Is cosmetica chemie echte wetenschap | NL.Inspinre.com
De mode

Is cosmetica chemie echte wetenschap

Is cosmetica chemie echte wetenschap

Ik deel de frustratie van velen van u als het gaat om het begrijpen van haarproducten en hoe het haar reageert op hen. Geheel te vaak lijkt het mij dat het geluk of het lot hebben meer te maken met de mythische aandoening die bekend staat als "a good hair day" dan iets anders. Natuurlijk, als een wetenschapper, ik weet dat gewoon niet het geval is, maar het lijkt onmogelijk (vertalen: veel te veel inspanning) voor mij om alle variabelen te analyseren en op betrouwbare wijze te bereiken dat ongrijpbare staat van perfecte balans. Waarom kunnen we niet gewoon producten die voorspelbaar presteren en betrouwbaar: dit is geen rocket science, is het ook te formuleren? Misschien is dat is een goede vraag.

Feit is dat een groot aantal factoren, het gedrag en de structuur van ons haar beïnvloeden: buitentemperatuur, de vochtigheid, dauwpunt, haar structuur, haarconditie (? Chemisch of thermisch behandelde), soort producten gebruikt volgorde waarin producten worden gebruikt , behandeling van het haar, waterkwaliteit, enz. Niets van dit alles neemt zelfs rekening gehouden met de vele ingrediënten in de producten die we gebruiken, en hoe die ingrediënten kunnen interageren met elkaar, met je haar, of met het plaatselijke klimaat. Het is verbijsterend en ontmoedigend om zelfs de beste onderzoekers.

load...

Het lijkt er dus ironisch dat in de wetenschappelijke wereld, cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten chemie worden vaak behandeld met scepsis en hebben een reputatie als slechte wetenschap. Ondanks alles wat ik weet van de vele principes die betrokken zijn bij de ontwikkeling van haar en huidverzorgingsproducten, moet ik bekennen op deze beschuldiging mezelf een keer of twee te hebben gemaakt, zelfs in de richting van mijn eigen projecten. Mijn grootste klacht in graduate school was dat ik kon gewoon niet krijgen daar en vragen die moleculen wat ze deden!

Wat is Bad in Cosmetic Science?

Er zijn een aantal redenen voor mensen met deze hoge dunk van de industrie. Misleidende marketing en regelrechte kwakzalverij zijn helaas overwegend in het veld, met bizarre claims vaak gemaakt zonder de juiste gegevens om ze een back-up. De statistieken worden misbruikt en verkeerd om het uiterlijk van opmerkelijke resultaten. Tastten de angsten van de consument met hardhandige 'veiligheid' informatie is ook een techniek die gebruikt wordt om mensen te overtuigen om bepaalde producten te vermijden en om hen te kopen.

Andere praktijken in de industrie, meestal op kleinere bedrijven met minder middelen, zoals lukrake formulering onvoldoende kwaliteitscontrole en onvoldoende stabiliteit testen van nieuwe producten en grondstoffen, kan het vertrouwen van consumenten en wetenschappers eroderen. Formuleren zonder stevige greep van begrippen zoals emulsie- stabilisatie, viscositeit modificatie en conservering kan er een onverwacht houdbaarheid van een product en ook inconsistente leidt tot de vaststelling. Uitgebreide tests nodig om alle elke keer dat de formule wordt gewijzigd evalueren, maar wordt vaak afgezien.

Een andere kritiek op het veld is dat de nieuwe bevindingen zijn niet altijd gepubliceerd in peer-reviewed tijdschriften, zoals de gegevens en informatie die eigendom worden beschouwd. Dit helpt bedrijven te behouden een voordeel in een zeer concurrerende markt, maar het kan leiden tot scepsis van iedereen die denkt om hun vorderingen te ondervragen. Echter, er is echt uitstekend en zeer wetenschappelijk werk dat door onderzoekers op dit gebied gepubliceerd, niet alleen in de vakbladen van het veld, maar ook in de meer academische publicaties zoals "Langmuir", "Macromolecules", "The Journal of Physical en colloid Chemistry," en anderen. Octrooien kunnen ook grote bronnen voor informatie.

load...

Wat is Goed in de Cosmetic Science?

Innovatie en het bereiken van blijvend succes in deze competitieve markt vereist een sterke betrokkenheid bij fundamenteel wetenschappelijk onderzoek, met een hoge mate van interdisciplinaire expertise en samenwerking tussen deskundigen op verschillende gebieden. Consumer product bedrijven als Unilever, Procter & Gamble, Living Proof, Estee Lauder (en vele anderen) te besteden miljoenen dollars aan het doen van het hoogste niveau van de wetenschap in stand te houden of te laten groeien hun marktaandeel. Leveranciers van grondstoffen hetzelfde doen, en commercieel gefinancierde universitaire studies zijn aan de gang over de hele wereld en hebben betrekking op de nieuwste technologieën.

Een deel van de wetenschappelijke disciplines gebruikt in het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe producten voor persoonlijke verzorging zijn:

 • Biologie (begrijpen haar en huid)
 • Microbiologie (preventie van de groei van microben in product)
 • Kolloidkunde (het begrijpen van mengsels van water en olie)
 • Fysische chemie
 • Biochemistry (eiwitten, vetten, celmembranen)
 • Nanotechnologie
 • Polymer Science (synthese van nieuwe polymeren voor specifieke toepassingen, te begrijpen hoe polymeren gedragen in formules en in situaties)
 • Verwerking en engineering (scale-up van een product van het laboratorium naar de commerciële productie)
 • Biotechnologie
 • Water chemie (het begrijpen van pH, hard water / zacht water en de impact die op de producten heeft)
 • Analytische chemie en materialen karakterisering (evaluatie van grondstoffen en afgewerkte producten, waaronder de ontwikkeling van nieuwe manieren om na te bootsen en te evalueren hoe het product zal worden gebruikt)
 • Vooruitgang op het gebied van polymeer wetenschap in het bijzonder hebben cosmetische wetenschappers veel nieuwe ingrediënten gegeven om mee te werken, in staat om spannende nieuwe voordelen op het gebied van styling, conditionering, hydraterende, en product verdikking. Vitaminen, kruidenextracten, nanodeeltjes, en andere additieven zijn ook aan populariteit wint met samenstellers.

  Samenstellers die nieuwe ingrediënten hebben toegevoegd aan producten Vaak wordt er veel van de oude ingrediënten in de formule. Niemand wilde het risico van het verminderen van de werkzaamheid van een product of vervreemden consumenten door het veranderen van het product te veel lopen. Helaas leidde dit tot enorme lijsten van bestanddelen die zijn duur tot de uiteindelijke producten te vervaardigen en met een zeer complex gedrag zijn. De statistische kans op een complicatie of een probleem dat zich voordoet neemt toe met de toevoeging van elke nieuwe variabele. Elk nieuw ingrediënt toegevoegd aan een formule brengt de mogelijkheid van interactie met andere ingrediënten, soms ongunstige resultaten veroorzaken.

  In een interview op de Chemists Corner, Dr. Johann Wiechers, een ervaren wetenschapper op het gebied van de huid levering van biologisch actieve ingrediënten, bespraken hoe geavanceerde technologie in staat stelt cosmetische wetenschappers aan de grondslagen van hun werkzaamheden te onderzoeken op moleculair en mechanistische niveau. Geavanceerde analytische technieken, verhoogde computationele vermogen, en systematische experimenten vergroten van kennis en in sommige gevallen hebben 'de regels' volledig veranderd. Hopelijk zullen wetenschappers deze informatie gebruiken om nieuwe formules te ontwikkelen met minder ingrediënten, te beperken tot het gebruik van alleen de strategisch gekozen, high performance componenten. Als u de zorg om verder te verdiepen in dit onderwerp, heeft Dr. Wiechers een serie artikelen over het onderwerp geschreven: "Is Cosmetic Science echt 'Bad'?"

  Tot slot, ondanks de af en toe wankele reputatie, blijf ik onder de indruk van de betrokken bij de ontwikkeling van een echt goed haar of huidverzorgingsproduct complexiteit. Hoewel er zeker een element van de kunst aan de ontwikkeling van haar en huidverzorgingsproducten, het bevat ook de hoogste niveaus van vele wetenschappelijke disciplines

  De ontwikkeling van instrumenten waarmee we kunnen karakteriseren en begrijpen van het gedrag van cosmetische ingrediënten en hoe ze omgaan met huid en haar zal onvermijdelijk leiden tot nieuwe ontdekkingen en producten in de toekomst. Als wetenschappers met expertise op verschillende gebieden blijven samenwerken, zal de consument profiteren door het hebben van toegang tot producten die specifiek gericht op verschillende behoeften en die zorgen voor consistente resultaten. Ik kijk uit naar de vruchten te plukken van dit werk!

  load...