Hoe je je haar te wassen zonder shampoo | NL.Inspinre.com
De personen

Hoe je je haar te wassen zonder shampoo

Hoe je je haar te wassen zonder shampoo

"Wat is de deal met dit‘geen poep’rage? Is het haar meer gezond als gevolg van de natuurlijke oliën die u gebruikt? Ik heb op Pinterest mensen praten over het gebruik van zuiveringszout als een cleanser en appelazijn als een conditioner gezien." - Allie

Om Allie's vraag te beantwoorden bekijken we een aantal alternatieve manieren om je haar te wassen.

The Ultimate Geen Poo

Dit betekent dat je niet je haar HELEMAAL schoon te maken. Zelfs niet afspoelen met water.

Werkt het? Zeker. Je hoeft niet echt om je haar shampoo. Natuurlijk, het zal niet schoon zijn. Het zal minder beschadigd zijn en waarschijnlijk kijken meer glanzend. Het kan echter ook kijken en vettig aanvoelt, ruikt grappig, en moeilijk te stijl op geen enkele manier, behalve plat op je hoofd.

load...
Shampoo gratis poo

Dit is het spoelen van je haar met water.

Werkt het? Het zal zeker je haar te vernieuwen, maar het zal niet verwijderen zware styling resten. (En, zoals we zullen uitleggen, je bent nog steeds schade aan je haar zelfs zonder de shampoo.)

Cowashing

Ook bekend als conditioner wassen of “co-poo” dit eenvoudig met behulp van een conditioner om je haar te wassen.

Werkt het? Ja omdat conditioners die oppervlakteactieve stoffen bevatten (hoewel een ander soort dan die welke worden gebruikt in shampoos.) Ook, ze worden gebruikt bij veel lagere niveaus, zodat ze niet zo goed schoon te maken en conditioners kunnen meer olieachtige materialen die je haar te laten voelen vies te hebben. Voor de dagelijkse reiniging zult u waarschijnlijk teleurgesteld worden door het gebruik van conditioner als je haar reinigingsmiddel. Het kan ook beginnen te bouwen op haar en zwaar aanvoelen. Het zal ook het aantrekken van veel meer stof, pollen, en vuil uit de lucht. Het merk WEN is waarschijnlijk het meest populair in dit opzicht, maar je hoeft niet te veel geld uitgeven om dit te proberen. Kijk naar een goedkope siliconen vrije conditioner als de traditionele VO5 en Suave producten.

reverse wassen

Het gaat om het aanbrengen van conditioner of een olie om je haar voordat je shampoo. Het idee is dat je “met behulp van up” een aantal van de waskracht van de shampoo op de “fake oliën”, zodat minder van de “natuurlijke oliën” zijn weg gestript.

Werkt het? Ja, tot op zekere hoogte. We kregen een aantal experimenten en zagen enkele vermindering van de kleur vervagen. Maar het heeft dezelfde nadelen als cowashing.

Droogshampoo

Dit is typisch een aerosolized poeder (bijvoorbeeld zetmeel) die u spuiten op je haar en borstelen. (Ook strooi in versies)

Werkt het? Absoluut. Het poeder absorbeert overtollige olie van je haar en vervolgens borstel je het poeder uit. Het is ook geparfumeerd dus het kan een beetje van die geur achter zal laten. Maar het hoeft niet je haar bijna even goed als een gewone wassen schoon te maken. Het kan ook een wit residu achter te laten en kan haar gevoel bruto vertrekken. Echter, als je wilt een wassen dag of twee overslaan dit product is goed in een snuifje. Het is ook goed voor gekleurd haar, omdat het zal helpen de hoeveelheid kleur verloren te verminderen. We ontwikkelden een van de eerste massamarkt droge shampoos en zag een tweede voordeel dat was “tweede dag haar.” Gaf haar betere textuur op de tweede dag, zodat het beter vormgegeven.

load...
alternatieve shampoos

Dit is het wassen van je haar met iets anders dan shampoo (zoals zuiveringszout of azijn.)

Werkt het? Het hangt af van wat uw shampoo vervanger is. Sommige mensen denken dat ze kunnen body wash gebruiken in plaats van shampoo. En je kunt... Maar chemisch body wash is bijna identiek aan shampoo dus er is geen extra voordeel. (In feite als er iets zal je haar laten voelen erger.) Hoe zit het met zuiveringszout en / of azijn? Baking soda is geen goed idee. Het is niet een goede olie absorber dus het zal niet werken als het zetmeel in een droge shampoo. Plus, het heeft een zeer hoge pH, die kan vertragen het herstel van de zuurmantel op je hoofdhuid. Theoretisch de hoge pH kan het haar schade ontstaan ​​door het veroorzaken van extra zwelling. Azijn heeft een lage pH, maar anders dan helpen om minerale afzettingen te verwijderen, is het niet echt enkel voordeel. Het idee dat de lage pH sluit de cuticula en maakt het haar glanzender is slechts een mythe.

No-Rinse shampoos

Wat is het? Hier is een andere manier om je haar te wassen zonder water. De formule is een echte shampoo, behalve dat je het niet uitspoelen. De meest populaire merk is No Rinse Shampoo. De formule is veel runnier dan een gewone shampoo, zodat u niet water nodig om het schuim te maken. Zet ze gewoon op droog haar, werken door met je vingers en let op het schuim. Veeg het schuim met een handdoek voor schoon haar.

Werkt het? Deze formule zal beter zijn dan de droge shampoos werken. Het kan je haar beter dan een conditioner te reinigen. Maar het zal niet zo goed als een gewone shampoo. Maar als het water is schaars of als je gewoon geen zin om te hoppen in een douche, kan dit zonder spoeling shampoo voor u zijn. Ook kunt u de resterende oppervlakte-actieve stof die overblijft op je hoofdhuid kan irritant vinden.

Sulfaat vrije shampoo

Eervolle vermelding: Nogmaals, het is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Sulfaten zijn uitstekend reinigingsmiddelen en als je erg vet haar hebben of gebruiken veel styling producten zullen waarschijnlijk hen zal verwelkomen. Aan de andere kant, als je hoofdhuid is snel geïrriteerd of als u denkt dat u gevoelig bent voor droog je misschien niet de manier waarop ze je haar en hoofdhuid gevoel vertrekken bent. Het trieste is dat de meeste sulfaat gratis producten werken heel vergelijkbaar met sulfaten. Er zijn slechts een paar wasmiddelen die echt bewezen hebben aantoonbaar milder zijn.

Waarom is het wassen en drogen te beschadigen?

Twee redenen: de haarvezel zwelt na verzadiging met water dat verheffing van de cuticula veroorzaakt. Drogen van het haar niet alle van deze cuticula tillen om te keren en zodra de cuticula wordt opgetild kan losraken.

De tweede reden is dat je je haar te drogen. Als u gebruik maakt van een handdoek in enige mate je veroorzaakt veel wrijving door het haar te wrijven. Als u gebruikt een föhn de hoge hitte kan schade veroorzaken. Natuurlijk, als de lucht drogen je haar moet volkomen veilig zijn, toch? Niet noodzakelijk.

Eén studie vond dat de lucht gedroogd haar onderhoudt meer schade aan de celmembraan Complex (CMC), de sandwich-y laag van eiwitten, lipiden en covalent gebonden vetzuren die de “lijm” die opperhuid samenbindt. Zodra de CMC beschadigd cuticula gemakkelijker wat leidt tot ruwe beschadigd haar die uiteindelijk kan splitsen en breken verkeerd zit. De auteurs veronderstellen dat, omdat de lucht drogen duurt zo veel langer dan föhnen dat sommige interne componenten van de CMC worden blootgesteld aan water voor veel langere tijd. Dit water blootstelling gedurende veroorzaakt een knik in de CMC laag. Föhnen verwijdert het water sneller, zodat de CMC een kans te knikken heeft. Hoewel dit intrigerende ontdekken dat er twee belangrijke kanttekeningen: ten eerste, dit is een enkele studie en men moet nooit volledig geloven dat een verrassende bevinding dat afkomstig is van slechts één onderzoek; meer onderzoek moet worden gedaan. Ten tweede, zelfs al is het föhnen lijkt minder schade aan de CMC veroorzaken, is veroorzaakt meer schade aan het oppervlak. Daarom je de handel een vorm van schade voor een ander door de lucht drogen haar.

Is No Poo beter voor natuurlijke oliën het haar van?

Dit is een andere mythe. Laten we praten over hoe olie (ook bekend als talg) krijgt op je hoofdhuid in de eerste plaats. Talg wordt geproduceerd in kleine talgklieren onder de oppervlakte van de huid. Deze klieren produceren een olieachtige substantie die het oppervlak van de huid door middel van haarfollikels bereikt. Sommige talg is een goede zaak - het is een natuurlijke moisturizer en het houdt je huid en het haar zacht en soepel. (Natuurlijk, sommige mensen zijn gevoelig voor overmatige talgproductie en dat kan te veel van het goede zijn.) De voorstanders van deze mythe moet denken dat het wassen van je haar ontdoet de natuurlijke oliën, zodat het niet wassen van het haar laat meer natuurlijke olie op uw haar. Rechts? Nee niet echt.

Elke keer dat je het bevochtigen en drogen van je haar je beschadiging van de vezels en strippen van kleur. 

Eigenlijk, strippen weg olie met een shampoo zal uw klieren produceren meer olie. Om te begrijpen hoe dit werkt, moet je begrijpen hoe de talgproductie is geregeld - met andere woorden wat aan en uit zet de talgklieren. Het blijkt dat het de aanwezigheid van talg aan de oppervlakte van de huid die de talgproductie regelt. Hoe is dat mogelijk?

Als u wilt dat alle details check out deze studie waarin wetenschappers gestripte olie uit de huid en vervolgens gemeten hoe lang het duurde de huid om opnieuw olie zelf. Maar hun bottom line is dat de aanwezigheid van olie op het huidoppervlak een signaal stuurt naar de talgklieren om uit te schakelen. Dit signaal wordt veroorzaakt door de druk van de olie in de follikel en de vorming van een chemisch signaal dat naar beneden door de huid beweegt. Maar waarom dan niet het wassen van uw hoofdhuid vetter en vetter? Dat komt omdat de olieproductie vlakt af zeer snel.

Elke keer dat je het bevochtigen en drogen van je haar je beschadiging van de vezels en strippen van kleur. Daarom zal een alternatief dat er water voorkomt schade te beperken en houden kleur tegen verbleken. Maar er is zeker geen bewijs dat thuis oplossingen zoals baking soda en azijn zijn beter voor je haar dan shampoo. In feite kan een aantal alternatieven (zoals het gebruik van zuiveringszout) meer kwaad dan goed, maar anders dan dat het is eigenlijk gewoon een kwestie van persoonlijke smaak te doen.

Wat is uw manier van reinigen? Wat zijn de resultaten geweest?

Dit bericht is geschreven door The Beauty Brains voor CurlyNikki

load...