Het is niet jouw verbeelding: waarom je hoofdhuid meer jeukt in de winter | NL.Inspinre.com
De merken

Het is niet jouw verbeelding: waarom je hoofdhuid meer jeukt in de winter

Het is niet jouw verbeelding: waarom je hoofdhuid meer jeukt in de winter

Als u al denken dat je hoofdhuid itchier is geworden als de winter sets in, dan kunt u gelijk.

Foto met dank aan MangoStar_Studio - Getty Images

"Waarom wordt mijn scalp jeuken zozeer tijdens de winter?"

Tijdens de winter, een aantal factoren, zoals droogte en een slechte luchtstroom naar ons hoofd onder onze winter hoeden, samen resulteert in een verhoogde jeuk. In de winter, de lucht - zowel binnen als buiten - is droger wat kan resulteren in vocht wordt uit de buurt van je haar en hoofdhuid getrokken, waardoor de droogheid en jeuk. Als jeuk toeneemt, hebben we de neiging om te reageren door te krabben. Krassen dan veroorzaakt irritatie die resulteert in nog meer jeuk, te veranderen in een schijnbaar oneindige cyclus van jeuk en krabben die waarschijnlijk voelt alsof het een gek kan rijden.

load...

Onze pogingen om het haar en het hoofd van de droge winter lucht te beschermen door bedekken met sjaals of winter hoeden, zorgen voor een warme en vochtige omgeving waarin bacteriën en andere micro-organismen floreren en dit kan ook leiden tot meer jeuk. Sommigen van ons ook de stijl te verwarmen meer in de winter, omdat de verminderde luchtvochtigheid betekent dat onze rechte stijlen langer voordat ze terugkeren duren. Sommigen zullen bereiken voor de föhn, want het is koud buiten en we willen niet naar buiten te treden met haar dat nog nat is of zelfs alleen maar een beetje vochtig. We hebben ook wassen onze haren met water dat is een beetje warmer dan we anders zouden kunnen gebruiken in een andere poging om de koude van de winter te bestrijden. Al deze acties leiden tot de toepassing van meer warmte die ook irritatie van de hoofdhuid die zich in meer jeuk kan manifesteren kan veroorzaken.

Het is geen wonder dat onze hoofdhuid jeukt meer als het droog en geïrriteerd.

Het is net als al deze kleine beestjes zijn er een feestje in het donkere, warme omgeving gecreëerd door de muts die ons beschermt tegen de koude lucht, maar maken is kwetsbaar voor andere zaken. Ugh! Hoe gaan we vechten tegen de jeuk, die zijn lelijke kop opsteekt ondanks onze inspanningen? Onze beste inzet is om ons haar en hoofdhuid gehydrateerd en gehydrateerd te houden en producten die een bacterie-vrije omgeving die vrij is van irritatie zal creëren gebruiken.

De do's en don'ts van de zorg voor een jeukende hoofdhuid:

  • Maak geen krassen op. Krassen op je hoofdhuid is altijd een slecht idee hoe groot het voelt. Krabben kan leiden tot schuren en snijden en zal de onderliggende oorzaak van de jeuk niet aan te pakken. Als je jeuk ernstig is, overwegen of het mogelijk in uw eigen belang om een ​​arts te raadplegen.
  • Heeft hydrateren. Hydrating is essentieel voor het tegengaan van droogte en uitdroging van het haar en de hoofdhuid in het bijzonder en het lichaam in het algemeen. In de winter hebben we de neiging om onze inname van water te verminderen, maar we moeten er altijd voor zorgen dat we het krijgen van al het water dat we nodig hebben of het risico lopen beroven ons lichaam en organen van de vloeistoffen die het nodig heeft om optimaal te functioneren. Controleren om te zien of uw urine is helder of lichtgeel is een goede manier om te meten of uw inname van water is voldoende. Vergeet niet dat het houden van uw haar en hoofdhuid gehydrateerd betreft zowel intern (drinkwater) en externe (het aanbrengen van producten) processen. Zodra u zorg hebt genomen van uw buik, hydrateren je haar vanaf de buitenkant met een diepe conditioner als Eden Bodyworks Jojoba Monoi Deep Conditioner die jojoba olie bevat, de olie die het meest bootst de talg geproduceerd door onze hoofdhuid, en tea tree olie onder andere ingrediënten waarvan bekend is dat een gezonde hoofdhuid te promoten.
  • load...
  • Laat zoeken naar producten antibacteriële en verzachtende oliën. Pepermuntolie is zowel rustgevend en afkoelen tot een geïrriteerde hoofdhuid en tea tree olie heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen die helpen om de hoofdhuid vrij van organismen die jeuk kunnen veroorzaken. Tea tree olie zal ook helpen om ophoping van vuil en dode huidcellen te verwijderen. U kunt kopen tea tree olie gebaseerde producten, zoals Difeel 100% Pure Tea Tree Hair Oil of EDEN BodyWorks Peppermint Tea Tree Scalp Therapy, dat al deze ingrediënten, maak uw eigen DIY blends met behulp van een vervoerder olie zo'n jojoba-olie of kokosolie, of gewoon een paar druppels van deze oliën toe te voegen aan uw favoriete shampoos, leave-in conditioners, enz. Om te jeuken opluchting ontvangen. Lavender is een andere essentiële olie die goed is voor een jeukende hoofdhuid, want het zal niet alleen kalmeren geen irritatie van de hoofdhuid u ondervindt, maar zal, zoals tea tree olie, zij bestrijdt micro-organismen en ontsteking.
  • Doe appelazijn spoelingen. Apple cider azijn spoelingen herstel van de pH-balans van het haar en de hoofdhuid ad remove product opbouw die kunnen leiden tot jeuk. Maak je eigen spoelen met gelijke delen water en ACV of aankoop van een kant-en-klaar product zoals Creme of Nature Arganolie Appelciderazijn Clarifying Rinse. Masseer deze producten in de hoofdhuid en laat gedurende een paar minuten voor het spoelen, indien spoeling is vereist. Je moet n verbetering van de conditie van je hoofdhuid en een vermindering van de jeuk meteen en consistent gebruik moet uiteindelijk alle jeuk te elimineren merken. Hoe maak je je jeukende hoofdhuid te behandelen? Deel je tips met ons hieronder.

Hoe ga je om met de winter hoofdhuid itchies?

Laat ons uw geheim. Volg ons op Instagram voor meer, en lees een van deze gidsen voor het genezen van uw natuurlijke haar winter problemen:

Deze Winter, mijn haar is het silkiest It's Been in a While - hier is waarom

7 dingen die je Natural Hair heeft deze winter

Stop Winter Hat Head, eens en voor altijd

load...