Chemo haaruitval: wenkbrauwen en wimpers | NL.Inspinre.com
De schoonheid

Chemo haaruitval: wenkbrauwen en wimpers

Chemo haaruitval: wenkbrauwen en wimpers

Als je hebt last van verliezen van je haar tijdens chemotherapie of zich zorgen maken over de toekomst haaruitval, je bent niet alleen. Miljoenen vrouwen hebben hun bezorgdheid geuit over hun chemo haaruitval geuit, vooral tijdens de Breast Cancer Awareness Month. Maar de top van je hoofd is niet de enige haren je kunt verliezen.

Veel vrouwen verliezen hun haar "daar beneden", dat is geen biggie voor de meesten van ons. Maar vrouwen kunnen ook hun wenkbrauwen en wimpers verliezen als gevolg van het effect van chemotherapie. Wat meer is, u kunt doorgaan met je wenkbrauwen en wimpers maanden of zelfs jaren te verliezen na de behandeling.

Dus wat is een vrouw te doen?

Bedenken

Make-up is meestal de eerste en meest belangrijke stap voor vrouwen die hun wenkbrauwen en wimpers als gevolg van chemo haaruitval te verliezen. Het is een makkelijk genoeg oplossing deels omdat veel vrouwen al weten de juiste make-up technieken.

load...

Eyeliner is een groot pluspunt, en met een beetje poeder van dezelfde kleur, kan het de illusie van textuur en daarom wimpers geven. Wenkbrauw potloden en regelmatige en op maat gemaakte stencils zijn een gemakkelijke vondst, hoewel het een beetje oefening kunnen nemen om ze goed toe te passen. Volg gewoon de wenkbrauwen. Als u niet zeker genoeg, gebruik dan een stencil ook. U kunt altijd opnieuw je wenkbrauwen.

Extra Tip: Als je wenkbrauwen en wimpers gewoon dunner als gevolg van chemo haaruitval, is het belangrijk om goede zorg van hen. Probeer je wenkbrauwen niet te schrobben bij het wassen van je gezicht. En vermijd het gebruik mascara op je wimpers.

Valse Wimpers & wenkbrauw Pruiken

Dat wil niet zeggen dat vervanging van uw wenkbrauwen met tatoeages van schedels en rozen, of een die zegt: “Mam.”

Het duurt een beetje werk, maar valse wimpers en wenkbrauwen pruiken zijn een andere optie. Valse wimpers zijn groot omdat drogisterijen, beauty aanbod en warenhuizen bieden een grote variëteit aan keuzes. Ze komen in verschillende kleuren en stijlen, dus als je avontuurlijk bent, kunt u zelfs proberen paars wimpers met edelstenen of stok met de reguliere zwart. Hoewel valse wimpers wat oefening kan nemen om aan te trekken, kunt u hypoallergene lijm naar extra complicaties van chemo haaruitval, zoals allergische reacties, gevoeligheid van de huid en het ongemak te voorkomen. Valse wimpers zijn zeer geschikt voor speciale gelegenheden, tenzij u denkt dat elke dag is een speciale gelegenheid.

Wenkbrauw pruiken zijn zeker een uniek idee, en niet zo gemakkelijk te vinden. Ze zien er geweldig als goed toegepast, maar ze kunnen leiden tot irritatie van de speciale lijm, waardoor ze moeilijk om elke dag te gebruiken. Dat is waarom veel raden trekken deze baby's uitsluitend voor speciale gelegenheden.

Tattoos

Als je gaat door middel van chemotherapie voor een tijdje, ervaren continue haaruitval, of je wenkbrauwen en wimpers gewoon niet goed groeien terug van chemotherapie, wilt u misschien tattoos overwegen. Ik bedoel niet het vervangen van uw wenkbrauwen met tatoeages van schedels en rozen, of een die zegt: “Mam.” Dit zijn speciale tatoeages die er uitzien als wenkbrauwen en fungeren als permanente eyeliner in de delen die anders leeg zou zien te vullen.

Tatoos kan een extreme stap voor sommige mensen, maar veel vrouwen doen dit omdat ze toch ouder worden. Wimpers van nature kan dun na verloop van tijd, of misschien een vrouw plukte haar wenkbrauwen te gretig toen ze jonger was. Ongeacht de reden, het is geweldig voor iemand met chemo haaruitval sinds tatoeages laatste een lange tijd, en ziet er geweldig uit indien het wordt gedaan door een professional. Het is een beetje pijnlijk, maar het is de pijn voor mensen in nood van sommige gezicht TLC waard.

load...

Meer willen?

Zijn uw krullend wenkbrauwen uit de hand? Leren hoe ze te temmen!

Laatste gedachten

Volgens Breast Cancer Network of Strength, zal de aard van de chemotherapie ontvangt u bepalen of u uw wimpers en wenkbrauwen, evenals het individu zal verliezen. Echter, de meeste chemo veroorzaakt enige vorm van haaruitval. Als je je haar nog niet verloren hebben, nemen extra zorg om te voorkomen dat de follikels te verstoren.

Hoe dan ook, sommige mensen last van haaruitval na hun ronde van chemo, of continue aanvallen van chemo haaruitval lang na. In zeer zeldzame gevallen kan haaruitval permanent zijn. Gelukkig, met een combinatie van make-up, valse wimpers, wenkbrauwen pruiken, en zelfs tatoeages, kunt u een goed gevoel zonder zorgen te maken hoe je het bekijkt.

load...