Stress onze vriend maken - 5 mindtricks voor je wellness-reis | NL.Inspinre.com
De mode

Stress onze vriend maken - 5 mindtricks voor je wellness-reis

Stress onze vriend maken - 5 mindtricks voor je wellness-reis

"Hallo vriend! Het is alweer een tijdje geleden dat ik heb gecontroleerd in met u. Hoe gaat het?"

"Hallo! Ja het heeft, heb ik zooo druk bezig geweest! Om eerlijk te zijn, heeft mijn energie de laatste tijd af, ben ik altijd wakker moe en hebben ook problemen met slapen. Ughh, voelt het heel lame dit te zeggen, maar het lijkt erop dat het leven nooit vertraagt.”

Voor vrouwen, zijn stress over de gehele linie nog nooit zo hoog geweest - vier keer hoger dan onze mannelijke collega's.

“Klinkt alsof je een pauze kon gebruiken, iets wat ik voor u doen?” 

“Nu je het zegt, het enige wat ik kon echt op dit moment gebruik maken van is....Minder stress, alstublieft?” 

De onvriendelijke kant van stress - met bekabeling & moe

Chronische stress verheft onze cortisol (een van de strijd en vlucht hormonen), het verlaagt ook de mogelijkheid van een vrouw om oestrogeen en progesteron produceren, en het super goed gevoel hormoon dat we niet genoeg waarderen, oxytocine. Stress niveaus voor vrouwen hebben op de stijging geweest, en volgens Dr. John Gray, auteur van "Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus“, meldt dat in reactie op stress, vrouwen cortisol levels zijn vandaag vier keer hoger dan bij mannen. Onze verhoogde stress na verloop van tijd in verband gebracht met een aantal mooie onvriendelijke dingen:

load...
 • Spijsvertering problemen
 • Chronische ontsteking
 • Hartziekte
 • Hoge bloeddruk
 • En durven we het zeggen, kanker

Stress en je hormonen

Terwijl relevant voor alle stadia van het leven, stress veroorzaakte hormonale schommelingen zijn bijzonder moeilijk voor die vrouwen in het midden van het leven die de overgang naar de menopauze. Wanneer stress zijn hoog en frequent, de bijnieren, zeer kleine druif-sized endocriene klieren boven de nieren, werken in overdrive gelegen, en wanneer te ver geduwd, kan reageren door het af te sluiten. Zonder cortisol, ons vermogen om te gaan met stress en onze gezondheid kan gaan snel bergafwaarts. Bijnierinsufficiëntie is gekoppeld aan extreme vermoeidheid vooral in de ochtend, depressie, hersenen fogginess en andere symptomen van de menopauze zoals opvliegers, duizeligheid, slaapproblemen, gewichtstoename rond het midden, zichtbaar dunner wordend haar en haaruitval.

Bijnier vermoeidheid komt in fasen, en het is belangrijk om deze signalen te begrijpen en om actie eerder vroeger dan later te nemen. De problemen die u mogelijk ondervindt zal niet beter door ze te negeren, en nee, je bent niet gek - reliëf is beschikbaar voor ons, maar niets te doen.

Hoewel dit artikel is bedoeld om voorlichting aan een zeer ingewikkelde kwestie te brengen, is het niet de bedoeling dat de diagnose of behandeling van een medische aandoening, dus hoor dit nu: de tijd nemen voor zelfzorg is van cruciaal belang in het omgaan met de negatieve neveneffecten van stress, om onze geest en lichaam om volledig te herstellen en te genezen, en zet alles weer in balans!

Stress en haaruitval

Mijn haar ook? Ja inderdaad, uw stress niveaus zijn het nemen van een tol op die van nature krullende hoofd van jou. In de NaturallyCurly schrijver legt uit Janelle Sands:

“Stress verhoogt de productie van vijf hormonen. Groeihormoon uit de hypofyse, thyroxin van de schildklier, adrenaline uit het bijniermerg, glucocorticoïden uit de bijnierschors en glucagon uit de alvleesklier. Wanneer deze hormonen te verhogen, de bloedsuikerspiegel te verhogen neemt het lichaam om een ​​diabetische toestand (hyperglykemie). Wanneer spanning blijft in het lichaam te lang, al deze hormonen te verminderen. Dit neemt het lichaam een ​​hypoglycemische toestand, ook bekend als lage bloedsuiker. Zowel hypoglycemie en hyperglycemie veroorzaken diffuse haaruitval.”

load...

Waarom is onze stress zo hoog?

Je zou denken dat met onze moderne gemakken en technologie onze stress als vrouwen, lager dan ooit. Waarom zijn ze vier keer hoger dan onze mannelijke collega's? In essentie zijn we hun verantwoordelijkheid te nemen, met veel minder steun. Velen van ons zijn alleenstaande ouders, woon-werkverkeer en werken lange uren, we benadrukken en maken zich zorgen over de financiën, relaties, gezondheid, terug naar school te gaan, noem maar op, de vrouwen hebben het allemaal. Met deze vooruitgang, de beste manier om stress te bestrijden is om dienst te nemen en steun van anderen, degenen met wie we kunnen vertrouwen, wie kan luisteren en begrijpen, niet oordelen, geen kritiek te ontvangen.

Hoe om stress uw vriend te maken

Terwijl de meeste denken van stress als een zeer negatief “four-letter woord,” laten we erop wijzen dat het eigenlijk heeft vijf letters. Sommige goed onderzocht professionals in de gezondheidszorg en psychologen dagen de manieren waarop wij als mensen denken over stress, en geloof het of niet, stress, net als een goede vriend, stuurt u een bericht, een zeer belangrijk een die je nodig hebt om aandacht te besteden aan. Health Psycholoog, Kelly McGonigal stelt in haar TED talk, “How to stress te maken je vriend,” [link naar: https://www.ted.com/talks/kelly_mcgonigal_how_to_make_stress_your_friend], dat stress is in essentie een mind game, en door uitdagend en re-denken onze “ik kan niet omgaan met het” houding en negatieve gevoelens in verband met onze lichamelijke reacties (hartkloppingen, maag problemen, woede), stress daadwerkelijk kan worden gebruikt om ons voordeel. Dit kan worden bereikt door het bekijken van onze reactie op stress als een vriend in plaats van een vijand, en zoals stress verminderen van strategieën om beter om te gaan met de hobbels en scherpe bochten die het leven gooit ons voortdurend. Door het maken van stress onze vriend, kan men voorkomen en zelfs de schadelijke schade aan de gezondheid die gepaard kan gaan met het tij te keren.

Lees deze 5 spanning-vriendelijke tips en geest trucs die u kunnen helpen langs de weg.

1. Begin met een knuffel!

Hier is een geest truc, Oxytocine of “de knuffelhormoon” [link naar: http://www.alsearsmd.com/2015/08/the-cuddle-hormone-can-save-your-life/] wordt vrijgegeven wanneer je omhelzen iemand, het is een goed gevoel neuro-hormoon dat zorgt voor finetuning uw sociale instincten, verbetert empathie, en laat ons toe om beter te helpen en ondersteunen onze vrienden en familie, en wat denk je, het is een stresshormoon! Als onderdeel van de reactie op stress, de release van dit hormoon motiveert ons om steun te zoeken, te delen met iemand, in plaats van het bottelen it up, of iemand anders worstelen merken. Deze stress respons is het verzenden van vrouwen een grote positieve boodschap, wil je worden omringd door mensen om u te ondersteunen - naar luisteren!

2. Bench Press degenen die Spieren

Dames, net als de “zuurstofmasker speech” hoort men stewardessen routinematig reciteren voor take-off, moeten we ons te voorzien van dat levensverlengend verseluchtkappen voordat u iemand anders te helpen. Vrouwen zijn van nature opperste verzorgers, en om wat voor reden dan ook, we vergeten vaak dat ontvangen is iets wat we kunnen niet goed in zijn, of voelen waardig. Het vragen om ondersteuning en onszelf toe te staan ​​zelfzorg ontvangen heeft niet alleen een positief effect op stress, kan het onze relaties met anderen te verbeteren.

Ontvang dit! Te verwennen en te ontmoedigen elke stress-geïnduceerde hormonale haaruitval, wat dacht je van de tijd nemen om jezelf een Indiase hoofdmassage geven?

Combineer een paar druppels etherische olie in de palm van uw handen met een kwart-en kleinbedrijf gedeelte van haar voedende amandel, wonderolie of jojoba-olie:

 • Pepermuntolie - verhoogt de circulatie, een natuurlijke reiniger, koeling en verkwikkende.
 • Tea tree olie - antiseptisch, verzacht een droge, jeukende hoofdhuid
 • Lavendelolie - kalmerend, kalmeert de gevoelige hoofdhuid
 • Rozemarijn olie - behandelt droogheid, stimuleert de haargroei

Krijg je comfortabel, duik je vingertoppen in de olie en massage in een cirkelvormig patroon rond je hoofd, van aanzet tot punt. Wees er zeker van te lokaliseren en masseer de kuiltjes rond je schedel, de basis van de nek en achter de oren. Breng de druk en loslaten, herhalen.

3. Verbinding cruciaal is

Volgens Dr. Gray, terwijl vrouwen het verminderen van stress door te praten dingen uit, mannen stress te verminderen door het ontspannen. Ik hou van de ontspannen idee ook, maar als een vrouw, het is gewoon niet zo heel vaak voor. We zijn geen eiland, degenen die op zoek gaan naar sociale contacten sneller te herstellen, en zijn beter in staat om te genezen van alle stress-gerelateerde schade. Lissa Rankin, MD stelt dat de # 1 risico voor de volksgezondheid is eenzaamheid, en gaat zelfs zo ver om te zeggen dat, [link naar “Eenzaamheid is net zo gevaarlijk voor onze gezondheid als het roken van sigaretten.”: Https://youtu.be/s2hLhWSlOl0 ] In stressvolle tijden, soms duwen we anderen uit de buurt van ons. Dr. Rankin gaat verder met te zeggen dat tijdens stressvolle tijden als we kunnen onze wapenrusting neer te halen, kunnen we moedig zijn en ons open te houden. Het houden van hold ruimte voor anderen en het delen van de genezing bevordert. Die genezing uitwisselingen komen als een vriend die met mededogen zegt: “Hey meisje, ik heb daar ook geweest, je hebt dit totaal gekregen.”

4. Self-zorg is niet self-ish

Geloof dat je lief genoeg om ruimte in je leven voor een aantal herstellende maken zijn “me-time.” Hoewel sommige verantwoordelijkheden niet kan worden vermeden, noch moeten zij, vragen ons af wat kan worden geëlimineerd sleutel is. Heeft ons kind een dergelijk uitgebreide verjaardagsfeestje nodig? Waarom moet vakanties moeten zo'n grote productie? Hebben we nog een huisdier nodig? Een eenvoudiger benadering kan net zo leuk. Nee zeggen en uitdagende onze manier van zijn, zodat men ruimte om deel te nemen aan iets wat je liefde, of de hemel verhoede een dutje kan maken, kan ons in staat stellen om te tanken, zodat we beter anderen kunnen dienen. Zelfzorg is niet self-ish.

“Een ander teken van gezondheid is dat we niet ongedaan gemaakt worden door angst en beven, maar we nemen het als een bericht dat het tijd is om te stoppen met vechten en kijk direct naar wat ons bedreigt.” - Pema Chodron

FOTO DOOR QUOTEHD

Hier is een één-lijn tip u kunt besparen in uw achterzak, voor de volgende keer dat je nodig hebt om ruimte te maken voor jezelf: 

“Ohhh, dang. Ik zou graag om dat te doen, ik wou dat ik kon, maar ik kan het niet.”

Op onze persoonlijke reis, als eigenzinnig en benadrukt als je kan voelen, je bent volkomen normaal, en geweldig, en je kunt het niet alleen doen. Het aanpakken van eigenliefde, Kate Taylor neemt een humoristische kijk op zijn normaal.

5. Trakteer uzelf op uw geesten Boost

We vaak niet geven ons toestemming om tijd te nemen voor zichzelf, en zelfs het creëren van spoedgevallen buiten onszelf te concentreren op, bekend in de oren? Uitgeput en haatdragend, kunnen we communiceren in negatieve zin, wat resulteert in meer stress. Een van de beste manieren om het verlagen van stress en het geven van jezelf een aantal “me” tijd, de sleutel is om iets wat je echt graag doet doen.

Het krijgen van uw haar gedaan, ontmoeting met een vriend voor de lunch, of voor een wandeling rond het park, deze zijn van een moderne vrouw manier om oxytocine te verhogen en af ​​te blazen stress. Het geven van ons toestemming om te gaan wat plezier, ga je gang, en maak je eigen zelfliefde meisje grot!

Op een persoonlijke noot:

Een paar jaar terug, nam mijn leven een grote wending (een scheiding, naar fulltime werken, big downsizing...). Als alleenstaande moeder met vijf dochters in de leeftijd variërend van 3 tot 15 jaar oud, mijn stressreacties waren door het dak. Ik vind mezelf thuiskomen gevoel volledig overweldigd en uitgeput en had een zeer moeilijke tijd het vinden van de energie om gelijke tred te houden - mijn familie leed. Op een dag een collega me uitgenodigd om een ​​Pilates les na het werk - het schopte mijn kont! De oefeningen werden uitdagend genoeg om mijn aandacht vast te leggen en neem mijn gedachten af ​​leven voor een moment, en nog steeds toegestaan ​​me om te communiceren en vriendschappen met de andere deelnemers te bouwen. Ik vond het geweldig.

Jen vandaag met haar 5 dochters, kleindochter en nieuwe pup!

En, ik voelde me vaak schuldig voor het gaan om Pilates lessen, want het was de tijd weg te nemen van mijn familie, maar de stress te verlichten voordelen waren onbetwistbaar. De dagen dat ik bijwoonde klasse, in plaats van het rijden rechtstreeks naar huis, merkte ik meer energie om het diner te bereiden, te helpen meisjes met hun huiswerk, voelde gelukkiger en beter in staat was om te gaan met alle van de eisen toen ik daar aankwam. Niet alleen werd ik fysiek sterker, de positieve steun die is opgedaan met de interactie met anderen in deze tijd was onmetelijk. Uiteindelijk heb ik besloten om te werken aan een Pilates-certificering, en op dit moment te leren 4-6 lessen per week, de voortzetting van kracht te krijgen van deze praktijk, met de hoop van het delen van dezelfde stress te verlichten voordelen met anderen.

Gedurende deze tijd, een ander ritueel voegde ik werd ontvangen van een spa pedicure om de andere week. Dit kleine beetje verwennerij versterkt mijn oxytocine niveaus door het ontvangen van zorg en fysieke aanraking. Een 25 € pedicure dwong me om te zitten en laat iemand anders over te nemen, de keuze van trendy, pret tinten die maakte me voel me vrij, en van tijd tot tijd zelfs raad op sommige nail art.

Net als een goede vriend, door te beseffen dat onze stressreacties stuurt ons waardevolle boodschappen voor zelfzorg, we zijn dan beter in staat om toegang te krijgen tot onze harten, die we vertrouwen op onze kracht en energie. Kelly McGonigal concludeert dat, “Als je ervoor kiest om stress te bekijken op deze manier, je bent niet alleen maar beter op stress, je bent eigenlijk het maken van een mooie diepzinnige uitspraak. Je zegt dat je jezelf kunt vertrouwen om uitdagingen van het leven te behandelen. En je eraan te herinneren dat je niet hoeft om ze alleen onder ogen zien.” 

Dus de volgende keer dat een vriend, of zelfs je eigen zelf begint u vraagt: “Is er iets wat ik voor je kan doen?

Je zou kunnen antwoorden met:

 • Een knuffel!
 • Misschien een wandeling rond het park?
 • Zou je naar beneden voor een pedicure?

Dat klopt - je hebt dit totaal kregen!

Hey Friend :) Ik zou genieten van u te horen, wat is uw favoriete manier om zelfzorg praktijk?

load...