Wat is het verschil tussen ombre en Balayage haarkleur? | NL.Inspinre.com
De personen

Wat is het verschil tussen ombre en Balayage haarkleur?

Wat is het verschil tussen ombre en Balayage haarkleur?

Heb je ooit gemerkt hoe het haar van kinderen krijgt mooie, natuurlijke highlights wanneer ze buiten in de zon?

Ombre haar en Balayage zijn twee populaire haarkleuring technieken die helpen een vergelijkbaar resultaat door middel van kleuring te bereiken. Hoewel ze op elkaar lijken, zijn er duidelijke verschillen die u zullen helpen bepalen of u een ombre of een Balayage soort meisje bent. Zoek YouTube en u zult ton van video en persoonlijke tutorials over hoe je ombre haar of Balayage bereiken door zowel kappers en DIYers vinden. Ik persoonlijk stel gaat naar een salon om kleur gedaan te krijgen, maar indien zorgvuldig gedaan, kunt u dit ook doen ze thuis. Ombre en Balayage worden vaak verward als gevolg van hun overeenkomsten, maar er zijn enkele belangrijke verschillen op te merken.

Ombre

Ombre haar is de geleidelijke verlichting van de haarstreng, meestal vervagen van een donkere kleur bij de wortels een lichtere aan de uiteinden. Het woord ombre is een Frans woord dat “als twee-afgezwakt”. Ombre kan heel subtiel of zeer opvallend zijn. De look die u wilt bereiken zal afhangen van de techniek en het niveau van lichtheid. 

Balayage

Balayage is Franse betekenis "te vegen." De Balayage techniek werd ontwikkeld in Frankrijk in 1970 en heet een vrije hand techniek als colorist van toepassing kleur met de handen in plaats verijdelen. Wanneer de kleur wordt toegepast, de meeste penseelstreken horizontaal karakter het bekleden van de voor- en achterkant van de haarlokken. In Balayage de colorist "veegt" verticaal met de top van de borstel en alleen aan de voorzijde van het haar. Dit creëren van natuurlijke, zonovergoten hoogtepunten. Balayage is op dit moment de meest gevraagde kleurtechniek in salons vandaag de dag met veel beroemdheden die hun haar op deze manier.

load...

Stel jezelf de volgende vragen om te bepalen welke te kijken is voor u:

  • Ben ik goed met de "volwassen-out roots" te kijken?
  • Wil ik iets weinig onderhoud?
  • Hoeveel lichter dan mijn natuurlijke schaduw wil ik heen?
  • Hoe kan ik meestal mijn haar te stylen? Ongewijzigd textuur, of rechtgetrokken?
  • Ben ik goed met mijn haar bleken?

Als u niet over de Touch-Up Life

Zowel ombre en Balayage ziet er prachtig uit over alle verschillende haartypes en texturen. Als je goed met wortels, en bleekmiddel bent, dan ombre is geweldig voor u. Ombre haar is donker aan de top steeds lichter naar beneden gaan, zodat het bijna eruit zal zien die je hebt overgeslagen een paar afspraken met de kapper. Dit is goed voor degenen die niet willen gaan naar de salon zo vaak sinds touch-ups hoeven niet frequent te zijn.

Een plus ongeveer golvend en krullend haar het dragen van ombre is dat omdat de scheidslijn (de "lijn" te scheiden natuurlijke kleur van kunstmatige kleur) zijn prominent, zal het in combinatie met uw textuur en niet zo merkbaar. Als je je haar recht te maken, zal u meer van een contrast te zien. Golven en krullen te verbergen die lijn veel beter. Omdat ombre haar zeer lichte uiteinden kunnen hebben, is er een grote kans bleekmiddel gebruikt zal worden. De uiteinden van onze haren zijn al de meest beschadigde, dus voorzichtig te werk gaan.

Foto met dank aan SHAI AMIEL

Als je niet doet Bleach

Balayage is weinig onderhoud en geeft ze meer van een subtiele kleur. Balayage mag niet bleken nodig, afhankelijk van hoe licht je wilt gaan. De klassieke Balayage look wordt verondersteld om te kijken natuurlijk, dus u zult waarschijnlijk alleen naar 2-3 tinten lichter is dan je natuurlijke kleur.

Omdat de kleur verticaal is geschilderd op het haar, zul je niet zo genoemd met ombre demarcatielijn te krijgen. Dit maakt Balayage een uitstekende keuze voor mensen met een rechter haar. Als de kleur groeit, zal het minder merkbaar zijn, waardoor de tijd tussen salon afspraken langer, net als bij ombre.  

load...

Met dank aan The Love Hanger voor de imperatief informatie over deze twee kleurtechnieken. En voor meer ombre en Balayage kleur inspiratie, check out de Curl Dr, Shai Amiel. 

load...