Moet je nat of droog ontwarren? Het hangt er van af | NL.Inspinre.com
De personen

Moet je nat of droog ontwarren? Het hangt er van af

Moet je nat of droog ontwarren? Het hangt er van af

De zwakkere waterstofbinding kan tijdelijk worden verbroken door water, warmte en vocht, waardoor het haar vormbare. De disulfidebruggen zijn veel sterker en kan alleen worden gebroken met chemische behandelingen. Deze verdeling van de obligaties wanneer het haar nat maakt het zwakker, kwetsbaarder en meer kneedbaar. Als het droogt de obligaties worden hersteld, het versterken van het haar. Voor krullend vrouwen is dat goed te zien. Dit hele proces wordt uitgelegd uw krimp ervaring. Natte haar wordt gestrekt en wijd maar als het droogt, krimpt terug naar zijn oorspronkelijke krulpatroon. Om deze reden, nat haar is perfect voor re-styling en “instelling” of “Koelen” het haar in verschillende vormen en stijlen.

Grooming droog haar is veel minder schadelijk voor het haar dan nat. "- Dr. John Gray, Beauty Bulletin

Hoewel nat haar zorgt voor een tijdelijke wijziging van het haar in plaats van permanent, haar is het sterkst als het droog is en alle banden intact zijn. Dit alles hangt af van uw haartype en uw favoriete styling methoden. Het goede nieuws is dat succes kan worden bereikt met beide opties onder de juiste omstandigheden. Laten we de voor- en nadelen van droge ontwarren nat ontklittende.

Dry ontklitten

load...

De toestand van droog haar is veel sterker dan de toestand van de natte haren. Terwijl het haar droog is, zijn er een aantal verschillende methoden voor het verzorgen waaronder vinger ontwarren, kammen met een grove kam of borstelen met een peddel of ontlucht (Denman) borstel. Wanneer de vinger ontwarren, moet u in staat om zachtjes ongedaan kleine knopen en klitten. Degenen met sterk gekruld en opgerold haar moet laag zijn vingers met een smeerolie voor een gladde barrière die wrijving vermindert verschaffen. Lang, glad of lossere krullen patronen kunnen worden uitgekamd met een borstel door te beginnen bij de einden en werken tot de wortels.

Het nadeel is de tijd en geduld nodig kan zijn om voorzichtig droog ontwarren een hoofd vol haar. Een ander risico is dat kammen droog haar kan leiden tot breuk strengen of chippen de cuticula weg als haar niet flexibel in deze toestand. Als kiezen voor deze route te nemen, doe dat dan met een olie om de draden te beschermen.

Nat ontklitten

Het grootste voordeel te ontwarren nat is de gastheer van op water gebaseerde conditioners die u kunt gebruiken om u te helpen langs de weg. Vandaag zijn er ONTKLITTERS, leave-in conditioners, en zelfs regelmatig conditioners geformuleerd om de vacht van de lok en glad de cuticula om het haar as te ondersteunen terwijl je zachtjes en onbevreesd kam je haar van uiteinden om wortels. Hoewel de strengen zijn het meest kwetsbaar als het nat is, het haar is flexibel in deze toestand en kan een kam weerstaan ​​wanneer zorgvuldig gebruikt met het product. Het nadeel hiervan is dat ernstig verwarde haren nog meer in de war raken in de omgang met water. Niet om het totale risico van het manipuleren van een streng in de zwakste toestand noemen, is breuk. Als kiezen voor deze route te nemen, altijd een glad conditioner om uw inspanningen te ondersteunen en te voldoen aan uw delicate strengen met een delicate aanraking toe te passen.

Afronden

Er zijn voors en tegens voor zowel natte als droge ontwarren en beide technieken zijn het juiste antwoord voor verschillende omstandigheden.

load...
Droge, grove of sterk gekruld haar en opgerold

Droge, grove of sterk gekruld en opgerold haar moet nat ontklitten wanneer beladen met gladde conditioner. Voor ernstige klitten, vinger ontwarren met kokosolie voordat natte ontklittende met conditioner. 

Lossere krullen, dikke en zwaardere haardichtheid 

Welke methode het beste werkt voor jou?

load...