Steun de bladerdeeg en de discriminatie van zwart haar op school | NL.Inspinre.com
De personen

Steun de bladerdeeg en de discriminatie van zwart haar op school

Steun de bladerdeeg en de discriminatie van zwart haar op school

Sterker nog, het lijkt erop dat verhalen, gericht op Zwart haar discriminatie aan de oppervlakte veel onlangs. Ik denk dat velen van ons hebben gezien, dit jaar in het bijzonder (side ogen regering van de VS), dat hoe meer dingen veranderen, hoe meer ze hetzelfde blijven.

Kiana en Rhylie de leeftijd van 6

Laten we nu eens re-wind naar de jaren 1990

Kiana en moeder ergens in de jaren '90

Opgroeien, zou mijn moeder besteden talloze uren ontwarren, kammen, vlechten, slicking rug, of baretten toe te voegen aan mijn haar. Ik heb nooit begrepen waarom het zo belangrijk voor haar dat ik “keek presentabel” op school, totdat ik ouder werd was.

Toen ik op de leeftijd waar ik kon beginnen doe mijn eigen haar voor school, zou ik het krijgen nat, gooi het in een paardenstaart, en zijn klaar om te gaan.

load...

Ten slotte is de dagen van mijn moeder hacken door mijn keuken, re-doe mijn middelste deel en vlecht vlechten totdat het was perfect voorbij was.

Kiana doet haar eigen haar fase

Mijn moeder zou opzettelijk slaakte een luide zucht als ik uit het huis met fuzz op de top van mijn hoofd en haren niet op zijn plaats, liep voordat u belt naar me “ervoor te zorgen dat niemand denkt dat ik heb je haar vandaag.” Ik zou dan negeer haar sardonische afkeuring en ga naar mijn overwegend witte school, zonder enig besef dat het dragen van mijn ongekamde haar rebelse beschouwd konden worden en een bedreiging vormen voor mijn opleiding, of zelfs worden gezien als een weergave van het ouderschap van mijn moeder.

Het was pas in de middelbare school begon ik aan de druk van de samenleving te strekken of “temmen” mijn haar te voelen. Uit de verschillende nieuwsgierige handen komt voor mijn haar, de constante opmerkingen over hoe “cool” of “fuzzy” of “grote” het was, om de jongen op de middelbare school, die achter me zat en zou gooien dingen in zich om te zien of het geplakt, ik had genoeg van mijn haar, en ik eindelijk begon te onzekerheden mijn moeder te begrijpen.

Nu, terug naar 2017

Zoals Ik benader mijn midden twintig, en ik lees verhalen over meisjes als 20-jarige serveerster Akua Agyemfra, die thuis van het werk gestuurd werd voor het dragen van haar haar in een broodje of een derde-grader uit Belton, Texas, die werd verzonden van school naar huis, omdat het beginsel niet goedkeurde haar kapsel, word ik eraan herinnerd dat mijn natuurlijke haren nog niet gevierd of door de maatschappij geaccepteerd. En hoewel er veel ondersteunende mensen in mijn leven die moedigen en te inspireren mij om mijn natuurlijk haar hou, ik voel me nog steeds dit arrest zwaar, en hij weegt op mij dagelijks.

Gelukkig is deels te wijten aan sociale media en de kracht en de eenheid van de natuurlijke haar beweging, veel van de gevallen dat meisjes naar huis gestuurd van school had geconfronteerd werden en later veroordeeld, één van die begon de #SupportThePuff hashtag die viraal ging op Twitter laatste zomer en wordt vandaag nog steeds gebruikt.

De hashtag begonnen ter ondersteuning van Tayjha Deleveaux, een middelbare school student in de Bahama's, die door de school ambtenaren geconfronteerd werd tijdens de schooluren en vertelde haar haar zag “slordig” en dat ze kon worden opgeschort als ze het niet vlechten of zet het op.

load...

Tayjha Deleveaux

Slordig, waar? Hoe mooi is het haar Tayjha' s!

Het begrip van de samenleving een oordeel over haar Zwarte vrouwen is niet nieuw, en zelfs met de huidige natuurlijke haar beweging en het bewustzijn van Zwart haar discriminatie, verhalen van Black jongens en meisjes worden gericht voor het dragen van oudsher Black kapsels is er in overvloed. In feite hebben zwarte meisjes nog steeds ervaren detentie en de algehele strafbaarstelling in scholen in toenemende mate door de jaren heen.

Op een moment dat beelden van de brutalisering van Zwarte mannen is ontstaan ​​met gruwelijke regelmaat, heeft de media de onderdrukking van de meisjes van kleur over het hoofd gezien.

Volgens Monique Morris, auteur van “pushout: De criminalisering van Black Girls in scholen,” Afro-Amerikaanse jonge vrouwen maken slechts 16 procent van de meisjes ingeschreven op school, maar make-up 33 procent van de meisjes met school-gerelateerde arrestaties. Haar boek onthult de culturele overtuigingen, kleurenblind beleid en bevooroordeeld praktijken die zijn in het centrum van deze kwestie.

Terwijl krullend haar is iets wat mijn moeder heeft me altijd geleerd om te herdenken, leerde ik al op jonge leeftijd dat het is ook iets wat anderen vinden dat ze het recht hebben om te oordelen en te controleren.

Niet alleen zijn zwarte meisjes gevraagd om hun haar zodat het beter aansluit mainstream schoonheidsidealen veranderen, ze lopen het risico van het hebben van hun opleiding bedreigd als ze weigeren te voldoen.

In eerste instantie, toen ik las over deze meisjes zijn naar huis gestuurd het herinnerde me aan al het haar gerelateerde onzekerheden ik had opgroeien, en de huidige resterende zorg van de vraag of ik eruit “toonbaar” of niet, afhankelijk van hoe kroeshaar mijn haar is die dag. Maar dan, ik denk aan de ondersteunende gemeenschap die ik heb online gecureerd door het volgen van krullend haar bloggers, hoeveel mijn zelfvertrouwen en haar zelfvertrouwen is gegroeid ondanks de vele mainstream normen en het imago politie nog op zijn plaats, en de inspirerende vrouwen waarmee ik werk op natuurlijk krullend die zijn gegaan door soortgelijke onzekerheden en haar reizen die ik krijg om te leren van elke dag.

De maatschappij heeft nog een lange weg te gaan als het gaat om het accepteren en het vieren van een verscheidenheid van haar texturen en stijlen, maar ik weet dat ik een lange weg afgelegd, en ik ben ervan overtuigd dat als we doorgaan tegen onrecht en discriminatie te staan, mainstream normen zullen volgen.

Heb je ooit het gevoel dat je haar is gecontroleerd vanwege de textuur of stijl? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

load...