Moet je je krullende haar s nachts of s morgens wassen? | NL.Inspinre.com
De personen

Moet je je krullende haar s nachts of s morgens wassen?

Moet je je krullende haar s nachts of s morgens wassen?

Mocht u was je haar 's nachts of in de ochtend? In een ideale wereld, zou ik mijn haar wassen in de ochtend, laat mijn diepe conditioner zitten voor een half uur, dan laat het aan de lucht drogen, het maakt niet uit hoeveel uren het zou duren.

Echter, helaas, dat is niet realistisch voor mij op dit moment.

Dus in plaats daarvan, ben ik momenteel experimenteren met welk tijdstip van de dag werkt beter. Hier zijn de voors en tegens van het wassen van je haar in de ochtend versus wassen van je haar 's nachts.

's morgens wassen

Veel van curlies krijg uitstekende dag 1 krullen, en wassen in de ochtend stelt ons in staat te profiteren van deze. Echter, als je moet ergens zijn en hebben geen tijd aan de lucht drogen je natte haar te hebben, dan is een diffuser is vereist voor het versnellen droogtijd. Voor sommigen is het verspreiden kan leiden tot haar om een ​​beetje frizzier zijn.

load...

Wassen in de ochtend kan ook betekenen dat u eerder wakker, dat is niet de beste optie voor degenen onder ons die geen vroege vogels zijn.

Naar buiten met vers natte, gewassen haar in de winter ook werkt niet voor mij (aangezien temperaturen onder het vriespunt haar breuk kunnen veroorzaken). Als je moet wassen in de ochtend en hebben niet veel tijd, zachtjes knijpen het overtollige vocht met een katoen of microfiber handdoek kan helpen droogtijd te verlagen zonder dat het haar kroeshaar.

Night wassen

Als je thuis komt van je werk dag te vroeg genoeg is, kunt u in staat om uw haar te wassen en hebben veel tijd aan de lucht drogen voor het slapen gaan, die ideaal zijn, maar is niet een realistisch scenario voor velen van ons. Zo niet, dan heeft u nog met de keuze om te wassen en te drogen recht voor het slapen gaan, of gaan slapen met nat haar. Sleep drogen, zoals ik het noem, is riskant voor mij omdat ik woelen en draaien zo veel. Vaker wel dan niet, ik wakker de volgende dag met krullen die kroeshaar en super wonky zijn.

Vaker wel dan niet, ik wakker de volgende dag met krullen die kroeshaar en super wonky zijn. 

Het andere probleem met de slaap drogen is dat ons haar is zo veel gevoeliger voor breuk als het nat is, dus gooien teveel kan leiden tot schade, evenals klitten. Een methode die kan helpen bij het verbeteren van de slaap droogproces is om 's nachts plop. Plopping helpt het haar droog en zet de krullen, maar woelen en draaien te veel kan leiden tot de plop handdoek af te komen.

Sommige curlies vinden wassen en de verspreiding van 's nachts voordelig zijn, want er is niet zo veel mysterie betrokken bij wakker te worden. Je weet wat je haar zag eruit als voor het slapen gaan en kan gewoon nodig om het te minimaal te raken, of helemaal niet. Slapen met haar in een ananas kan helpen om de vorm van uw vers gewassen haar. Satijn kussenslopen en / of Satin Hair motorkappen zijn goed voor de slaap ook ongeacht wanneer je te wassen omdat ze helpen om kroes op afstand te houden.

Op te sommen

Zoals bij alle stappen op de krullend haar reis, zult u waarschijnlijk moeten beide proberen om te zien welke voor u werkt. Als je geen ochtendmens en geen goede resultaten met een diffuser te bereiken, dan kunt u proberen te wassen 's nachts.

load...

Als je tijd te wassen direct na het werk hebben, dit geeft u de tijd om de lucht drogen je haar helemaal voor het slapen gaan.

Als je van de manier waarop je haar ziet er het beste op dag 1, dan is het misschien 's ochtends was het beste voor u zijn.

Ik denk dat het belangrijk op te merken dat de meeste curlies niet wakker kunt worden in de ochtend en de deur uit zonder aan te raken hun krullen op zijn minst een beetje. Voor sommige curlies dat kan betekenen fluffing uit hun haar na het slapen in een ananas, voor anderen die zou kunnen betekenen re-wetting je haar bounce en definitie terug te brengen naar platte krullen.

'S morgens of' s nachts wassen - geeft u de voorkeur?

Laat het ons weten op Facebook en volg me op Instagram @ dianemary126

load...