De kankerreis van Noelle Smith | NL.Inspinre.com
De personen

De kankerreis van Noelle Smith

De kankerreis van Noelle Smith

Groot haar? Grote borsten? Grote persoonlijkheid? Groot nieuws.

Het grootste deel van mijn leven, heb ik gekend voor mijn grote persoonlijkheid. In de afgelopen 10 jaar, heb ik gekend voor mijn heel lang krullend haar geworden.

Ik heb demonstraties te geven over de beste manier om de zorg voor en de stijl krullend haar (eigenlijk wassen en stylen van mijn eigen haar in het bijzijn van mensen), bij Ellenoire, mijn bad en body producten boetiek in Dundas, Canada. Wat mijn klanten niet weten is dat mijn moeder (die blanke was), wist niet wat te doen met mijn haar of mijn zussen, dus ze hield het kort te maken. Door de jaren '80, had ik een trendy kort kapsel, vaak geföhnd in een "new wave" 'te doen.

Zodra ik was op mijn eigen, ik groeide mijn haar lang. Natuurlijk, ik ton van tijd en geld besteed aan het proberen om erachter te komen hoe je het kijken zijn best. Zodra ik de beste producten gevonden, ben ik begonnen ze te verkopen aan mijn boetiek.

load...

In december vorig jaar vond ik een brok in mijn borst. De volgende ochtend was ik bij mijn dokter. In minder dan een maand, ik was gediagnosticeerd met borstkanker. Ik koos voor mijn borsten te laten verwijderen, want ik was er zeker van chemotherapie was onwaarschijnlijk, wat betekent dat ik kon mijn kostbare haar te houden!

Als een alleenstaande ouder en ondernemer, ziek op chemo duur zou zijn. Mijn haar demo's helpen de verkoop te stimuleren, zodat mijn haar te verliezen zou kostbaar zijn. Ik was opgelucht dat het hebben van een operatie betekende dat mijn kanker beproeving was eenvoudig in vergelijking met andere kankerpatiënten. Ik dacht borstreconstructie zou me een nieuwe sexy (misschien zelfs nog groter!) Buste te geven, en dan zou het voorbij zijn.

Helaas was dit niet te zijn. Zodra de operatie was voltooid en de verslagen zijn in alles veranderd. De artsen aanbevolen hoge dosis chemo, veroordeling mij om mijn handelsmerk haar te verliezen. Ik was verdrietig en bang, en vooral boos dat ik was misleid over de chemo.

Chemo begon in april.

Een paar dagen na de eerste behandeling, heb ik mijn laatste krullend demo en gehakte mijn haar kort. We maakten het tot een evenement in de boetiek, en in zekere zin dat gaf me een gevoel van controle en kracht. Ik was degene die mijn haar af, NIET chemo.

Noelle droeg een blonde mohawk vlak voor haar haar viel uit de chemotherapie.

Gewoon voor de lol, ik had een blond mohawk voor een week voordat mijn haar viel uit. De mohawk gaf me het gevoel krachtig. En ik had deze macht om me te dragen door middel van de fysieke en emotionele verwoestingen van een hoge dosis chemo. Mijn haar viel uit in de handen vol, mijn lichaam opgeblazen, mijn huid werd strak en droog, mijn mond smaakte naar een asbak en aluminiumfolie. Ik dacht dat ik wist wat ik was tegen; Ik lees zo veel als ik kon over de ziekte en de behandelingen, en had gezien mijn moeder gaan door chemo. Maar niets me voorbereid op de realiteit van chemo op de top van een borstamputatie.

De emotionele beroering van het hebben van mijn lichaam overgenomen door de drugs en hun verschrikkelijke bijwerkingen genomen verbruikt mijn elk moment. Ik kon nauwelijks werken, en enkele dagen kon ik nauwelijks lopen. Ik overtuigde mezelf dat de persoon in de spiegel een krijger moet zijn - een strijder tegen kanker. Ik was een kaal en opgeblazen one-breasted krijger zonder wimpers. Het was moeilijk om elke ochtend om niet te huilen bij het zien van mezelf, maar ik wist dat sterk was mijn beste verdediging. Mijn zoon me nodig had, mijn winkel had me nodig en ik was niet over te laten deze Take Me Out! Ik vergat over hoe ik keek en deed het beste wat ik kon, met een glimlach op mijn gezicht. Ik geblogd en Facebooked en vertelde anderen wat ik leerde.

load...

Noelle's heldere visie overeenkomt met haar glanzende hoofdhuid.

Chemo eindigde in juli, en ik ben dankbaar voor de giften die kanker heeft me gegeven. Ik heb nieuwe vriendschappen met andere vrouwen in dezelfde situatie. Ik heb een hernieuwd gevoel van mezelf, en het vertrouwen om te weten dat ik kan alles strijden. Ik ben een krijger - niet zo opgeblazen of bang. Ik ben de sterkste ik ooit ben geweest. Vandaag sta ik hier in mijn winkel zonder mijn krullen, zonder al te grote borsten (nog !?), maar met mijn persoonlijkheid intact. En het is groter dan ooit!

load...