Red je roots! Zelfgemaakte droge shampoo | NL.Inspinre.com
De personen

Red je roots! Zelfgemaakte droge shampoo

Red je roots! Zelfgemaakte droge shampoo

U hebt waarschijnlijk gehoord over droge shampoos. Zij kunnen helpen uit te breiden naar een leuk klapband of weg te doen met een beetje vette opbouw in je haar. Hoe handig, vooral voor die dagen dat je te laat en je echt geen tijd om je haar te stylen hebben.

Bij een verlies voor tijd, maar zie een aantal slick secties knallen door je haren in de ochtend? Geef droge shampoo een gaan. Je hebt een paar opties om jezelf een goedkope en eenvoudige doe droge shampoo met één van een paar ingrediënten van de keuken te maken. Sneller dan u denkt, zal uw sloten zo mooi uitzien als ooit!

Wat je nodig hebt

 • 2/1 eetlepel zuiveringszout OR
 • 2/1 eetlepel maïzena OR
 • 4 eetlepels havermout, gemalen met behulp van een keukenmachine
 • load...
 • 2/1 tl cacaopoeder

Welke ingrediënten voor u werken?

Maak een keuze uit ingrediënten om uw DIY shampoo te maken: maïszetmeel, gemalen havermout (net breken de keukenmachine) of zuiveringszout. De begane havermout is een beetje Messier dan de andere twee ingrediënten (en deze optie neemt ook wat meer tijd, omdat je nodig hebt om het voedsel processor te gebruiken), maar ze werken goed. Je moet een beetje meer poetsen en schudden als u kiest voor de optie havermout te doen.

Deze enkelvoudige ingrediënten al werk goed op lichter haar, maar misschien achter wat witte residu op donkerder haar als je niet oppast. Eenvoudige oplossing: Voeg een beetje van cacaopoeder aan uw ingrediënt naar keuze (denk aan de lekkere geur)!

Routebeschrijving

 1. Voeg 1-2 eetlepels van je ingrediënten naar keuze (meer als je lang of dik haar), een kleine kom of fles met een kleine mond of schud top. Tip: Sla uw lege kruidflessen om te gebruiken voor de toekomst. 
 2. Voeg de 1/2 tot 1 eetlepel cacaopoeder, bij gebruik, en meng. 
 3. Gebruik je vingers om je haar op te tillen, weg van je hoofd, en licht tik op en schud het ingrediënt (s) in uw wortels, dicht bij uw hoofdhuid. Als je lang haar hebt, kunt u uw hoofd en het haar om te draaien en te werken aan de onderzijde. 
 4. Borstel, kam of zelfs met je vingers lichtjes kammen de ingrediënten uit je haar. 
 5. Beoordelen van de resultaten. Controleer al rond je hoofd met behulp van een handspiegel om te zien of er sprake is van licht macht achtergelaten. Als dat zo is, gewoon werken het in je haar. 
 6. Opnieuw toe te passen een beetje meer aan alle gebieden die je gemist.

Voor meer krullend mixologie recepten, of om uw eigen favoriete at-home behandelingen, ga dan naar onze recepten sectie delen.

load...