7 vitamines die elke haartje moet weten | NL.Inspinre.com
De personen

7 vitamines die elke haartje moet weten

7 vitamines die elke haartje moet weten

2 soorten vitamines

Volgens Medical News Today, vitamines zijn in vet oplosbare en in water oplosbare vitamines, die bepalen hoe ze reageren op je lichaam. In vet oplosbare vitaminen worden opgeslagen in het vetweefsel van ons lichaam en zijn gemakkelijker op te slaan dan in water oplosbaar. Ze kunnen in het lichaam blijven voor dagen of maanden. In water oplosbare vitaminen worden niet lang opgeslagen in het lichaam, omdat ze moeten vaker worden vervangen dan in vet oplosbare degenen.

Vitaminen voor Hair

Veel beurt om vitaminen aan de rand te krijgen op gezonde, sterker en langer haar en voor goede reden. Veel last van haaruitval, of er sprake is van een tekort aan bepaalde vitaminen, hebben ze een medische aandoening, zoals alopecia of ze zijn gewoon steeds ouder. De beste manier om voldoende vitaminen te krijgen is om een ​​evenwicht dieet met een verscheidenheid van voedsel te eten en hier zijn de beste vitamines voor een optimale haargroei of op zijn minst af te wenden tekortkomingen die haaruitval kan creëren.

load...

Vitamine A

Vitamine A is betrokken bij het immuunsysteem, visie, reproductie, en cellulaire communicatie, volgens Voedingsnormen. De chemische namen zijn retinol, retinal, en carotenoïden. Vitamine A is een krachtige antioxidant en haar belangrijkste functie is vooral om gezondheid van het oog te bevorderen, maar het is een veel gebruikte manier om gezond haar te bevorderen. Het wordt gebruikt om gezonde talg produceren.

Voedingsmiddelen die u kunt een hoog niveau van vitamine A te vinden zijn levertraan, krill olie, wortelen, perziken, boerenkool, pompoen en spinazie, maar voorzichtigheid te betrachten bij het upping uw inname van vitamine A. Te veel vitamine A kan leiden tot toxiciteit, dat is de reden waarom het eten van voedingsmiddelen met vitamine A is beter dan het nemen van supplementen met grote doses. Tekorten aan vitamine A zijn onder de huid en problemen met het gezichtsvermogen.

Biotine (B-complex)

Een populaire vitamine voor de haargroei en kracht, wordt biotine soms ook wel vitamine H en bevordert gezond haar door het verhogen van de elasticiteit van het haar. Het is de meest onderzochte van alle vitaminen voor haaruitval en zelfs toegevoegd aan veel shampoos juist om die reden. Biotine helpt bij de productie van keratine en is een in water oplosbare vitamine die de meeste mensen genoeg van het voedsel te krijgen. Voedingsmiddelen met een hoog biotine zijn biergist, bruine rijst, bulgur, groene erwten, linzen, en haver.

Symptomen van biotine tekort zijn meestal haaruitval, chronische conjunctivitis, en dermatologische problemen. Want het is oplosbaar in water en ons lichaam kan het niet vast te houden, ons lichaam nodig heeft genoeg van elke dag. WebMD zegt biotine ondersteunt de gezondheid van de huid, het spijsverteringskanaal, het metabolisme, en zelfs de cellen.

Niacine (B3)

Niacine, ook wel nicotinezuur, nature voorkomt in planten en dieren. Het verlaagt cholesterol en triglyceriden in het bloed en ook gebruikt om het risico op hartaanvallen bij mensen met een hoog cholesterol te verlagen. Dit geweldige vitamine helpt ook om de hoofdhuid te voeden en het bevorderen van een gezonde haargroei. Zonder voldoende hoeveelheden niacine je haar broos, futloos geworden, en kan zelfs uiteindelijk vallen uit! Top voedingsmiddelen met niacine zijn vis, kip, kalkoen, varkensvlees, lever, pinda's, rundvlees, champignons, groene erwten, zonnebloempitten en avocado.

load...

Vitamine B5 (Pantotheenzuur)

Net als alle B-vitamines, pantotheenzuur voedsel omzet in brandstof, die de energie produceert. Vitamine B5 wordt verondersteld om te helpen versterken haarfollikels en waardoor ze goed te laten functioneren. Zonder deze vitamine je lichaam zou niet in staat zijn om koolhydraten, vetten, of zelfs eiwitten te gebruiken als energiebron of maak hormonen, die zou veroorzaken je immuunsysteem zou instorten. Grote bronnen van deze vitamine zijn bloemkool, sommige paddestoelen, volle granen en eieren.

Foliumzuur (B9)

Foliumzuur wordt gebruikt in ons lichaam om nieuwe cellen te maken en het Center for Disease Control en Prevention (CDC) stelt dit is erg belangrijk voor vrouwen om deze in hun lichaam voorafgaand moeten zwangerschap tot ernstige aangeboren afwijkingen van de hersenen en de ruggengraat van haar baby te voorkomen. Dit in water oplosbare vitamine is belangrijk voor celvernieuwing voor de rode bloedcellen en andere eiwitten in het lichaam. Dit is de belangrijkste reden waarom het is geweldig voor de haargroei, zoals een tekort aan deze vitamine kan factor hoe snel je haar groeit en de dikte. B9 kan worden gevonden in bladgroenten, peulvruchten, lever, bakkersgist en zonnebloempitten. Bij het nemen van dit als een supplement voor de haargroei, vele nemen tot 10 mg. Een dag.

Vitamine C

Een in water oplosbare vitaminen nodig heeft voor groei en reparatie van weefsels in alle delen van het lichaam. Het is een antioxidant die helpt te blokkeren sommige f de schade veroorzaakt door vrije radicalen en ons lichaam niet in staat zijn om het te maken op hun eigen, noch kan ons lichaam te slaan. Het is heel belangrijk dat we hebben genoeg van deze vitamine in onze dagelijkse voeding. Vitamine C is belangrijk voor het immuunsysteem, maar wordt ook gebruikt in tal van haarverzorgingsproducten, omdat het collageen, dat is van groot belang voor de haargroei en het behoud van de sterkte van het haar bouwt. Het speelt ook een noodzakelijke rol in het absorberen van ijzer, die helpt om uw strengen sterk en gezond te houden. Medlineplus zegt dat je vitamine C krijgen van meloen, kiwi, mango, broccoli, groene en rode paprika's en tomaten zijn uitstekend eten bronnen van vitamine C.

Vitamine E

Dit vetoplosbare antioxidant betrokken is bij immunologische functies, celsignalering, regulatie van genexpressie en andere metabolische processen. De beste manier om uw dagelijkse behoefte te halen is echter voedingsmiddelen, zoals plantaardige oliën, noten, zaden, groene bladgroenten, verrijkte ontbijtgranen en vruchtensappen. Het voorkomt haaruitval en stimuleert de haargroei door te schakelen groei van de haarvaten.

Hoe maak je je vitaminen te krijgen?

load...