Zelfs als het om haar gaat, heeft mijn moeder altijd gelijk | NL.Inspinre.com
De personen

Zelfs als het om haar gaat, heeft mijn moeder altijd gelijk

Zelfs als het om haar gaat, heeft mijn moeder altijd gelijk

“Laat niemand spelen in je haar.”

“Geen kleine vlechten, je haar zal uitvallen.”

“Wees niet dragen van een paardenstaart elke dag, krijg je een kale plek te krijgen.”

“Je hoeft niet al die warmte op je haar te zetten.”

Terwijl ze het beste belang mijn haar bij het hart kan hebben gehad, mijn jongere zelf was absoluut niet geïnteresseerd in de wijze raad van mijn moeder. Waarom kon ze niet laat me krijgen de 24” micro Yaky vlechten van mijn dromen? Quit haten, mam! Alles wat ik wilde doen was een hoofd vol microscopisch vlechten, dus ik een bergkristal bandana om hen heen kunnen binden, wat is de schade in dat?

Mijn handtekening antwoord: “Het is de stijl, mam!” Deed het heel weinig om haar over te halen. Elk creatief kapsel idee dat ik ooit heb gehad was een ontmoeting met de oppositie. Ik was gewoon proberen te houden met Moesha en mijn moeder was gewoon niet hebben van het.

load...

Ik miste op sloten, micro vlechten, en mijn meest gewenste stijl, Poetic Justic vlechten. Allen waren ten strengste verboden. De enige keer dat ik mocht vlechten van welke aard te krijgen was de tijd dat ik haar ervan overtuigd dat het was onderdeel van mijn school Black History viering. Na ongeveer een week, waren ze slechts een herinnering.

De middelbare school was een ontmoeting met een paar compromissen. Mijn dromen van Beyoncé blonde werd gereduceerd tot een compromis van de drie dikke-face framing hoogtepunten en ik kreeg rood uitbreidingen van mijn Avril Lavigne dromen sussen.

Mam was alles over gezond haar. Alleen mijn neef, een licentie schoonheidsspecialist, kan warmte of een relaxer toepassen op mijn haar. Ik kreeg veel vrijheid als het gaat om kleding en het dragen van make-up, maar absoluut geen speelruimte op haar. Ik speelde volgens de regels, tot de dag dat ik verhuisd, ook wel bekend als “het begin van het einde.”

“Laat niemand spelen in je haar.”

Sorry mama. Ik heb zeker een relaxer door een stylist Ik wist niet eens de moeite om te onderzoeken. Oh, en in plaats van een touch-up hij zet het op de lengte van mijn strengen. Mijn haar zag eruit als stro en ik verloor ongeveer 4 inch. Ik denk dat je gelijk had.

“Geen kleine vlechten, je haar zal uitvallen.”

Sorry mama. Ik kreeg micro Sengalese wendingen en vond het een helder idee om hen uit de nacht voor een enorme midterm. Het duurde de hele nacht en een draai naar mijn haarlijn geknoopt up. Ik raakte in paniek en snijd het uit bij de wortel. Het resultaat? Een mooie kale plek in mijn haarlijn totdat ik ontdekte Jamaican Black Castor Oil. Ik denk dat je gelijk had.

“Wees niet dragen van een paardenstaart elke dag, krijg je een kale plek te krijgen.”

Sorry mama. Wanneer u een luie student bent u dat soort dingen. Tussen de patch en mijn vernietigd haarlijn, begon ik om de foto te krijgen. Ik denk dat je gelijk had.

“Je hoeft niet al die warmte op je haar te zetten.”

Mijn eerste heat pauze was toen ik begon overweegt te gaan natuurlijk. De manier waarop mijn haar reageerde op gewoon met rust wordt gelaten maakte me serieus overwegen om relaxers en steil kapsel in het voordeel van gezond haar. In eerste instantie was een beetje sceptisch over de grote hakken, maar nu kijken naar mijn groei en vooruitgang van mijn moeder, ik ben blij om te zeggen dat ze het krijgt. Denk dat ik rechts, rechts was?

load...
load...