De schoonheid van grijze krullen | NL.Inspinre.com
De personen

De schoonheid van grijze krullen

De schoonheid van grijze krullen

NaturallyCurly lid Gladys heeft een mooie zilveren haren.

Naarmate er meer zilver strengen dook, werd die taak moeilijker. Maar na haarkleur draaide haar natuurlijke donker bruin haar een tint oranje gember, besloot ze te stoppen met het sterven het. Ze heeft dye-vrij voor meer dan een jaar en kon niet gelukkiger zijn.

"Ik beschouw mezelf als een vrij weinig onderhoud soort vrouw, en was erg ongelukkig met de tijd, kosten en 'ick' factor van mijn haar te sterven", zegt Madonna van Sandy Hook, Va. Madonna is één van een groeiend aantal vrouwen die kiezen om te gaan zilver, wit en grijs.

Curl goeroe Lorraine Massey noemt vrouwen zoals deze zilver sirenes, en ze zien meer van hen op haar Devachan Soho salon deze dagen. Ze zei dat ze meestal vrouwen zijn die bevonden zich terug te keren naar de salon om de drie weken voor kleur. "We hebben een lading zilver sirenes, en sommige van hen zijn jong," zegt Massey. Vrouwen besluiten te laten hun haren grijs worden om uiteenlopende redenen, op verschillende punten in hun leven.

load...

"Het is standaard dat ik steeds mijn grijze, omdat ik niet in kleur kan veroorloven", zegt 36-jarige Beth Murschell van Bradenton, Florida, die heeft ongeveer twee duim van grijs op de hoofdhuid. Maar ze zegt dat ze in conflict. "Ik hou van het idee van gezonde, natuurlijke haar, maar wil niet dat mensen aan te nemen Ik ben ouder," zegt ze. "Ik denk dat het nastreven van mijn grijze haren als een positieve zaak."

Voor de meeste mensen die de beslissing te nemen, dan is dat omdat van ze genoeg hebben van de demarcatielijn van hun grijze haren en gekleurd haar, en de tijd en moeite die het kost om het te kleuren. "Ze krijgen hergroei zo snel, en het is een pijn in de nek om de kleur zo vaak", zegt Jonathan Fakkel van het krullend haar Institute. Going grijs moet niet worden gezien als het gooien handdoek in de ring. Voor veel vrouwen, kan zilver krullen vleiend. "Grijs haar is absoluut mooi," zegt Torch. "Er zijn een aantal mensen die ik zou nooit stel kleuren hun haar want ik kan niet denken aan een kleur die beter zou kunnen zien."

Gaan grijze sierlijk vergt enige voorbereiding - mentaal en fysiek. Voor velen is de "two-tone" fase - meestal de eerste drie maanden - is vooral intimiderend.

Sommige stylisten raden overschakelen van een vaste naar een semi- of demi-permanente haarkleuring om het proces gemakkelijker als het groeit uit omdat het de grijze kan mengen en zorgen voor enige variatie in toon te maken.

Ben Stewart, kleur directeur bij Cutler Salons in New York, zei dat hij graag wat weinig licht doen als het grijs is gegroeid in ongeveer twee inches. Deze zouden strepen van kleur zo dicht mogelijk bij de natuurlijke haarkleur mogelijk zijn.

Fakkel maakt gebruik van een soortgelijke techniek die breekt de grijze demarcatielijn door het weven in sommige haarkleur via de wortels. Hij weeft de kleur door middel van slechts 35 procent van het haar - net genoeg te breken van de lijn. Als de grijze hergroei langer wordt, zou hij dezelfde techniek opnieuw te doen, dit keer op slechts 10 procent van het haar. Op een gegeven moment zal hij een kortere cut aanraden om de resterende kunstmatige kleur te verwijderen. "Vroeg of laat, is het af te snijden," zegt hij. "Maar je hoeft niet te springen en snijd het meteen."

load...

Wanneer een klant overweegt te gaan grijs, Massey in eerste instantie graag een gedeelte van het haar te laten in het grijs zodat de klant zich kan aanpassen aan de look. Of zij kan laten het deel eronder groeien terwijl het kleuren van de rest. "Als je echt alles weer goed, houwt ze af," zegt Massey.

Grijs haar heeft de neiging om droger te zijn, en kan een eigen leven te hebben. Vocht is vooral belangrijk om de krullen veerkrachtig te houden. Gebruik een vochtinbrengende shampoo en conditioner. Maar je zou minder conditioner nodig heeft dan u gewend te gebruiken omdat grijs haar heeft de neiging minder beschadigd dan gekleurd haar te zijn.

Shine is de sleutel voor grijze haren omdat het de neiging om transparant te zijn. Het kan dunner en frizzier kijken als het saai. Torch graag Curl Keeper te gebruiken op zijn grijze klanten om hun glans te verbeteren.

De textuur kan veranderen wanneer u grijs te gaan. Judi Kramer van San Francisco zegt dat haar zilveren haar is curlier en droog, terwijl haar bruine haar was vettig en golvend. "De grijze haren heeft genomen op een eigen leven gaan leiden", aldus Kramer. "Ik had om alles te veranderen."

Madonna had een soortgelijke ervaring toen ze begon gaan grijs. "Mijn grijzen toevallig een mooie schaduw van zijn glanzende, zilvergrijze, maar ze zijn veel meer pezig en kinky dan de rest van mijn haar," zegt ze. "Ze hebben een eigen wil! Ze hebben ook de neiging om uit te boing van de rest van het pakket in een zeer oncontroleerbare manier."

"Als ik meer over de zorg voor mijn golven en krullen in het algemeen te leren, de Greys beginnen om een ​​beetje meer lekker spelen met de bruin. Maar ik heb ook geleerd om de grijzen accepteren zoals ze zijn. Als ze echt willen boing, ik laat ze gewoon boing." Het beste advies dat ze heeft het aan "te omarmen je grijze haar in al zijn glorie, net zoals het is."

"Experimenteren met technieken en producten, en leren hoe te werken met de grijze plaats van te proberen om het te veroveren en maken het zich gedragen op een bepaalde manier." Voor sommigen kan de beslissing om grijze gaan geleidelijke nemen van enkele decennia. Kramer zegt dat ze begon het krijgen van haar eerste grijze haren toen ze was 16. Ze is ingekleurd door haar jaren '20 en vroege jaren '30, gaan blond, dan rood. Door haar late jaren '30, haar haar was zout en peper. Nu in haar jaren '50, Kramer's haar is een mooie zilveren. Met haar blanke huid, ze zei dat het "allemaal werkt."

"Als je laat het gebeuren op een geleidelijke manier, het is een veel gemakkelijkere overgang", zegt Kramer. "Je kunt leren om het lief te hebben." Toen ze het onderwerp van het kleuren van het haar nu met coloristen aansnijdt, zeggen ze allemaal "Doe je haar niet aan."

"Ik heb altijd krijg complimenten over mijn haarkleur," zegt Kramer.

Producten voor Silver Sirens

Shampoos:

Jessicurl Hair Cleansing Cream

Curlisto Hi-Light Shampoo

Clairol Shimmering Lights

Devacurl Calling All Blondes

Matrix Dus Silver

Cutler Extra Gentle Shampoo

Conditioners

Devacurl één voorwaarde

Jessicurl Too Shea!

Elucence Moisture Balancing Conditioner

Shea boter

Cutler Intensive Conditioner

load...