Maak kennis met twee van de ontluikende bloggers over natuurlijk haar | NL.Inspinre.com
De personen

Maak kennis met twee van de ontluikende bloggers over natuurlijk haar

Maak kennis met twee van de ontluikende bloggers over natuurlijk haar

De natuurlijke haarverzorging scene in Kenia bruist! Nu meer dan ooit tevoren, worden de vrouwen ditching relaxers en trots dragen van hun knikken en krullen. Met de groei van online natuurlijk haar communities, zijn Keniaanse natuurlijk haar bloggers springende tot content die aan hun lokale context relevant is te delen.

Ik stak zijn hand uit naar twee van mijn favoriete Keniaanse bloggers - Sharon van @mykenyanpuff en Vikky van @napspiration voor meer informatie over wat ze doen en hoe ze het veranderen van het verhaal in Kenia uit te vinden.

Vikky Wamnbui

Hey dames, kunt u introduceren jezelf ?!

Vikky: Hello there! Ik ben Vikky Wambui. Ik ben een 38-jarige alleenstaande moeder. Ik heb een 18-jarige zoon en ik werk voor een toonaangevende internationale koeriersbedrijf als een land Commercial Manager.

load...

Sharon: Hey! Ik ben Sharon Malonza en ik ben een 18-jarige studente aan de universiteit.

Wanneer ben je natuurlijk gaan?

V: Ik heb natuurlijk al vijf jaar - ik heb mijn grote chop mei 2012.

S: Ik besloot om relaxers gaan uit en begin mijn eigen haar reis in 2015. Na de overgang voor tien maanden, ik grote fijngehakte maart 2016.

Sharon Malonza

Waarom ben je begonnen met bloggen en hoe kunnen we u te vinden op social media?

V: Ik begon mijn platform om mijn haar reis te documenteren en te inspireren anderen die overwegen te gaan natuurlijk. Ik heb ook te beoordelen lokaal beschikbare producten. Op Facebook en Instagram, ik ga door de naam Napspiration.

S: In de loop van mijn haar reis, ik heb gevonden mezelf uitgaven uur het lezen van haar verschillende blogs en het bekijken van YouTube-video's. Ik heb zo'n honger naar kennis gesteld en de go-to persoon onder mijn vriendinnen voor alle dingen natuurlijk haar zijn geworden. Mijn YouTube-kanaal is een uitbreiding van deze passie. Ik doe alles uit tutorials en tips om product reviews.

Wat zijn enkele van de uitdagingen van Kenia natuurlijk haar en bloggen scene?

V: Het bloggen scene, is nog steeds een kleine gemeenschap en we al vrij veel kennen elkaar. Maar ik denk dat we niet genoeg samenwerken en kan nog veel meer doen aan elkaar en de industrie te laten groeien.

S: Kenianen zijn geweldige mensen, maar we kunnen er harde kritiek in de richting van onze eigen. Ik begrijp dat we waarde hechten aan kwaliteit, maar soms kunnen we een moeilijke menigte te behagen. Met betrekking tot haar bloggen, kan onze content erg eentonig. Vele malen, we doen wat al gedaan door bloggers, uit andere landen, die voor ons begonnen. Het is een hele uitdaging om unieke en originele content te creëren.

Interessant punt, Sharon. Als een natuurlijke haren blogger, hoe gaat u dit probleem in het creëren van meer originele inhoud te overwinnen?

S: Wel, er is nog veel ruimte om de inhoud te lokaliseren. Zo zijn veel natuurtalenten nog op zoek naar lokaal beschikbare producten dus ik doe reviews op de lokale, de Keniaanse-merken. Ik ook lifestyle tips en hacks vanuit het perspectief van een Keniaans meisje.

load...

Wat is wat advies zou je geven aan een meisje dat is de overgang?

V: Going natuurlijk is een proces. Misschien heeft u uw grote chop komen in een tijdje, maar het kost tijd het volste vertrouwen om uw krullen rocken in welke stijl je wilt voelen. Door het documenteren van je reis herinnert u waarom u begonnen en hoe ver je bent gekomen. Dus als je echt niet het gevoel je weer, neem uw camera en 'document'.

S: Als u wilt dat je haar gezond te laten groeien, hoef je niet per se om alles wat je ziet op YouTube of Instagram zo is na te bootsen. Zorg ervoor dat u de unieke behoeften van uw haar rekening te houden - met inbegrip van uw haar dichtheid, porositeit - en dan bouwen een regime dat werkt voor u, uw levensstijl en uw budget.

Wat is je haar regime? Holy Grails?

V: Ik pre-poo mijn haar 's nachts met behulp van Shea Hair Treatment Pre-Poo door Femmes de Karite. Vervolgens heb ik mijn haar wassen met Shea Moisture's Manuka Honey & Mafura Oil Intensive Hydration Shampoo. Het is nu als het reinigt mijn haar en de hoofdhuid echt goed, terwijl op hetzelfde moment dat vochtinbrengende is een favoriet van mij voor een tijdje. Als het gaat om conditionering, ik normaal was mijn haar in vier delen en ik gebruik Shea Moisture's Manuka Honey & Mafura Oil Intensive Hydration Conditioner want het heeft een veel slip. Ik opvolging door diepe conditionering gedurende dertig minuten met mijn verwarming cap. Ik heb onlangs geprobeerd Shea Moisture's Super Fruit Complex 10-in-1 Renewal System Hair Masque en I love it! De geur, slip, het vocht is doordrenkt in mijn haar was geweldig. Als het gaat om hydraterende en styling, ik gebruik yangu Rich Creme door Harvest of Sunshine als detangler. Toen ik draai mijn haar in acht dikke twists en bewaar ze voor drie of zo dagen.

S: Ik was mijn haar elke tien dagen, want ik heb lage porositeit haar. Ik begin met mijn haar in vieren snijden en vervolgens spritzing het met wat water. Mijn pre-poo uit Tresemme Naturals Conditioner meestal afgesloten met kokosnootolie of amla olie. Ik pre-poo voor ongeveer een uur en dan shampoo mijn haar met Creme of Nature Sulfate-Free Shampoo. Ik diepe staat met Mega Growth Deep Conditioner, en zorg ervoor dat mijn strengen genieten van wortel tot punt. Ik gebruik mijn verwarming dop van Natrella gedurende ongeveer 30 minuten om het meeste uit mijn DC krijgen. Na spoelen mijn behandeling, I t-shirt droog mijn haren en gebruik de vloeistof-Crème-olie werkwijze voor het afdichten van het vocht in mijn strengen. Ik draai mijn haar in twee strengen wendingen, laat ze 's nachts en de volgende ochtend, ik ontrafelen ze voor een stevige twist out.

Veel dank aan Vikky en Sharon voor het afwerpen van wat licht op de bloggen scene in Kenia. Voel je vrij om contact te brengen met deze curlies over de hele wereld blijven door ze aan te vinken op hun social media platforms.

Hoe gaat het met bloggen en natuurlijk haar gemeenschap in jouw land? Voel je vrij om beneden laat ons een briefje, willen we graag weten wie uw favoriete natuurlijk haar bloggers zijn in uw land!

load...