Wat is dimethicone? | NL.Inspinre.com
De mode

Wat is dimethicone?

Wat is dimethicone?

Dimethicone is een zeer populaire siliconen gevonden in veel van haar producten. Het wordt toegevoegd aan conditioners en styling producten zoals het wordt gezegd om te helpen controle kroezen en zorgen voor extra slip. Net als de meeste siliconen, dimethicon helpt producten gemakkelijk smeerbaar te worden. Deze siliconen is niet oplosbaar in water, wat betekent dat water alleen is niet genoeg om het te ontdoen van het haar. Meestal een shampoo met sulfaten is vereist om 100% van de dimethicon verwijderen opbouwen, maar sommige mild, sulfaat vrije reinigingsmiddelen wordt gezegd dat ze te vertragen of te stoppen met bouwen zo goed, maar niet meer verwijderen.

De voor en nadelen

Er is een grote discussie onder de gekrulde gemeenschap over siliconen zoals Dimethicone, en of ze zijn eigenlijk goed voor het haar of niet.

Pro

Dimethicone vormt een barrière op de buitenste laag van het haar die helpt om de cuticula glad.

  • Dit kan het haar lijken kroezen-vrij te zijn en extra glans. Het is ook toegevoegd aan veel warmte beschermers als het kan helpen het haar te beschermen tegen schade tegen thermische styling.
  • Dimethicone schept een waterkering op het haar maar niet volledig voorkomen dat het water van het verlaten of het invoeren.
  • load...
con

Als je "The Curly Girl Methode door Lorraine Massey volgen, zegt ze dat, omdat siliconen zijn gemaakt om water af te weren en vormt een afdichting rondom de nagelriem, zal:

  • Voorkom dat de absorptie van water, uiteindelijk uitdrogen van het haar, omdat het haar niet goed kan worden gehydrateerd.
  • Weeg het haar naar beneden en voorkomen dat de natuurlijke krul vorm van de vorming. Omdat siliconen zoals Dimethicone vereisen harde sulfaten voor volledige verwijdering, sulfaten ook uitdrogen van het haar en kan uiteindelijk leiden tot beschadiging van het haar.

Ik stel te zien wat je haar graag persoonlijk. Sommige curlies weet ik vind het niet gebruiken van producten met dimethicon geeft hen hun best hair days met verbeterde krul definitie, terwijl anderen probeerden de krullend meisje methode en vonden hun haren presteert beter met minder frizz en meer glans wanneer dimethicon aanwezig is in hun haar producten is. Ik persoonlijk de neiging om producten die dimethicon als ingrediënt te vermijden, omdat ik vind, terwijl mijn haar goed tijdelijk uit zou kunnen zien, na verloop van tijd en consequent gebruik mijn haar wordt droog en pluizig. Nogmaals, dat is gewoon mijn haar. Het gaat allemaal over trial and error en het maken van uw eigen geïnformeerde beslissingen op uw haarverzorging routine en ingrediënten.

load...