De meest iconische kapsels van elk decennium | NL.Inspinre.com
De schoonheid

De meest iconische kapsels van elk decennium

De meest iconische kapsels van elk decennium

Art: Sasha Martoni

Haar heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de Amerikaanse geschiedenis en cultuur. Of we nu het uiten van onze individualiteit, politieke overtuiging of beïnvloed door de heetste cultuur Queens in die tijd, haartrends helpen om elke nieuwe generatie te definiëren en te scheiden van degene die vóór kwam. Als je niet een van deze looks heb rock you wist iemand die deden. Scroll naar beneden naar de meest invloedrijke kapsels die tijdloos en vaak nog steeds gezien vandaag de dag zijn te zien.

1920

The Roaring Twenties, vrouwen, zoals Louise Brooks populariseerde de stompe bob kapsel en bijgesneden krullen - flapper mode was in volle effect. Brooks handtekening bob kapsel begon het tijdperk van "de nieuwe vrouw", waar vrouwen werden meer onafhankelijke en gedurfde met hun stijl.

1930

Tijdens de jaren 1930, de belangrijkste trends voor kapsels waren allemaal over de golven. Jean Harlow bijgedragen aan dit tijdperk en vrouwen begon te dragen marcel en vinger golven voor een zachtere en meer elegante look.

load...

1940

In de jaren 40, de oorlog veroorzaakte veel vrouwen in de beroepsbevolking te gaan. De meeste vrouwen droegen hun haar in krulspelden en de overwinning rollen om hun haren uit hun gezicht te houden.

1950

In de jaren '50 was er een voorliefde voor Italiaanse mode. Actrice, Dorothy Dandridge handelsmerk van de Italiaanse short cut en het was erg populair voor vrouwen. Oher populaire kapsels waren de bouffant, paardenstaart, poedel knippen, en kort krullend haar.

1960

De jaren '60 stond bekend als de "tegencultuur" waar de sociale taboes werden uitgedaagd en vrouwen kozen voor scherper en overdreven kapsels. Er waren vele populaire kapsels, zoals de mop top, omgedraaid bob, de "Twiggy" een korte slanke pixie en natuurlijk de bijenkorf. De bijenkorf is overal te zien van beroemdheden zoals Aretha Franklin tot tv-shows zoals Star Trek.

1970

The 70's stond bekend om zijn verandering en vooruitgang. De meest populaire kapsels waren de shag, de gevederde "Farrah Fawcett" look, de pageboy, de Jheri krul en afro. De afro werd gedragen door beroemdheden zoals Barabara Streisand naar Pam Grier als een alternatief voor de rechte strakke uniforme kijken de meeste vrouwen hun haar droegen.

1980

The 80's was alles over grote, pluizig, volumineus haar. Populaire kapsels waren de mul, vlakke tops, krullen, krullen, permanenten en de paddenstoel bob. In de late jaren '80 hip-hop, Mc zoals Salt n Pepa populair dit kapsel en de hip-hop fenomeen begon te bloeien.

1990

De jaren 90 was de ultieme tijdperk van pop en hip-hop cultuur. Enkele van de meest populaire kapsels onder meer de "Rachel", dook bang, sok broodje, slick babyhaartjes en doos vlechten. Janet Jackson speelde in Poetic Justice en populariseerde het vak vlechten, die nog steeds zeer gangbaar vandaag de dag onder de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

2000

De 2000 was gevuld met een verscheidenheid aan kapsels en al was er geen toegezegde kapsel dit tijdperk was een tijd om te experimenteren met haarkleur, highlights en haar accessoires zoals butterfly clips en bandana's. Gedurende deze tijd was toen de vrouwen langzaam begon te worden gemachtigd door hun natuurlijke haar en de "natuurlijke beweging" begon.

load...

2010's

In 2010's, het natuurlijke haar en krullend meisje beweging verspreidde zich als wildvuur en vrouwen begonnen hun natuurlijke textuur volledig te omarmen. Voor zo lang, waren er geen producten of middelen voor vrouwen met krullend haar, maar dat is niet langer het geval. Vrouwen zijn nu meer dan ooit op de best practices opgeleid om de zorg voor hun krullend haar en zijn intensivering van hun comfort zone en gaan voor de grote chop rockende hun natuurlijke kroon. Tijdens dit decennium verwacht meer natuurlijke texturen, vormen en stijlen te zien. Vrouw van vandaag is hevig, veelzijdig en fashion-forward en haar haar weerspiegelt dat.

Heb je rocken een van deze iconische kapsels?

load...