Hoe zorg je voor ouder haar | NL.Inspinre.com
De mode

Hoe zorg je voor ouder haar

Hoe zorg je voor ouder haar

Deze dagen, de legendarische jaren '90 supermodel Cindy Crawford betreurt niet het onvermijdelijke verlies van collageen of vertragen van de stofwisseling dat de vergrijzing gepaard gaat. Ze wil gewoon haar oude haar rug. “Iedereen houdt om te praten over plastische chirurgie en al dat spul, maar haar is de meest onderschatte ding, 'zij vertelde onlangs Allure magazine.' Als je een goede kleur en glanzend haar, kun je zien dat over een kamer. Nu kijk ik naar mijn dochter en ik heb zoiets van 'Je hebt mijn oude haar! Ik wil het terug!'"

Dat komt omdat net zoals onze huid bezwijkt aan de zwaartekracht, onze haren - een vaak over het hoofd gezien functie in de gigantische anti-aging industrie - veranderingen op een manier die we willen dat het zou niet. Yup, we praten haaruitval, dunner, vergrijzing en saaiheid.

QUIZ: Hoe gezond zijn uw Strands?

Terwijl tal van experts zeggen dat de malaise begint na de leeftijd van 30, het varieert van persoon tot persoon. “Er zijn veel factoren die een rol spelen, 'zegt Alan J. Bauman, MD, een top van de Amerikaanse medisch deskundige over haaruitval en restauratie.' Erfelijkheid, voeding gewoonten en zelfs over-styling kan je haar vroegtijdige veroudering veroorzaken. Een vaak over het hoofd gezien factor is roken, dat is bijzonder schadelijk voor je haar.”

load...

Mindy Goldstein, Ph.D., voormalig voorzitter van de Society of Cosmetic Chemists, echo dit sentiment. “De follikels in het ouder wordende haar zijn kleiner en hebben minder pigment,” legt ze uit. “Dus de dikke, grof haar van een jonge volwassene wordt uiteindelijk dun, fijn, licht gekleurd haar.”

Mane Matters

Grijze haren misschien wel de meest voor de hand liggende teken van de op handen zijnde dementie had, maar ze lijken minder pijnlijk wanneer we eens een kijkje op alle andere vervelende manieren haar kwaliteit verslechtert met de leeftijd. “Het eerste teken van het verlies is glans en weelde, die we associëren met gezond haar en jeugd”, zegt NYC-based hairstylist, auteur en saloneigenaar Eva Scrivo. Een ander probleem: dunner. Volgens de American Academy of Dermatology, zijn ongeveer 30 miljoen Amerikaanse vrouwen omgaan met erfelijke haaruitval. Dieet, medische problemen, hormonen, stress en bepaalde medicijnen kunnen ook factoren, dus als het verlies is dramatisch (meer dan de typische 100 strengen je moet verwachten om elke dag te werpen), kunt u een arts om uit te sluiten alle belangrijke vraagstukken.

Het is jammer, we kennen.

MORE: Going Gray Gracefully

Product Rx

Gelukkig, met zo veel nieuwe over-the-counter en recept producten is het nog nooit zo eenvoudig geweest om het leven toe te voegen aan uw sloten. Scrivo adviseert eerste kopen proef grootte om te Suss wat echt werkt zonder al te grote financiële verplichting “Wat werkte in de jaren '20 is niet van plan om te werken in uw jaren '60,” wijst ze.

Sterkte: In haar rol als vice-president van onderzoek en ontwikkeling Dr. Goldstein geholpen bij het ontwikkelen Keranique, een nieuw anti-aging verzorgingslijn voor vrouwen die is doordrenkt met een keratine en eiwit complex om te helpen versterken van de haarschacht en maken het haar voller lijken, sterker en glanzender.

Unilever onlangs gelanceerde Clear Scalp & Hair Therapy richt zich ook op de hoofdhuid om een ​​optimale gezondheid haar te creëren, en de nieuwe Invati Aveda-producten streven ernaar om “rehabiliteren” en breuk te verminderen.

Shine: Net als de huid zijn glans verliest, bijna iedereen heeft de neiging om een ​​gebrek aan algemene glans te zien. De sleutel houdt de buitenste laag van het haar-de cuticula-vlak en glad, zodat het licht reflecteert. Maar jaren van slijtage-en-traan, styling en beschadiging door de zon betekent dat de ruw-up cuticula geeft niet zoals het vroeger was. Siliconen zijn een manier om de gloed terug te krijgen, maar uiteindelijk verzwaren haar. Scrivo zweert bij volledig natuurlijke amla olie, een Ayurvedische remedie die op natuurlijke wijze versterkt het haar en voedt de hoofdhuid. “Borstel het in je haar voordat je naar bed gaat, dan spoel het in de ochtend,” adviseert zij. Ze beveelt ook Shu Uemura's Prime Plenish, een lijn speciaal ontwikkeld om bulk-up veroudering haarvezels en Kérastase's Age Recharge lijn broos strengen te versterken.

load...

QUIZ: Bent u het eten van recht voor je haar?

Glaze behandelingen bieden ook weken moeiteloos glossines, maar er zijn andere, meer holistische, en niet te vergeten eenvoudiger manieren om te helpen behouden en te produceren glans.

Borstel: Dode huidcellen te verzamelen over de hoofdhuid. “Stel je voor dat je nooit je gezicht afgebladderd,” zegt Scrivo. “Regelmatig borstelen helpt echt.” Ze wijst erop dat er drie cycli van de haargroei: groei, vergieten en rusten. Als je niet poetsen goed om ervoor te zorgen haren stimuleren van de hoofdhuid, kun je eigenlijk de voortgang af te schrikken, legt ze uit. De meeste kappers adviseren Mason Pearson Popular borstel want het combineert zowel kunststof als beervarkenshaar voor een diepe kammen.

Verduidelijken: Scrivo beveelt Bumble en Bumble Sunday Shampoo, een keer per week product build-up te verwijderen. “Als het voelt te strippen, giet een druppel aan in uw gewone shampoo,” zegt ze.

Dieet: Toen we jong zijn, hebben we de neiging om vetten te eten - zowel gezonde als anders - zonder aarzelen een zweep. Maar met de leeftijd komt een tragere stofwisseling, dus vet voedsel gebanned, wat beter is voor onze tailles, maar niet voor het haar. De eenvoudige remedie? “Eet een ei elke dag,” Scrivo adviseert. Eend eieren zijn haar voorkeur, omdat ze bevatten vijf keer de hoeveelheid biotine aan gezonde strengen te bevorderen.

Bauman geeft de duimen omhoog om supplementen. “Iron en eiwit tekorten behoren tot de meest voorkomende nutritionele triggers voor ongezond haar, terwijl vitamines, vooral B, zijn belangrijk voor de algehele gezondheid van haar." Hij houdt van behandelingen zoals Viviscal Professional en farmaceutische kwaliteit biotine om steun te helpen langer, dikker, gezonder haar.

GALLERY: Het geheim van natuurlijk ogende Haarkleur

Kleur: Voeg wat rijkdom aan uw fading basiskleur om de jeugdige hoogtepunten die een zomer van buiten spelen suggereren recreëren. “Hair kleur kan dus transformatieve zijn, omdat het niet alleen voegt een extra dimensie, het verhoogt ook je huid”, zegt Scrivo. Huid met roze tinten zouden er goed aan doen om cool-getinte highlights te zoeken; add gouden tinten om op te warmen doffe huid en helpen voeg een-glow-inducerende reflectie rond je gezicht. “Natuurlijk, het is duurder om professionele hoogtepunten krijgen dan alleen het doen van een enkel proces thuis uit een doos," zegt Scrivo. 'Maar het is een investering in kijken meer jeugdig.'

Cut: Onderschat nooit de kracht van een grote kapsel. Omdat de vlakken van je gezicht te veranderen met de tijd, kan een grote snede spelen al de juiste functies, terwijl het degraderen mensen die je liever niet. Bijvoorbeeld kan goed gepositioneerd lagen de aandacht trekken en een strategisch gehoekte bob kan kaaklijn versterken en benadrukken jukbeenderen. Scrivo beveelt zachte, opzij vallende pony een asymmetrische lijn die kan helpen verbreden en voller versmald maken inclusief.

Meer willen?

  • Going Gray met je krullen
  • Ouidad Q & A: Krullend Haar accessoires voor meer dan 50
  • Tips voor Coloring Gray Hair
load...