mahisha dellinger, sterren in eigen tv-serie om ondernemers te helpen

Ik ontmoette Mahisha Dellinger 16 jaar geleden, toen ze samen met NaturallyCurly voor de lancering van haar nieuwe lijn van producten voor de multi-etnische consument.

Na net overgestapt op natuurlijk haar, ze had een harde tijd vinden van de kwaliteit producten voor vrouwen en meisjes omhelzen hun natuurlijke haren texturen. Ze vond zichzelf pacing de haarverzorging gangpaden, ongelukkig met de zware vetten en Texturizers die werden ontwikkeld voor etnisch haar. Dus besloot ze om krullen, het verlaten van haar marketing functie bij Intel en het gebruik van 25 € van haar eigen spaargeld om een ​​cosmeticachemicus huren.

In de loop der jaren heb ik keek toe hoe ze ingebouwd CURLS in een miljoenen dollars merk, met producten die nu landelijk beschikbaar in de retailers zoals Target, Walmart en CVS. De lijn bestaat uit verschillende collecties, waaronder de Blueberry Bliss, Cashmere + Caviar, Curly Q's kids' lijn, het is een Curl kind lijn en het originele product lijn. Als een collega-ondernemer, heb ik keek met respect en ontzag als ze evenwichtig haar groeiend bedrijf met het verhogen van vier kinderen en het schrijven van een boek: Against All Odds: bij de projecten zijn de Penthouse.

load...

Nu, Dellinger neemt haar jarenlange ervaring met andere vrouwelijke ondernemers te helpen op het Oprah Winfrey Network's Mind Your Business met Mahisha tv-serie, die debuteert om 10 uur EST 11 augustus.

In elk uur durende aflevering, Dellinger helpt andere vrouwelijke ondernemers en begeleidt hen over hoe ze hun bedrijf te verbeteren. Mind Your Business met Dellinger volgt Iyanla: Fix My Life, (21:00 ET / PT) voor een all-female leidde zaterdagavond line-up voor de eigen, de nummer 1 netwerk op zaterdagavond voor Afro-Amerikaanse vrouwen. Dellinger beschrijft de show als een kruising tussen Shark Tank, de winst- en Iyanla: Fix My Life.

Dellinger zei dat er behoefte is aan vrouwelijke zwart bedrijven in handen te verheffen. Hoewel er een 300 procent toename van het aantal vrouwelijke zwart-in handen van bedrijven in de afgelopen twee jaar is geweest, minder dan 4 procent van die bedrijven maken het tot 1 miljoen € in de verkoop. “Dat is een enorme kloof te overbruggen”, zegt Dellinger.

Als een full-time moeder, vrouw en CEO, Dellinger begrijpt de strijd die deze vrouwen teisteren, of dat te balanceren uw familie of moeite met het vinden van het werkkapitaal. Op de show, ze helpt de ondernemers met een breed scala van belangrijke zakelijke vaardigheden, met inbegrip van branding, onderhandelen over contracten en delegeren.

De serie is voorzien van Gloria Williams, oprichter en CEO van Footnanny pedicure producten en staat bekend als persoonlijke pedicure Oprah's; Bad Girls Club ster Mehgan James, eigenaar van 800 West kledinglijn; Lia Diaz, eigenaar van The Girl Cave, een drie-store keten van schoonheid bars en schoonheid leveringen in Zuid-Californië; en chef-kok Shalamar Lane, eigenaar van BBQ van mijn vader, een familiebedrijf BBQ restaurant in Carson, Californië. “Elke vrouw en elk merk had een specifiek actieplan aan hen gegeven,” zegt Dellinger.

Ze werkt met een breed scala van vrouwen op de show. Allemaal zijn ze vastbesloten om het te maken. Allemaal hebben ze alles op het spel zetten om het te laten werken - naar de finish te komen. "Een van de ondernemers,“zegt ze, deed haar denken aan zichzelf ‘waardoor het tegen alle verwachtingen in.’

load...

Dellinger is het bijstaan ​​van vrouwelijke ondernemers op informele wijze voor vele jaren, die als een mentor en hen te helpen netwerk. Ze diende als een expert op een paneel bij Black Enterprise Magazine's 2012 Vision 20/20 Ondernemer Conference en sprak op hun 2013 Women of Power Summit. Ze is ook gesproken op de Texas Black Expo Diva dialoog als een panel van deskundigen en was de hoofdspreker op haar universiteit 2013 Make Your Mark conferentie.

Dellinger zegt dat ze nog nooit een tv-show voortgezet. Mind Your Business met Mahisha, zegt ze, viel in haar schoot. De film begon in februari, met één week en twee weken af. Het was een uitdaging op keer, in het bijzonder met een grote en groeiende haarverzorging bedrijf drie kinderen thuis, met “drie verschillende drop offs en drie verschillende pick-ups.”

Zij crediteert haar echtgenoot met het geven haar de vrijheid om het tv-programma voort te zetten. “Ik dacht: 'Ik kan dit niet doen.' Ik voelde me alsof ik nodig om thuis te zijn. Mijn man zei: 'Ik heb dit. Het is slechts acht weken van je leven. '”

Ondanks haar tijd werken aan de show, ze erin geslaagd om een ​​CURLS nieuwe Green Collection, een nieuwe veganistisch regel te maken. “Ik ben altijd gaat zo snel en woedend”, zegt Dellinger.

Geboren en getogen in een gevaarlijke gemeenschap in Californië, werd Dellinger blootgesteld aan armoede, geweld van bendes (haar broer was in een bende) en drugs. Ze credits haar drive om te slagen om niet te willen weer slecht zijn, evenals willen om ervoor te zorgen dat haar kinderen hebben een andere bestemming dan ze had opgroeien. “Door waar ik vandaan kwam, is het een driver die me in leven houdt.”

Dellinger zal de première kijken deze week in Dallas met vrienden en familie met champagne, en dan zal besteden de komende weken op een pers tour om de show te promoten.

Tijdens ons gesprek, Dellinger deelde haar tips voor vrouwelijke ondernemers:

  1. Wees niet bang om hulp te vragen: Veel vrouwen worden opgeleid om de matriarch te zijn en het gevoel dat ze moeten alles zelf doen. “Wees niet hoogmoedig zijn. Het is veel beter om hulp te vragen als dat nodig is.”
  2. Doe je due diligence: Weet wie uw markt is, weten wie uw concurrentie is, de studie van de industrie.
  3. Begin klein: als u een gloednieuwe ondernemer in een industrie bent, is het beste wat je kunt doen leren terwijl je klein bent. Dan heb je de kans om te draaien of te tweaken.
  4. Houd uw dagelijkse werk zo lang mogelijk: Het is beter om te beginnen met een vangnet terwijl je het krijgen van uw bedrijf uit de grond. Dat helpt nemen druk uit, terwijl u door uw business plan werkt en gaan via de onvermijdelijke groeipijnen die de meeste startups ervaring.
  5. Investeer alles terug in het bedrijf als lang als je kunt: “Ga niet kopen, dat Chanel tas”
  6. Profiteer van de gratis begeleiding: Dellinger is een grote fan van SCORE (Service Corps of Retired Executives). De organisatie biedt een verscheidenheid aan middelen vrij te maken voor nieuwe ondernemers, met inbegrip van mentorschap koppelen en hulp bij het opstellen van business en marketing plannen. Dellinger's ervaring met SCORE was zo gunstig, in feite, dat ze stuurt iedere startende ondernemer ontmoet ze rechtstreeks naar hun lokale kantoor.
load...