Wat zijn parabenen? | NL.Inspinre.com
De personen

Wat zijn parabenen?

Wat zijn parabenen?

Onlangs hebben we gesproken over de verschillende soorten conserveermiddelen aangetroffen in haarverzorgingsproducten - waarom ze nodig zijn, en sommige van de voors en tegens van deze chemicaliën. Hoewel dit artikel ingegaan op de verschillende soorten van conserveermiddelen in een vrij algemene manier, het specifieke onderwerp van parabenen verdere besprekingen verdient omdat ze krijgen veel aandacht op dit moment - zowel positief als negatief. Parabenen zijn een van de meest gebruikte conserveermiddelen in persoonlijke-verzorgingsproducten, met als gevolg dat we veel vragen over hen te ontvangen.

Wat zijn parabenen?

Parabenen synthetische esters van p-hydroxybenzoëzuur (PHBA), en zijn vaak vergelijkbaar of zelfs identiek aan bepaalde anti-microbiële middelen die in verschillende planten en bessen struiken (zie figuur). Deze in water oplosbare chemicaliën werken als breed-spectrum antimicrobiële middelen en anti-schimmel in het water continue fase van een formulering. Volgens de Amerikaanse FDA, parabenen zijn de meest gebruikte conserveermiddel verpakt in cosmetische produkten. Ze worden doorgaans gebruikt als mengsels met meerdere of alle van de volgende parabenen: methyl-, ethyl-, propyl- en / of butylparaben. De functie van deze mengsels is de effectiviteit van het conserveermiddel pakket verbeteren, terwijl de cosmetische chemicus zo weinig mogelijk van de chemicaliën in haar formule.

load...

Typisch een product slechts 0,15-0,3 procent parabeen gew.

Wat is de controverse?

Al vele jaren zijn parabenen op grote schaal gebruikt vanwege hun effectiviteit als breed-spectrum conserveringsmiddelen, hun lage kosten, hun gemakkelijke verkrijgbaarheid en hun vermeende veiligheid. Niet alleen zijn ze goedgekeurd voor gebruik in cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten, maar ook voor gebruik in sommige geneesmiddelen en voedingsmiddelen bestemd voor menselijke consumptie. Parabenen zijn een van de minst allergene en sensibiliserende conserveringsmiddelen die momenteel in gebruik.

Echter, zijn onlangs gepubliceerde onderzoeksresultaten van de bron van zorg voor sommige consumenten en advocacy groepen consumenten (zoals de Organic Consumers Association) geworden. Een groep onderzoekers in Engeland gevonden significante niveaus van synthetische parabenen in kwaadaardige borsttumoren. Hun overtuiging is dat de chemische stoffen gemigreerd naar het gebied van de onderarm, waar de anti-transpirant met parabenen was toegepast.

Dit onderzoek bleek niet elke vorm van causaliteit in het geval van deze maligniteiten of zelfs een definitieve correlatie (niet-kanker weefsel werd niet verwerkt), maar niet voldoende zorg dat nader onderzoek moet worden uitgevoerd te genereren. Andere onderzoekers hebben ontdekt dat parabenen kan fungeren als oestrogeen nabootst en hormoonverstorende stoffen, maar anderen beweren dat ze zo zwak en gebruikt worden in zulke kleine concentraties, dat het van geen belang zou moeten zijn. =

Als men geïnteresseerd is in het bestuderen van dit onderwerp in detail, Cornell University heeft een uitstekende bron beschikbaar op hun website, die een uitgebreide bibliografie van het gepubliceerde onderzoek op dit gebied.

Effecten van parabenen op de Hair

Parabenen wateroplosbare moleculen, zodat zij gemakkelijk afgespoeld en geen afzettingen op het haar veroorzaken, zelfs bij gebruik van een shampoo-vrij of laag shampoo routine. Ze zijn ook voldoende hoog molecuulgewicht om verdamping en daaropvolgende waterverlies uit het haar, wat kan leiden tot kroes en droog haar (zoals in het geval van laagmoleculaire alcoholen) te voorkomen. Ze worden gebruikt in minuscule hoeveelheden in de formulering, en ze houden het product veilig en vrij van yucky gezwellen.

load...

Als het gaat om haar, parabenen zijn echt een relatief “transparent” ingrediënt als het gaat om het uiterlijk en de gezondheid van je lokken. Ongeacht dit, zijn veel consumenten kiezen voorzichtig over producten die deze ingrediënten te zijn, omdat de mogelijke gezondheidsrisico's in verband met hen. Deze klanten zijn op zoek naar producten met alternatieve conserveringsmiddel pakketten. Als een zeer consument-gedreven industrie, zien we dat veel bedrijven reageren op deze vraag door het ontwikkelen en aanbieden van parabenen-vrije producten, in alle prijsklassen. Zo hebben consumenten veel keuzes voor hen beschikbaar, waar winkels en nieuwe dingen proberen een leuke, lopende experiment te maken!

load...