Grootte is van belang voor de nanotech-explosie | NL.Inspinre.com
De mode

Grootte is van belang voor de nanotech-explosie

Grootte is van belang voor de nanotech-explosie

"Ik wist niet dat het was nanotechnologie," zegt Pureology oprichter en CEO Jim Markham. "Ik wist dat het werkte We begonnen met behulp van nanotechnologie strikt vanuit een oogpunt van prestaties.." Door het gebruik van deeltjes die 15 tot 20 nanometer groot waren - ongeveer 1/57000 van de grootte van een menselijke haar - het verbeteren van de producten het vermogen te versterken en te hydrateren het haar, om kleur te behouden en zorgen voor thermische beveiliging, zegt Markham. Pureology maakt nu gebruik van nanotechnologie in al haar shampoos, conditioners, moisturizers en reconstructors. Het bedrijf lanceerde onlangs NanoWorks, zijn super luxe categorie van producten - allemaal met behulp van nanotechnology.Markham zegt nanotechnologie werkt vooral goed voor krullend haar, die de neiging heeft om droog te zijn. De nano-ingrediënten vult het haar met kracht en vocht en zijn bestand tegen vocht beter, zegt hij.

"Nanotechnologie is zeer de toekomst", zegt Markham. Nanotechnologie een groep opkomende technologieën waarin de structuur van materie wordt geregeld op nanometerschaal - de omvang van kleine aantallen atomen - materialen en apparaten die nuttige en unieke eigenschappen te produceren. Het wordt gebruikt in de industrie zo divers als computers, medicijnen en schoonheid. Er is een groeiend besef dat kleiner beter en effectiever kan worden, of het nu een Apple iPod Nano of Pureology's NanoGlaze Styling Creme.

load...

Tijdens de recente conferentie NanoBusiness Alliance in New York, ondersecretaris van Koophandel Phil Bond zei dat "nanotechnologie een omslagpunt heeft bereikt." Dit is niet langer een hype en hete lucht, zei hij. En het is het nemen van de beauty-industrie door de storm. Cosmetica gigant L'Oreal is op de voorste rand als het gaat om nanotechnologie. Het bedrijf gerangschikt nr 6 van vorig jaar onder nanotechnologie patenthouders in de VS, ranking voorsprong van dergelijke O & O-giganten als General Electric, Motorola en Eastman Kodak. "Bij L'Oreal fabrieken, hoge-druk-machines vuren druppeltjes van het materiaal met de snelheid van geluid om ze te verpulveren in de nano-size stukjes ", aldus een 12 december 2005 artikel in Business Week.

L'Oreal haar eerste product met behulp van nanotechnologie in 1998. Sindsdien is het gebruikt in high-end merken zoals Lancomeas en minder duur, drogisterij lijnen zoals L'Oreal Plenitude. En nog veel meer zijn op de weg.

Andere bedrijven, waaronder Procter & Gamble, Estee Lauder en Christian Dior, ook worden voorzien van nano-deeltjes in hun producten. De redenen voor de explosieve groei van deze technologie is, omdat de producten gemakkelijker in de huid en het haar worden geabsorbeerd. Italiaans haarverzorgingsproducten bedrijf Alfaparf, die Milano Hair Vermogen Nano Tech Solutions Peeling Gel scrub verkoopt, zegt nanobolletjes functioneren op cellulair niveau om vitamines te leveren en het stimuleren van cellen.

Hoewel bedrijven begon ploeteren in nanotechnologie in de jaren 1980, gebruik van de techniek echt opgepikt in de late 1990s.Pittsburgh-gebaseerde Philip Pelusi is een van de hair-care bedrijven die hebben omarmd nanotechnologie.

"Vanaf het begin, Philip's focus was hoe eiwitten en vocht in de haarschacht", zegt Nikki Blahusch, product onderwijs directeur van Philip Pelusi. "

Het was nanotechnologie, zonder de fancy woord. Hij was altijd bezig met de grootte van het molecuul, om ervoor te zorgen (de moleculen) werden versterkt door de wetenschap, zodat ze klein genoeg zijn om de haarschacht te dringen waren. Het kan worden toegepast op elk product.

load...

"Voor het verhogen en verlagen de Philip Pelusi's, twee producten geïntroduceerd in september werd nanotechnologie gebruikt 'van boven naar beneden,' zegt Blahusch. Pelusi is ook weer terug gegaan en getweaked andere producten binnen zijn P2 lijn, de toepassing van nanotechnologie.

Blahusch zegt nanotechnologie is het belangrijk om Pelusi omdat het mogelijk maakt de moleculen kunnen worden bewerkt in belangrijke manieren. Meer moleculen kunnen passen in een formule. "Er zijn meer ingrediënten per vierkante inch in een fles," zegt ze. "Wanneer het product weer op uw haarschacht, het is verzadigd met deze kleine moleculen tot aan het diepste niveau.

"De producten zijn ook in staat om beter te dringen en het herstel van de haarschacht, zegt ze. 'Alles wat we doen - van het gebruik van verwarmingstoestellen aan het dragen van je haar in een paardenstaart - schadevergoeding het haar,'. Zegt ze:" Het veroorzaakt gebroken vlekken op de nagelriem, zoals kuilen. Als die kuilen niet weer boven water en ingevuld, zal het haar niet kijken, voelen en presteren als maagd haar.

"En nanotechnologie maakt het ook mogelijk ingrediënten te combineren in nieuwe manieren. Philip Pelusi heeft een lichtgewicht silicone en een aminozuur eiwitmolecuul het creëren van een gecombineerde 'supermolecule,' zegt Blahusch." Dat is een van de redenen waarom onze Fade de Phy product haar zal afnemen vervagen tot 80 procent tussen de bezoeken ", zegt ze.

Nanotechnologie wordt gebruikt in een groot aantal ways.For bijvoorbeeld Farouk Systems onlangs nieuwe CHI Hair strijkijzers en haardrogers dat nanozilver coatings omvatten op de blootgestelde oppervlakken te desinfecteren en steriliseren instrumenten om de besmetting van schimmels en bacteriën tussen cliënten te voorkomen.

De zilvernanodeeltjes - typisch 5 tot 50 nanometer in diameter - worden gebruikt op verschillende manieren, met inbegrip van ultraviolet licht tand in de mond tandheelkundige apparatuur te steriliseren, als bekleding op snijplanken en maskers steriliseren voor gebruik in ziekenhuizen.

Nanotechnologie heeft wel nadelen. Voor één, het is erg duur. Bovendien kunnen de instrumenten die nodig zijn om het onderzoek te doen niet gemakkelijk beschikbaar zijn en eventueel moeten worden vanuit het niets opgebouwd, toevoeging van extra kosten.

En sommigen twijfelen aan de veiligheid. Twee jaar geleden, een Britse rapport in opdracht van de Britse regering en door de Royal Society en de Royal Academy of Engineering uitgevoerd, benadrukte de voordelen van nanotechnologie en tegelijkertijd waarschuwt voor de gevaren. Tekortschieten van te pleiten voor een totaal verbod op de productie van nanodeeltjes, het rapport benadrukt dat stoffen die worden vervaardigd in nanovorm totaal verschillende chemische eigenschappen kan hebben in vergelijking met hun natuurlijke-sized tegenhangers. Het is niet een probleem is geweest met beauty producten op de markt.

Blahusch erkent dat nanotechnologie is geen "magische kogel." Maar ze gelooft het heeft haarverzorging genomen om een ​​nieuw niveau. "Technologie is het bevorderen van in elk gebied," zegt Blahusch. "Waarom zou haarverzorgingsproducten anders zijn?

load...