Maakt vitamine C echt je haar groter? | NL.Inspinre.com
De personen

Maakt vitamine C echt je haar groter?

Maakt vitamine C echt je haar groter?

Vitamine C is al lang geprezen om haar schoonheid profiteert van anti-aging eigenschappen voor jonger uitziende huid te groeien langer, sterker haar en nagels.

Zijn dit gewoon marketing beweert dat de cosmetica-industrie is om u te laten denken dat de producten zijn natuurlijk, groen en gezond? Of zijn er echte voordelen aan het toepassen van vitamine C naar buiten om je haar en huid? Misschien niet verrassend, is het antwoord soms ja, soms niet. 

Wat zijn de voordelen van vitamine C?

Voordelen voor de huid

Vitamine C is een populair onderdeel van veel lokaal aangebrachte huidverzorgingsproducten, waar het definitieve waargenomen voordelen als boven bepaalde concentraties (5-15%) gebruikt.

load...

Anti rimpel

Aan het oppervlak fungeert als een anti-oxidant, bestrijden schade veroorzaakt door vrije radicalen door milieuverontreinigende stoffen en ultraviolette blootstelling aan straling. Dit kan helpen bij de vorming van nieuwe rimpels die optreden wanneer vrije radicalen aanwezig zijn voor de huid te voorkomen.

Verhoogde collageen

Vitamine C is ook aangetoond door te dringen en over te dragen aan epidermale weefsel, waar het helpt bij cellulaire reparatie en bevordert de aanmaak van collageen. Het valt buiten het bestek van dit artikel om alle van de mechanismen en variabelen waarmee vitamine C voordelen huid te verkennen, maar het is duidelijk, het levert een aantal echte waarde.

Of het biedt voordelen voor haar is minder afhankelijk ingewikkeld cellulaire processen en meer afhankelijk van een aantal fundamentele chemische eigenschappen.

Chemische structuur

Vitamine C is de algemene naam voor ascorbinezuur, een kleine chiraal molecuul, dat wil zeggen een die kan voorkomen in twee verschillende vormen die niet spiegelbeelden van elkaar. Het type ascorbinezuur gevonden in planten, dieren gesynthetiseerd en gebruikt in cosmetische en voedingsproducten is het linkshandige molecuul (linksdraaiende enantiomeer) ascorbinezuur (L-ascorbinezuur). Om welke reden dan ook de rechtshandige versie (rechtsdraaiend) niet in de natuur voorkomen en de-lab gesynthetiseerd versie biedt geen voordelen ten opzichte van zijn meer direct beschikbaar isomeer. 

Voordelen voor haar

Mild schoonmaakmiddel

Vitamine C is een klein molecuul organisch zuur, met belangrijke structurele kenmerken gemeen met andere milde zuren, zoals azijnzuur (azijn) en citroenzuur. Daarom kan ascorbinezuur werken als een mild klaringsmiddel in shampoo en effectief kan zijn bij het helpen verwijderen van minerale afzettingen zich op het oppervlak van het haar. Dit verbetert het vermogen van het haar om vocht te accepteren, waardoor het zacht en soepel en bestand tegen klitten en breuk maakt.

load...

Shine enhancer

Ook de lagere pH van zure shampoo verzacht en verstevigt de cuticula oppervlak, waardoor het haar gelijkmatiger reflectieve en glanzender.

Humectant

De aanwezigheid van meerdere hydroxylgroepen (zuurstof-waterstof, -OH) maakt ascorbinezuur zeer hygroscopisch, wat betekent dat aantrekt en bindt water aan zichzelf. Om deze reden, kan vitamine C fungeren als een bevochtigingsmiddel en effectieve moisturizer in haarproducten wanneer gebruikt in conditioners, leave-in conditioners en styling producten.

Anti breuk

Ook wanneer opgenomen als een component in leave-in conditioners en styling producten, kunnen vitamine C fungeren als een antioxidant, ongeveer op dezelfde wijze als in huidcrèmes. Vrije radicalen kunnen structurele schade aan de eiwitten in het haar, wat kan leiden tot gespleten uiteinden en breuk veroorzaken.

Kleurbehoud

Ze kunnen ook reageren met zowel natuurlijke als synthetische melanine kleurstofmoleculen in de cortex van de haarlokken en bleekmiddel kleur uit haar gevestigd en dat tegelijkertijd fysieke schade te veroorzaken. Om deze reden, kunnen vrije radicalen aaseters, zoals vitamine C vrij nuttig in kleurbehoud en onderhouden van de gezondheid en de integriteit van haar. Ascorbinezuur is water oplosbaar en derhalve niet een zorg voor opbouw of accumulatie op het oppervlak van het haar, zelfs bij niet-reguliere reinigingsmethoden worden toegepast (low-poo, no-poo).

Vaak wordt vitamine C gebruikt als conserveermiddel of pH-regelaar in haarverzorgingsproducten en heeft geen significante invloed op alle op uiteindelijke eigenschappen van het product. Als blijkt als een van de laatste paar ingrediënten, hieronder wat bekend staat als de één procent lijn, kunt u er zeker van zijn dat dit het geval is. 

Heeft vitamine C je haar te laten groeien?

De marketing materialen voor sommige haarverzorgingsproducten beweren dat hun vitamine-C bevat formule haargroei kan bevorderen en reparatie een ongezonde hoofdhuid. Hoewel het zeker waar dat ascorbinezuur kan overdracht naar weefsels en cellen specifiek geformuleerde huidverzorgingsproducten waar het kan deelnemen aan cellulaire processen, is dit meestal niet het geval in shampoos en conditioners.

De redenen hiervoor zijn dat de pH van haarverzorgingsproducten het algemeen te hoog voor de actieve zuur en de concentratie van het ascorbinezuur te laag is er een voordeel. Om deze reden hebben de meeste van dit soort producten zal geen significante impact op de hoofdhuid of het haar groei. 

de meeste van dit soort producten zal geen significante impact op de hoofdhuid of haargroei

Het is echter mogelijk dat een formule voor rechtstreekse huid toepassing van een aantal voordelen voor de hoofdhuid weefsel kan zijn. Of dit zou haar groei te bevorderen is niet zeker, maar een gezonde hoofdhuid is in de beste positie om deze functie uit te voeren. Dit zou waarschijnlijk vallen in de categorie van “het kan geen kwaad om te proberen met mate.”

Mogelijke bijwerkingen

Sommige gebruikers hebben gemeld dat sommige vitamine-C-gebaseerde producten hebben viltdroging om hun handen en haar. Dit gaat zeer afhankelijk van een individuele haar en huidtype, evenals op de andere bestanddelen in de formulering te zijn. Het is twijfelachtig dat vitamine C zelf leidt tot droog, maar misschien als in combinatie met harde oppervlakte, een te lage pH of onvoldoende verzachtende middelen en vochtinbrengende kan alle ongewenste tastzin produceren.

Altijd vertrouwen op je eigen reactie op een product en gebruiken wat werkt voor u!

load...