Waarom en hoe je de status-quo van deze zwarte geschiedenismaand moet betwisten | NL.Inspinre.com
De mode

Waarom en hoe je de status-quo van deze zwarte geschiedenismaand moet betwisten

Waarom en hoe je de status-quo van deze zwarte geschiedenismaand moet betwisten

Black History Month is op ons, en als er nog zoiets als de beste tijd om te leren over zwarte mensen en de zwarte cultuur, het is tijdens de 28 dagen van februari. Mensen - meestal zwarte mensen natuurlijk - zal overspoelen hun sociale media tijdlijnen hele maand met feiten over zowel bekende en minder bekende zwarte pioniers.

Ik waardeer de toegevoegde melanine aan mijn nieuwsfeeds in heel februari, en ik vraag nooit de oprechte wens van degenen die post naar kennis overbrengen op hun collega's. Maar ik vraag me vaak als het lezen van iemands sociale paal me echt leert. Het bericht condenseert waarschijnlijk een zwarte held of life heldin in een korte paragraaf of een minuut lang, esthetisch video.

Wordt blootgesteld aan de belangrijkste hoogtepunten van een zwart pictogram verhaal genoeg krijgen van een opleiding? Nee. Zal ik behouden wat ik lezen of kijken dan morgen of de dag na dat? Ik betwijfel het, maar ik hou nog steeds berichten van mijn vrienden en deel mijn eigen, ook.

load...

Helaas hebben onze technologische geschenken onze aandachtsspanne vernietigd. Wij houden van beknoptheid; we willen alleen te romen; we gaan snel, ervan overtuigd dat in voorbij te gaan aan de inhoud van een algemeen begrip dat ons zal krijgen door kregen we.

Is de verkorte wijze waarop we de inhoud absorberen de hele zwarte geschiedenis maand betekenisvol in meer dan een symbolische manier? Is dat de manier significant beter dan de verkorte formeel onderwijs velen van ons ontvangen die bijna volledig verwaarloosd zwarte geschiedenis?

We zijn Uninformed, niet hopeloos

We klagen dat de K-12 onderwijs, publieke of particuliere, tekortgedaan ons, en op vele fronten, het deed. Maar vandaag de dag, door het aanvaarden van onze sociale normen, die ons pauze in een zelfgenoegzaamheid die goedkeurt oppervlakte-level begrip, bedriegen we onszelf van kennis, ook.

Een schar van zwarte geschiedenis - vooral tijdens de kortste maand van het jaar - zal niet wonderbaarlijk maken voor iedereen 'wakker' of kunnen realiseren hoe geweldig en veerkrachtig onze mensen zijn geweest - en altijd zal zijn.

Op social media, een paar van mijn vrienden hebben uitgedaagd anderen om ten minste een boek gelezen door een zwarte auteur deze maand; Dat is een stap in de goede richting. Bel me extreme - of een nerd - maar dat is slechts een comfortabele, baby stap. Als we echt gaan om te vieren onze maand, moeten we het allemaal uit.

Als je niet van het lezen van boeken, luisteren naar hun audio-versies of het vinden van een verzameling korte, krachtige artikelen. Als u een visuele leerling bent, kunt u zoeken naar toespraken op YouTube, vinden tot nadenken stemmende documentaires of kijken impactful films.

Er zijn maar weinig - indien van toepassing - aanvaardbaar excuses voor het niet een student van zwarte geschiedenis anders dan een bevestiging dat de zwarte geschiedenis is gewoon niet zo belangrijk voor u vandaag.

Het bouwen van Good Habits  

Ik dwing mezelf om minstens een boek per week deze maand elk lezen, door een zwarte auteur. Ik ben het delen van mijn persoonlijke uitdaging in een poging om transparant te zijn, niet beschaamd degenen die niet proberen te evenaren of one-up mijn doel. Lezen is een uitlaatklep voor mij, dus, door mij te verdiepen in streng zwart auteurs heel februari, ik probeer te versterken bij mezelf dat het leren over zwarte geschiedenis is in feite een prioriteit.

load...

Ik neem de metro naar het werk elke dag. Ik zachtjes muziek af te spelen via mijn koptelefoon, net luid genoeg om ruis te onderdrukken en neem mijn gedachten af ​​funky geuren van de trein. En of ik zittend of staand, mijn gezicht is in een boek. Voor mijn 30-45 minuten rijden, ben ik mentaal in een andere wereld.

Als ik kan, zal ik mijn kantoor te verlaten voor de lunch, omdat het me in staat stelt om vrij te lezen, zonder na te denken over het werk. Als ik op de trein naar huis te gaan in de avond, ik ben weer terug te lezen. En als ik niet te moe 's avonds laat, zal ik de tv uit te zetten en mijn telefoon om wat meer te lezen.

Hoewel het lezen van een deel van mijn dagelijks leven is geworden, het lezen van zwarte auteurs niet heeft, en om eerlijk te zijn, heb ik nooit serieus overwogen alleen het lezen van zwarte auteurs voor een langere periode van tijd. Met strenge focus op auteurs die er uitzien als ik, vraag ik me af wat voor soort intellectuele Launchpad zwarte geschiedenis maand zou kunnen worden.

My Black History Month Leest

Ik begon de maand door te eindigen Bryan Stevenson Just Mercy. In het boek, Stevenson legt welsprekend hoe ons strafrechtelijk systeem onrechtvaardig en onmenselijk slikt mensen van kleur, de verstandelijk gehandicapten en de armen. Door te leren over zijn fantastische inspanning en het Equal Justice Initiative, was ik gemotiveerd om, op een bepaalde manier, speel mijn rol in het maken van Amerika een meer rechtvaardige plaats.

Nu, ik ben ongeveer halverwege de Mis-opvoeding van de Negro van Carter G. Woodson. Een van mijn favoriete citaten tot nu toe is, “echte onderwijs betekent mensen te inspireren om meer overvloedig leven,” want voor mij, dat is de eenvoudigste manier om mijn verlangen om te lezen articuleren, en het spreekt ook mijn hoop dat we zullen elke druk onszelf om meer te leren, zodat we meer kunnen doen.

Binnenkort zal ik omhoog gelezen uit de slavernij van Booker T. Washington. Natuurlijk heb ik meer met de leer van WEB Du Bois kant: als Du Bois, ik ben geboren in het noorden - ik ben niet geboren een slaaf - en ik heb het geluk gehad om dit punt in mijn leven. Maar ik zou niet helemaal afschrijven pragmatische filosofie van Washington; het is de moeite waard te leren over.

Door alle middelen die nodig, een verzameling van speeches en geschriften post-Nation of Islam Malcolm X, is ook op mijn lijst alleen maar omdat De autobiografie van Malcolm X: zoals verteld aan Alex Haley had zo'n grote invloed op me.

En tot slot, ik lees The Fifth Season, een science fiction roman van Nora K. Jemisin, die de prestigieuze Hugo Award voor beste roman in 2016 op de 74e World Science Convention Fiction gewonnen. Een vriend, die is niet zwart, lyrisch mij over het boek terwijl het proberen om me te overtuigen om fantasy romans te lezen. Hij stond erop dat de fantasy genre stimuleert de creativiteit beter dan anderen. Ik was sceptisch. Hij zei dat de auteur was zwart - onmiddellijk het boek werd toegevoegd aan mijn zwarte geschiedenismaand lijst.

Ik weet dat de boeken die ik las deze maand zal mijn perspectief uit te breiden. In het ergste geval zal wat ik leer kleine praten voor een willekeurig gesprek. In het beste geval zal het me een meer kritische denker, een meer weloverwogen beslissing-maker en een meer vertrouwen leider in mijn community's.

Deze maand is de NaturallyCurly Book Club is het lezen van Colson Whitehead's roman The Underground Railroad, dus als je doel is om een ​​boek van zwarte auteur lees dan willen we je graag met ons mee. 

load...