Bepaal je jouw krullen? Of bepalen je krullen jou? | NL.Inspinre.com
De schoonheid

Bepaal je jouw krullen? Of bepalen je krullen jou?

Bepaal je jouw krullen? Of bepalen je krullen jou?

Heeft u temmen uw lokken of laat ze de vrije loop?

Vanaf Dictionary.com

Definiëren: "duidelijk, nauwkeurig, onmiskenbaar."

Ik ben niet een van die curlies die ooit, ooit wilde mijn krullen te temmen. Opgroeien armen, klungelig, het dragen van hand-me-downs jurken accessorized door mijn broer kniekousen, zou je denken dat ik een complex over alles hebben gehad. Op de top van dat, ik verloren tanden op een regelmatige basis en werd meedogenloos geplaagd over mijn naam als gevolg van een populair merk van groenten in die tijd: Libbi. Want ik had vijf oudere broers en zussen, van wie er hebben bijna allemaal steil haar, ik was de laatste in de rij voor alles. Geen tijd voor leuke girly kapsels in ons huis! Maar ik had mijn krullend haar, en ik wist, inherent, dat het maakte me anders. Anders dan mijn klasgenoten, en anders zelfs dan mijn broers en zussen.

De Curly jaren '80

Vroeger was ik veel curlier haar dan ik nu heb. Coming of age in de jaren '80, big hair was, nou ja, groot. In feite, hoe groter hoe beter. Zelfs het haar bands van de dag niet kon concurreren met mijn krullen en kijk-niet zonder veel van haar product en guyliner. Voor mij is de wilder mijn krullen waren, hoe beter. Zeker, gebruikte ik de goedkoopste producten op de markt. En dan onmiddellijk na mijn haar wassen, nam ik de föhn om het nog groter haar te krijgen!

load...

Als Curls konden spreken

In de jaren 1970, de afro, of "natuurlijke", zoals het ook genoemd werd, was meer dan een kapsel. Het was een bonafide politiek statement. Het dragen van een afro konden mensen hun culturele (en zelfs historische) identiteit door middel van hun eigen kapsel te uiten.

Toch is de trend voor zoveel jaren van te laat is geweest om recht, glad, definiëren en ja-tam-iemands mooie, natuurlijke krullen, knikken en spoelen.

Laat ik duidelijk zijn: Ik heb niet het haar worstelt dat iemand met veel curlier haar heeft. Ik niet opgegroeid met iemand onder druk mij om mijn haar te dragen op een bepaalde manier om te "mooi." Ik werd overgelaten aan mijn eigen apparaten als het ging om mijn krullen, en we hadden geen modebladen, dus ik had nooit veel aandacht besteed aan advertenties die me verteld wat ik eruit moet zien. Dat wil niet zeggen dat deze druk waren niet gangbaar voor veel mensen en zeer reëel. Ik zeg alleen dat ik denk dat dit heeft bijgedragen aan me lopen een tikkeltje beetje aan de wilde kant.

Hoe weer kun je gaan?

Do not Tame Me!

Ik heb gelezen van verdeeldheid onder curlies die zijn verdeeld over hoeveel definitie om hun sloten te geven. Terwijl het argument voor "De definitie van" je krullen kan afkomstig zijn van experts suggereren producten aan uw krullen zacht, glad en te houden "nette", wat dacht je van een beetje abstractie om te laten zien wie je werkelijk bent?

Geen enkele vrouw is temmen de hele tijd. Zeker, we hebben allemaal werkplekken en meestal houden aan de normen van de jurk op de werkplek. Maar krullen zijn uw natuurlijke geboorterecht! Als je gewend bent om te besteden een uur of meer per dag op je haar, zeg ik het testen van de wateren een beetje. Steek je grote teen in een keer per week en ga zo natuurlijk mogelijk. Terwijl je altijd zorg van uw krullen moet nemen met de kwaliteit van haar producten, wie zegt dat je nodig hebt om je haar te temmen? Het spelen van het glad is niet altijd het beste voor je gevoel van eigenwaarde. Omdat het echt, het zijn u, en leren om de schoonheid in wie je bent is waar het allemaal om draait immers vinden.

load...

Ga wild!

De trend in de richting van weerbarstig haar lijkt te groeien, en ik voor een, love it. Als ik kon groeien een grote onhandelbare weer zou ik het wilde en los dragen en laat het compliment mijn licht onhandelbare persoonlijkheid. Weg met de twist-outs, bantoe knopen en satijn kussenslopen. Adios olijfolie, reactie-ins en ONTKLITTERS. Ik zou mijn fro grote wilt, met een eigen persoonlijkheid, emuleren hoe ik me voel binnen. Dit hele onderwerp stuurt een lied door mijn hoofd: Aretha's cover van Carole King's Natural Woman, een van de mooiste en meest down to earth love songs die ooit is geregistreerd. Ik bedoel, echt, hoe eenvoudig is dat liefdeslied, en toch hoeveel kost het een samenvatting van de natuurlijke haar beweging? "Je maakt me voelen als een natuurlijke vrouw." Gedaan.

Dat gezegd hebbende, ik heb veel respect voor degenen die ervoor kiezen om, en zelfs niet te definiëren hun krullen om welke reden. Ik ben echt onder de indruk van het harde werk, de zorg, de kosten, de tijd en de ups en downs betrokken. Maar, toegegeven, ik verlang naar het weer. En ik zal nooit het weer ik zo graag wil. Ik zal nooit Pam Grier in de jaren 1970. Ik ben meer als Sally Field geplakt met Jackie Gleason maar in het geheim met de hots voor Burt Reynolds en al zijn "natuurlijke" haar (vertaling: borsthaar, bedenk dan dat spul?). Ik voel me wild aan de binnenkant en denken dat degenen die kunnen uitdrukken dat met hun haar hebben geluk inderdaad.

Wat kant je op, onthoud dit: je bent nog steeds aan de kant van natuurlijk krullend haar, zodat u aan dezelfde kant. Beide keuzes zijn even belangrijk en iedereen is anders en heeft geldige redenen voor de keuzes die zij maken.

Nu, vertel me iets goeds: Weet je krullen te definiëren, of je krullen definieert u? Of allebei?

Oke, dus misschien ze het dragen van een pruik, maar het is ARETHA! Teken van de tijden? Ik denk het wel. Niet veel ontsnapt aan de druk, hebben ze?

load...