3 stappen naar mijn gemakkelijkste wasdag, ooit | NL.Inspinre.com
De personen

3 stappen naar mijn gemakkelijkste wasdag, ooit

3 stappen naar mijn gemakkelijkste wasdag, ooit

Net als de meeste curlies Ik weet het, mijn aangeduid als "Dag van de was" valt meestal op een zondag. Het is de dag voor mijn werk week en de laatste dag van mijn weekend te focussen op mezelf en mijn behoeften. Het is gewoon logisch. Maar omdat het ook wordt beschouwd als een dag van 'ontspanning', probeer ik de hoeveelheid zware werk te minimaliseren ik eigenlijk moet doen om mijn krullen dope voor de volgende week te houden.

Stap 1. Doe alles wat je nodig hebt in handbereik.

Weg te zetten alles wat je niet doet.

Ik ben een product junkie door de natuur - hallo, ik werk voor NaturallyCurly - dus natuurlijk heb ik genoeg haarproducten om letterlijk serveren een kleine stad in de Frans-Polynesië. Niettemin, ik niet altijd nodig ze rond, in zicht. De rommel doet niets voor mijn psyche, in plaats van het verhoogt mijn oog pijnlijk en doet me denken aan wat een alledaagse taak wasdag is over te zijn.

load...
Iets anders dat zichtbaar is, gaat weg voor de dag.

Op basis van wat mijn krullen nodig hebt voor die dag, ik trek mijn co-wash, diepe conditioner, leave-in, kit, en benodigde instrumenten (borstel, haarspelden, haar banden, handdoek) en laat ze op de teller naast mijn bad. Ik heb een officieus officiële checklist van het product cocktails die ik nodig hebt voor een succesvolle wasbeurt dag op basis van wat mijn krullen nodig hebben gemaakt.

Mijn picks

  • Deep conditioner: SheaMoisture Hydration Intensive Hair Masque, Eden BodyWorks Jojoba All Natural Deep Conditioner
  • Co-wash: HAIRiette Kokum & Marula Co-Wash, InnerSense Pure Inspiration Daily Conditioner
  • Leave-in: Zenzele leave-in conditioner, Briogeo Curl Charisma Amino + Avocado Leave-In Creme
  • Sealant: Ann Carol Beauty Pepermunt Kamille Hair Oil

Stel jezelf de vraag: Wat is het klimaat buiten (vochtig, droog, etc.)? Welke stijl was mijn haar in het grootste deel van de tijd dat dit afgelopen week (strakke beschermende stijl, etc.)? Wat stap was ik vergeten deze afgelopen week (vergeet uw satijnen sjaal op elke nacht te zetten, enz.)?

Stap 2. Benader de douche met een plan.

Niet alleen vleugel het.

Nadat ik eigenlijk baden, scheren, en doet al wat grote lichaam onderhoud spul, is het cruciaal voor mij naar rechts springen in het proces. Op de meeste zomer wassen dagen, dit is hoe dat eruit ziet:

Deep voorwaarde voor 10-40 minuten. Dit is afhankelijk van het specifieke product bevoegdheden en tijd die ik heb beschikbaar. Als ik gebruik maken van een volledige 40 minuten, ik meestal wachten om te baden en scheren nadat ik mijn diepe conditioner een aanvraag hebben ingediend om mijn tijd effectiever benutten.

Uitspoelen met lauw water, gevolgd door co-wassen. Ik heb de neiging om 2 conditioners in een keer te gebruiken - één met tal van slip, een die is dikker en dringt mijn hoge porositeit krullen gemakkelijk. Gedurende deze tijd, ik vinger detangle terwijl mijn haar is onderdompelen in conditioner. Af en toe gebruik ik een ontwarren borstel te definiëren en te versterken mijn natuurlijke krul patroon en laat het product echt mijn strengen doordringen tot mijn hoofdhuid.

load...

Masseer de conditioner in mijn hoofdhuid grondig omdat ik niet een shampoo te gebruiken. Ik wil al het vuil en product build-up te zien run down the drain. Spreken van drain, gebruik ik een plastic hair catcher van Walmart om verstopping te voorkomen, terwijl ontwarren.

Spoelen met koud water stap uit de douche, plop vers gewassen haar met een microfiberhanddoek of t-shirt met een leave-in, dan een olie.

Mijn picks

  • Drogen handdoek: Turbie Twist Handdoek, Curly Tee Handdoek
  • Detangling Kwast: Tangle Teezer, Nat Brush

Stap 3. Stijl je haar op dat moment, als dat nodig is.

Ga je uit? Of bent u in voor de dag?

Dit verandert het proces ooit zo iets. Als ik ga na mijn haar wassen, ik meestal rock een wash-and-go. Dat betekent dat ik kneed wat styling product in mijn krullen na het aanbrengen van een leave-in en en olie als onderdeel van mijn trouwe LCO Method routine.

Als ik in voor de nacht, ik neem deze tijd om ofwel draai, vlecht, of bantu knoop mijn haar in secties met een lichte hold boter en styling lotion.

Mijn picks

  • Stylinglotion: SheaMoisture Jamaican Black Castor Olie Versterken, Grow & Restore Styling Lotion
  • Styling boter: Obia Natural Hair Care Twist Whip Boter
  • Styling crème-gel: DevaCurl Supercream Coconut Curl Styler

Ik kan nog meer olie op mijn hoofdhuid, opgewarmd voor wat extra ontspanning. Op die manier, morgen vóór het werk alles wat ik moet doen in wezen is ontrafelen mijn twists, vlechten of knopen, en laat mijn haar om natuurlijk volume te krijgen gedurende de dag met evenveel kruldefinitie mogelijk (geen afro picks nodig).

Foto's van ondergetekende, met dank aan The Reigny Season.

load...