De dochter van Carol bracht hulde aan Brooklyn met textuur op de baan 2018 | NL.Inspinre.com
De mode

De dochter van Carol bracht hulde aan Brooklyn met textuur op de baan 2018

De dochter van Carol bracht hulde aan Brooklyn met textuur op de baan 2018

Carol's Daughter hulde aan de vele facetten van Brooklyn stijl bij de Textuur van dit jaar op de baan aangedreven door Sally Beauty. Voordat de show sprak ik met lood hairstylist Daughter's Carol's voor dit evenement, Mezei Jefferson, en hij vertelde me wat te verwachten als het ging om de kapsels en hoe ze geïnterpreteerd het thema Brooklyn: Toen & Nu, maar niets kon me voor te bereiden op de weg de collectie vorm kreeg op de catwalk.

Vanaf het moment dat de heldere, pop prints geflitst op het scherm en drie dansers het podium touwtje springen op de melodie van Mary J. Blige's Real Love, de jaren '90 nostalgie sloeg me hard. De kool patch en actief kunstmatige cameo, samen met een solo gezongen door Renee Neufville van Zhane. 

Dit werd snel gevolgd door de enige echte teken van een succesvolle beurs - iPhones in de lucht. Onmiddellijk werd het moment gedeeld met honderdduizenden mensen.

Vervolgens worden de modellen begon strutting onderaan de baan die de straat stijl van Brooklyn, Afropunk, en het Caribisch gebied smaken van carnivale.

load...

Terwijl de collectie briljante toonde een verscheidenheid van haar texturen, stylisten Ty Hunter en Imani Rose bracht textuur aan de kleding en met een mix van metalen, haak- en denim uit een selectie van Brooklyn ontwerpers. Ik sprak met Imani Rose na de show voor meer informatie over de blikken we zagen te leren.

@isamessiah, GETTY IMAGES

@TYTYRONE, GETTY IMAGES

De ontwerpers - wie heb je kiezen en waarom heb je ze kiezen?

We gebruikten verschillende stukken van Laurel Dewitt, die bekend staat voor al haar metalen elementen, echt elementair werk, met alle van de ketens. Ook Dope Tavio die is een coole Brooklyn kunstenaar oorspronkelijk uit Miami, die alle van de koele gedeconstrueerd jasjes met de camouflage en denim, en al van de gelaagde, getextureerde mouwen ontworpen. Wij gebruikten ook Batista collecties die oorspronkelijk een Dominicaanse modeontwerper. Het was echt geweldig om te werken met haar, omdat ze veel haken en breien stukken doet. 

@diandraforrest, GETTY IMAGES

Waren er vrouwen die je was channelen terwijl je de modellen gestyled?

Er zijn zo veel echt dope Brooklyn vrouwen. Ik ben echt geïnspireerd door Cipriana en Takenya Quann de zusters, ze zijn zo mooi en ze doen zo'n geweldige werk, ze zijn echt multi-getalenteerde en ze belichamen Brooklyn vrouwen. We waren ook erg geïnspireerd door, natuurlijk, ons meisje Beyonce.

U kunt ons meer vertellen over het werken met haar als je wilt... We zullen je niet tegenhouden.

Ik heb gewerkt met Ty voor de komende jaren, is hij het heel professioneel en zo'n voorbeeld van vrede en energie. Ik heb met Solange en Beyonce doorgewerkt Ty, en ze hielpen inspireren de collectie vanavond. Zwarte vrouwen in het algemeen. Zwarte vrouwen, vrouwen van Latina, ze zijn zo multidimensionaal. We zijn nog steeds dus vandaag ondervertegenwoordigd zijn in 2017 dus wat ik heb echt genoten van dit project is het feit dat het benadrukken van alles wat we op de Amerikaanse cultuur hebben gebracht. Grote gewaagde oorbellen, grote vetgedrukte haar, gelaagd haar, geweven haar. We zijn unapologetic en we zijn onbevreesd. Wij doen dingen die de meeste vrouwen in andere culturen, met name New Yorkers en Brooklyn meisjes. Dat was echt inspirerend.

load...

@reneeneufville van Zhane, GETTY IMAGES

De belangrijkste iconen uit terug in de dag inspireerde ons ook, de Black Panthers waren zo vet met hun fros. Diana Ross en The Supremes had big hair, Donna Summer, alle van de tribale vrouwen in Afrika droegen het origineel, grote kettingen dus er is al een lange traditie van vet, mooie vrouwen van kleur achter het. We hebben echt geprobeerd om die geschiedenis te nemen en breng het naar de moderne dag, want het is altijd geweldig om die geschiedenis te eren en laat dat de vlag vliegen. Vooral in deze industrie, waar we zo veel mainstream werk te doen, het voelt altijd goed om te benadrukken wat maakt een vrouw van kleur zo geweldig.

load...