Ayurvedische haarverzorging voor beginners | NL.Inspinre.com
De schoonheid

Ayurvedische haarverzorging voor beginners

Ayurvedische haarverzorging voor beginners

Meer dan 5000 jaar geleden een natuurlijk systeem van genezing van binnenuit is gemaakt door de vedische cultuur in India. Er zijn wortels van deze natuurlijke, helende geneeskunde in Tibetaanse en Chinese medicijnen ook. Na vele jaren van wordt onderdrukt, is de Ayurveda levensstijl opnieuw zijn weg gevonden in hedendaagse culturen over de hele wereld.

Volgens Deepok Chopra, “erkent dat de mens onderdeel van de natuur, Ayurveda beschrijft drie fundamentele energieën die onze innerlijke en uiterlijke omgeving regelen. Beweging, transformatie en structuur 'Deze drie energieën in Sanskriet' Vata (wind) bekend, Pitta (Fire) en Kapha (aarde).

Chopra legt uit dat ze vorm te geven en onze individuele aard en de kenmerken van invloed zijn, "als Vata is dominant in ons systeem, hebben we de neiging om te dun, licht, enthousiast, energiek, en veranderlijk zijn. Als Pitta overheerst in onze natuur, we hebben de neiging om intens te zijn, intelligent en doelgericht en we hebben een sterke voorkeur voor het leven. Wanneer Kapha heerst, hebben we de neiging easy-going, methodisch, en verzorging te zijn." 

load...

Deze drie krachten zijn in iedereen aanwezig, maar er zijn meestal twee overheersende energieën in elk van ons.

Wat zijn de voordelen voor de gezondheid?

Herkennen hoe ayurveda ons evenals hoe ze te verlichten kunnen leren over onze eigen gezondheid, onze gezondheid problemen, is een van de grootste voordelen van deze oude helende kunst. Chopra legt uit dat: “Het uitgangspunt van Ayurveda en de andere Oost-helende kunsten is de koppeling van alle dingen. We zijn niet alleen een geïsoleerde verzameling van atomen en moleculen, maar zijn een onlosmakelijk onderdeel van het oneindige veld van intelligentie. Vanuit dit holistisch perspectief, gezondheid is niet alleen de afwezigheid van ziekte of symptomen - het is een hogere staat van bewustzijn die vitaliteit, welzijn, creativiteit, en vreugde maakt het mogelijk om stromen in onze ervaring “.

Vanuit een beauty perspectief, kan dit helende kunst helpen ons meer vertellen over de producten die we momenteel gebruiken, in vergelijking met degenen die we moeten gebruiken op onze huid te begrijpen (zoals ze gevolgen hebben intern en extern). Hier volgt een korte lijst van enkele eenvoudige, thuis, “middelen” van Probeer Ayurveda:

 • Kreukvrij Soft Skin: Glad castor olie op het gezicht om het zacht te houden en kreukvrij.
 • Clear Skin en poriën: Reinig de huid en poriën met ongepasteuriseerde melk op watten.
 • Natuurlijke Moisturizer: Maak je eigen moisturizer voor de normale huid. Meng acht ounces van yoghurt met een eetlepel zowel citroensap en sinaasappelsap te gebruiken op het eerste gezicht als een masker. Verwijder met een vochtige doek in ongeveer vijftien minuten.
 • Skin Conditioner: Om de huid te conditioneren, maken een pasta van twee eetlepels crème geroerd met een van honing. Laat het mengsel op de huid gedurende vijf minuten en te verwijderen met een nat gezicht doek.
 • Skin Tone en pigmentvlekken Een rauwe aardappel gewreven op de huid helpt lichter pigmentatie problemen en verbetert de huidskleur.
 • Egale teint: Breng jus d'orange op het gezicht voor een gladdere huid.

Hoe om te proberen een Ayurvedische levensstijl

De Ayurvedische principes voor het herstellen en onderhouden van mind-body balans zijn even relevant als ze waren duizenden jaren geleden:

load...
 1. Neem de tijd elke dag om je geest tot rust (Zoek een rustige plek en te leren hoe te mediteren).
 2. Eet een kleurrijke, smaakvolle voeding.
 3. Neem deel aan de dagelijkse oefening die flexibiliteit, kracht en cardiovasculaire conditie verbetert.
 4. Slaap zacht 's nachts gedurende 8 tot tien uur.
 5. Elimineer wat je niet dienen (voedsel, ongezonde relaties, etc.)
 6. Cultiveren liefdevolle, voedende relaties.
 7. Voer werk dat je passie ontwaakt.

Ayurveda voor je haar

Om voor je haar om te profiteren van Ayurvedische behandelingen, moet uw lichaam net zo vriendelijk worden behandeld. Een gezonde mix van natuurlijke voedingsmiddelen, water en voedingsstoffen, evenals kwaliteit van de slaap en fysieke activiteit, zult u intern profiteren, als extern. Wanneer uw dieet wordt een gezonder, gezond, één, uw huid en haar zal beginnen te profiteren van de voordelen ook. Hier zijn een paar ideeën en tips in uw gezonde ayurvedische gewoonten voor je haar op te nemen.

Curl Treatment

Wat je nodig hebt:

 • 1/3 kop yoghurt
 • 1 kopje water
 • 3-4 rozenbottels
 • Ruwe suiker of honing naar smaak

Scalp Treatment

Een warme olie hoofdhuidmassage twee keer per week zal bijdragen aan het stimuleren en hydrateren de hoofdhuid. Gebruik kwaliteit kokos, amandel-of olijfolie. Breng wat mild opgewarmd olie om je haar en zachtjes masseren in uw hoofdhuid gelijkmatig met uw vingertoppen. Laat het 's nachts als je kunt, zo niet, laat gedurende minstens een uur of twee, dan, shampoo je haar. De hoofdhuid massage helpt u ontspannen en helpt bij een gezonde slaap ook.

Ayurvedische Hair Pack

Vanaf jolieasie.wordpress.com

  1 theelepel hennapoeder

  1 theelepel amla poeder

  1 theelepel poeder Aritha

  1 theelepel poeder shikakai

  1 ei

  2 eetlepels yoghurt

  1 theelepel honing

  1 eetlepel verse aloe vera gel

Meng de ingrediënten zorgvuldig om en breng aan op droog haar gedurende 30 minuten, en / of, tot 4 uur. Afwassen in de douche en shampoo zoals gewoonlijk. Doe dit regularly- of twee keer per week-tot verbazingwekkende haar beschermende resultaten ervaren.

load...